اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

مسئول اداره ی میراث فرهنگی ماهنشان:

لباس های سنتی ماهنشان در مسیر ثبت میراث نا ملموس کشور+تصاویر

لباس های سنتی ماهنشان در مسیر ثبت میراث نا ملموس کشور+تصاویر
مسئول اداره ی میراث فرهنگی ماهنشان با بیان این که پرونده ی ثبت البسه ی سنتی شهرستان ماهنشان تشکیل شده است گفت:هر یک از مناطق در شهرستان ماهنشان سنت ها و ویژگی های ملموس و ناملموس خود را دارند که می توان به هر یک به طور جداگانه پرداخت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شمیم ماهنشان، نوع لباس در زنجان به ویژه لباس زنانه در ضمن سادگی، بسیار زیبا ومتنوع است، آنچه که عمومیت دارد این است که برای سر، از سه نوع پوشش استفاده می شود. ابتدا پارچه ای به نام  ((پوشن))موی سررا با قوس پیشانی به طورمحکم محافظت می نماید. سپس ابزار دومی که به جهت حفاظت پوشن مورد استعمال است و((چنه التی))  نام دارد که خود از سکه های قلابدار به هم پیوسته ویا منجوق های رنگارنگ تشکیل شده واز زیر چانه تا فرق سر پیچیده  می شود. پوشش سوم بنام(یاشماق)است که برای پوشش دهان، چانه وگردن استفاده می شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شمیم ماهنشان,

پوشش بالاتنه ((جلیزقا))یا همان جلیقه است که بدون آستین است. نوع آستین دار این پوشش که((یل)) نام دارد مورد استفاده متمولین است. زیر جلیزقا پوششی بنام (کوینک) وجود دارد که اندکی بلندتر از جلیزقاست واین پوشش از طرحهای الوان ورنگهای گرم انتخاب می شود، زیرکوینک پوششی به نام ((تومان)) وجود دارد که دونوع است، تومان بلند ((شلیته)) نام دارد که معمولاً مورد استفاده گروه سنی چهل سال به بالاست وتومان کوتاه که(قصاتومان) نام دارد ومورد استفاده جوانان است. پوشش پائین تنه، شلوارنام داردکه معمولاً از پارچه تیره رنگ وضخیم انتخاب می شود. شلواردیگری تحت عنوان ((نیم ساق))وجود دارد ازاین شلوار در میهمانیها ومسافرتها استفاده می شود که در قسمت پا به جوراب مجهز است و نوعی جوراب شلواری است. تزئینات زنانه عبارتنداز انگشتر، النگو وبویماق می باشد.

,

لباس مردانه شامل کت و شلوار معمولی است تنها پوشش سر، که ((کچه بورک)) نام دارد برای مردان اجباری واز اهمیت خاصی برخوردار بود و عدم استفاده ازآن نوع بی حرمتی به جامعه تلقی می شد. کفشها هم شامل سه نوع چارق، گیوه وکفش دوبندی که مخصوص میهمانی ها بود، می شد.

,

«عابدین صفایی» در گفت وگو با خبرنگار شمیم ماهنشان با اشاره به ابن که سنت هایی در ایل نشین ها وجود دارد که می توان آن ها مورد بررسی قرار داد و آنها را حفظ کرد خاطر نشان کرد: به هنگام ییلاق، تعدادی از اهالی روستاهای چایپاره از توابع شهرستان زنجان به ییلاقات روستای «علم کندی» ماهنشان کوچ می کنند،حتی برخی از روستاهای استان آذربایجان شرقی نیز در ییلاقات شهرستان ماهنشان اطراق می کنند.

,

وی افزود: بیشتر اهالی منطقه ماهنشان ییلاق نشین بوده اند و به صورت مداوم از لباس های سنتی خود استفاده و در حال حاضر در برخی مناطق و روستاهای این شهرستان هنوز از البسه ی سنتی استفاده می کنند.

,

مسئول اداره ی میراث فرهنگی شهرستان ماهنشان  گفت: البسه ی سنتی جز میراث نامملموس کشورمان هستند که باید ثبت شوند.

,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

, ,

انتهای پیام/

,

 

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه