اخبار داغ
  1. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  2. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  3. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  4. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  5. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  6. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  7. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  8. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  9. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  10. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  11. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  12. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  13. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  14. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  15. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  16. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  17. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  18. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  19. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  20. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد

هزینه باسواد شدن هر فرد در کشور

هزینه باسواد شدن هر فرد در کشور
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور از عدم همکاری سازمان صدا و سیما برای ترویج آموز‌ش‌های فراگیر سوادآموزی گلایه کرد و هزینه باسواد شدن یک فرد در کشور را ۵۵۰ هزار تومان عنوان کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا  علی باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: صدا و سیما مکلف شده است با فرهنگ‌سازی مناسب برای جذب بی‌سوادان و آموزش‌های سوادآموزی از طریق شبکه‌های رادیو و تلویزیون همکاری لازم را در اجرای این برنامه معمول دارد.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

*سوادآموزی از اولویت‌های اصلی کشور است

باقرزاده با بیان اینکه مکرر با رئیس سازمان صدا و سیما مکاتبه کردیم و حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی هم این موضوع را دنبال کردند، خاطرنشان کرد: درست است که صدا و سیما برای تأمین نیازمندی‌های خودش با مشکلات مالی مواجه است اما به فرموده حضرت امام(ره)، «سوادآموزی از اولویت‌های اصلی کشور و یک جریان فرهنگی است» و نباید آن را به حساب مؤسسات و جاهایی که کار اقتصادی و تبلیغی می‌کنند، گذاشت.

وی افزود: تلویزیون شاید ارزان‌ترین، راحت‌ترین و قابل اعتمادترین رسانه‌ای است که در زندگی تمام خانواده‌ها حضور دارد و افراد می‌توانند ساعت‌ها از آموزش‌ استفاده کنند.

*آموزش‌ها از طریق صداوسیما فراگیرتر است

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش‌ها از طریق صدا و سیما فراگیر و بسیار کم هزینه است، عنوان کرد: می‌توانیم در این باره اطلاع‌رسانی کنیم و در یک ساعت مشخص و روزهای مشخص افراد بی‌سواد بدون اینکه به زحمت بیفتند پای تلویزیون حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به پروژه‌ای دیگر در سوادآموزی که با عنوان «خودآموزی» دنبال می‌شود، گفت: برای ایجاد تقویت در افراد اعلام کردیم که اگر کسی با استفاده از فرصت‌هایی که در زندگی دارد مهارت‌های سواد را در حد خواندن و نوشتن و حساب کردن به دست آورد می‌توانیم سرانه باسواد کردن افراد را به خود فرد بپردازیم.

*هزینه باسواد شدن یک فرد در کشور ۵۵۰ هزار تومان است

باقرزاده با بیان اینکه کمک اقتصادی هم می‌توانیم به فرد بیسواد انجام دهیم، گفت: هم‌اکنون در کشور برای با سوادکردن یک نفر میانگین ۵۵۰ هزار تومان هزینه می‌کنیم که اگر یک فرد خانواده بیسواد باشد و دیگر اعضا به او آموزش خواندن، نوشتن، حساب کردن و روخوانی قرآن را حتی در حد کلمه کلمه خواندن بدهند، همین هزینه را به آن خانواده می‌دهیم.

وی با بیان اینکه اگر تلویزیون بیاید در کنار این طرح‌ها قرار گیرد بیشتر و درست‌تر آموزش‌ها انجام می‌شود، اظهار داشت: آموزش بزرگسالان یک کار تخصصی است و نمی‌شود هر کسی خواندن و نوشتن بلد بود الزاماٌ بتواند آموزش هم بدهد؛ آموزش حوصله، تخصص، انگیزه و اینکه از کجا آغاز شود نیاز دارد که تلویزیون این کار را می‌تواند انجام دهد.

*امکان ضبط آموزش‌ها در استودیو نهضت سوادآموزی وجود دارد

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور در پاسخ به این پرسش که «چرا تلویزیون این همکاری‌ها را انجام نمی‌دهد؟»، گفت: صداوسیما ظرفیت‌های مختلف را به خوبی می‌شناسد و بیاید بگوید شما در فلان برنامه جای می‌گیرید.

وی افزود: هم‌اکنون امکان ضبط با کیفیت بالا و استودیو در سازمان نهضت سوادآموزی وجود دارد و هیچ هزینه‌ای نمی‌خواهیم به آنها تحمیل کنیم به جز پخش در تلویزیون؛ هم‌اکنون با توسعه شبکه‌های استانی واقعاٌ محدودیتی در پخش نیست.

*سوادآموزی در ایران رایگان است و در بسیاری از کشورها هزینه دارد

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «شما چه انتظاری از صداوسیما دارید؟»، خاطرنشان کرد: شاید جزء معدود کشورهایی هستیم که سوادآموزی را رایگان انجام می‌دهیم و سال‌ها در نوبت افراد هم می‌ایستیم که چه زمانی می‌آیند و می‌خواهند باسواد شوند، در صورتی که در بسیاری از کشورها افراد با پرداخت هزینه آموزش می‌بینند.

وی اضافه کرد: آنچه که ما از صدا و سیما توقع داریم عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب و همچنین کمک به سازمان نهضت سوادآموزی برای ایجاد تقاضا با روش‌های درست و هنرمندی تمام است که در افراد یک احساس نیاز شود و یا اینکه فرصت‌هایی در صداوسیما داده شود.

این مقام مسئول ادامه داد: خواسته‌ها و تقاضاهای ما روشن است و باید به نوعی جوسازی علیه بیسوادی در اولویت رسانه باشد، زیرا اگر اینطور نباشد ما همین مسئله را هر سال باید روی دوشمان تحمل کنیم و جلو ببریم چون نظام خیلی متأسفانه با ایجاد محدودیت برای افراد بیسواد موافق نبوده است؛ یعنی بیسواد به خاطر بیسواد بون خسارت نمی‌بیند و هزینه‌ای نمی‌دهد و عمده هزینه را اجتماع می‌دهد و پیامدها را تحمل می‌کند؛ چون سی و چند سال است برای ریشه‌کنی این کار هزینه می‌کنیم.

باقرزاده با بیان اینکه بیسواد به دلیل بیسواد بودن یک فرد آسیب‌دیده و آسیب‌پذیر است و از طرفی گواهینامه رانندگی‌اش را زودتر می‌گیرد، تسهیلاتش را زودتر می‌گیرد و زودتر تحت پوشش‌های مختلف قرار می‌گیرد، تصریح کرد: همه از وجه آسیب‌رسانی بیسواد غفلت کرده‌اند که این به خاطر بیسواد بودن منشأ بروز رفتارهایی می‌شود که بروز آن به فرهنگ، اقتصاد و سرمایه‌های ملی در آینده و به دیگران در اجتماع و بهداشت خسارت می‌زنند و این خسارت خیلی به چشم بقیه نمی‌آید.
 
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
 
,
انتهای پیام/
,
 
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه