اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

رعایت توصیه های بهداشتی تنها راه مقابله با تب کنگو/ دارو به میزان کافی در مراکز درمانی وجود دارد

رعایت توصیه های بهداشتی تنها راه مقابله با تب کنگو/ دارو به میزان کافی در مراکز درمانی وجود دارد
این روزها سخن از بیماری تب کنگو به شدت در جامعه ایرانی پیچیده به طوری که موجی از نگرانی به ویژه در کسانی که نسبت به این بیماری آگاه نیستند ایجاد کرده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از  اوشیدا؛ طبق گفته مسولان دانشگاه علوم پزشکی زابل خوشبختانه تاکنون هیچ گونه گزارشی مبنی بر آلودگی و ابتلا شخصی در شمال استان به بیماری تب کنگوارائه نشده است که این موضوع نشان از افزایش آگاهی مردم منطقه نسبت به این بیماری دارد.

با اینکه تاکنون شخصی در شمال استان مبتلا به بیماری کنگو نشده اما همچنان افزایش آگاهی و ارائه اطلاعات به مردم نباید فراموش شود چرا که تنها با آموزش می توان از بسیاری از بیماری ها و معضلاتی که در آینده گریبان جامعه را خواهد گرفت جلوگیری به عمل آورد.

خبرنگار اوشیدا به سراغ مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل رفته تا با گفت و گو با وی به رسالت خبری خویش عمل کند که در ادامه می خوانید.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل عنوان کرد: با توجه به شیوع تب کنگو در کشور، با رعایت توصیه های بهداشتی می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.


تماس باخون وترشحات لاشه حیوان آلوده در زمان ذبح مهم ترین عامل انتقال بیماری تب کنگو در انسان


امیر بزی شاد در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا؛ ابراز کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری تب دار، مسری و خونریزی دهنده است که بوسیله کنه منتقل می شود.

وی افزود: اگر بیماران مبتلا به تب کنگو دیر جهت درمان به بیمارستان مراجعه کند و یا دیر تشخیص داده شود از مرگ و میر بالایی برخوردار است.

بزی شاد خاطرنشان کرد: همه ساله با گرم شدن هوا به خصوص در فصل بهار و تابستان که فعالیت کنه های ناقل بیماری بیشتر می شود شاهد گزارش مواردی از ابتلای به بیماری هستیم.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن با دست، تماس باخون وترشحات لاشه حیوان آلوده در زمان ذبح و پس از آن که طبق بررسی های آماری، بیشترین موارد ابتلای انسانی از این طریق در کشور رخ داده است از جمله راه های انتقال بیماری تب کنگو به شمار می رود.

بزی شاد در این راستا افزود: انتقال انسان به انسان بیماری به دنبال تماس با خون و سایر مواد دفعی بیماران آلوده رخ می دهد.

وی تاکید کرد: قصابان، سلاخان و چوبداران، دامداران و کشاورزان، کارگران، کارکنان کشتارگاهها و شرکت های بسته بندی گوشت، دامپزشکان، پرسنل بهداشتی و درمانی به خصوص کارکنان شاغل در بیمارستانها و خانم های خانه دار مهم ترین گروه های در معرض خطر به شمار می روند.

بیمارای تب کنگو دارای دو مرحله است

بزی شاد با بیان اینکه ظهور بیماری تب کنگو دارای دو مرحله است، اظهار کرد: ظهور علائم بیماری در انسان بستگی به راه انتقال بیماری دارد، معمولاً بین یک تا ۱۳ روز متغیر می باشد.

وی ادامه داد: در مرحله قبل از خونریزی، علائم بیماری به صورت ناگهانی همراه با تب ولرز، دردعضلانی، سردرد، سرگیجه، تهوع واستفراغ و گلودرد می باشد حتی گاهی بیمار دچار اسهال، دردشکم، کاهش اشتها، بیقراری، افسردگی، سستی و ضعف و افت فشار خون نیز می شود.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل اضافه کرد: در مرحله خونریزی دهنده که معمولاً از روز سوم تا پنجم بیماری شروع می شود و معمولا یک تا ۱۰ روز طول می کشد؛ بیمار دچار خونریزی در مخاط، خون در مدفوع، خون در ادرار، خلط خونی، خونریزی از بینی، لثه، گوش و خونریزی ملتحمه چشم و رحم می شود.

وی تاکید کرد: بیماری در دام یا حیوانات اهلی هیچ گونه علامت مشخصی ندارد و دام به ظاهر سالم و سرحال می باشد.

دارو مورد نیاز درمان بیماری در بیمارستان موجود است

بزی شاد ابراز کرد: درطول مدتی که بیمار در بیمارستان بستری است به شدت برای پرسنل درمانی و اطرافیان خود آلوده کننده است بنابراین توصیه می شود که جهت پیشگیری از انتقال بیماری حتماً از لوازم استاندارد حفاظت فردی شامل دستکش، ماسک، گان و پیش بندپلاستیکی استفاده شود.

وی تصریح کرد: در راستای درمان بیماری همشهریان هیچ نگرانی نداشته باشند چرا که دارو مورد نیاز درمان بیماری در بیمارستان موجود است فقط باید به این نکته توجه شود که درصورت ابتلا به بیماری سریع به مراکز خدمات جامع سلامت یا بیمارستان مراجعه کنند.

گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تهیه کنید

بزی شاد بیان کرد: جهت حفظ سلامتی خود و خانواده حتماً به توصیه های بهداشتی که در خصوص راه های انتقال و پیشگیری از بیماری توسط پرسنل بهداشتی درمانی گفته می شود توجه خاص داشته باشید.

وی در این راستا ادامه داد: گوشت مصرفی مورد نیاز خود را از اماکن تهیه و توزیع و قصابی های مجاز که عرضه گوشت آنها دارای مهر شبکه دامپزشکی بوده و به تائید آن رسیده است تامین کنید.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل همچنین گفت: گوشت تازه ذبح شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس خرد کنید چون این کار باعث کاهش خطر انتقال ویروس بیماری در صورت آلوده بودن گوشت می شود.

وی با بیان اینکه جگر به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود، تاکید کرد: خودداری از ذبح دام در منازل و اماکن غیربهداشتی و توصیه بر ذبح و کشتار دام ها درکشتارگاه ها، پرهیز از خوردن گوشت بصورت نیم پز و همچنین جگر خام، عدم جداسازی کنه با دست ازدام و تاکید بر مراجعه به شبکه دامپزشکی شهرستان جهت از بین بردن کنه ها بوسیله سم پاشی، پوشاندن نواحی در معرض گزش کنه با استفاده از پیراهن آستین بلند، شلوار بلند، چکمه و دستکش درهنگام تماس با دام و رعایت احتیاط لازم در خصوص خون و ترشحات دفعی بدن بیماران با استفاده از لوازم استاندارد حفاظت فردی شامل کلاه، عینک، گان، پیش بندپلاستیکی و دستکش و چکمه از جمله راه های جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار می رود.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اوشیدا,
,
,
,
,
,
,
,
,
, تماس باخون وترشحات لاشه حیوان آلوده در زمان ذبح مهم ترین عامل انتقال بیماری تب کنگو در انسان, تماس باخون وترشحات لاشه حیوان آلوده در زمان ذبح مهم ترین عامل انتقال بیماری تب کنگو در انسان,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, بیمارای تب کنگو دارای دو مرحله است, بیمارای تب کنگو دارای دو مرحله است,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, دارو مورد نیاز درمان بیماری در بیمارستان موجود است, دارو مورد نیاز درمان بیماری در بیمارستان موجود است,
,
,
,
,
,
, گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تهیه کنید, گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز تهیه کنید,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه