اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

ناقوس بی آبی به صدا در آمد

اضافه برداشت ۶۰۵ میلیون متر مکعبی در سال/ دشت های سیستان و بلوچستان ممنوعه شد

اضافه برداشت ۶۰۵ میلیون متر مکعبی در سال/ دشت های سیستان و بلوچستان ممنوعه شد
با گرم شدن زمین و برداشت های بیش از حد منابع آب در سال های اخیر وضعیت آب در جهان بحرانی شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از  اوشیدا؛ به دلیل کم آبی شدید در جهان و حیاتی بودن این ماده برای تداوم زندگی بشر طبق گفته های کارشناسان جنگ بعدی زمین جنگ آب خواهد بود.

اگر فرهنگ درست مصرف کردن نهادینه شود و هر کس در حد توان خود از اسراف آب خودداری کند به طور حتم می توان در مقابل بحران کم آبی ایستاد اما خودخواهی های موجود تاکنون مانع عملی شدن آن شده است.

سیستان و بلوچستان از جمله استان هایی است که به دلیل حجم بالای کشاورزی در منطقه و کمبود باران در طی سال های اخیر با معضل خشکسالی مواجه است و این موضوع به شدت اقتصاد و زندگی مردم را تحت الشعاع قرار داده است.

برداشت های بیش از حد از سفره های آب موجود سبب خشک شدن بسیاری از چاه ها شده که این موضوع آینده منطقه را به شدت تهدید می کند.

مقدار بارندگی در استان تنها ۱۰۵ میلی متر است

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان عنوان کرد: شرایط آب در استان به هیچ عنوان خوب نیست به طوری که وجود چاه های غیرمجاز، اضافه برداشت و حفر مجدد چاه ها نشان از فاصله زیاد اداره آب و فاضلاب با مردم دارد.

اتابک جعفری به خبرنگار اوشیدا گفت: وضعیت بارندگی در استان ۱۰۵ میلی متر است که نسبت به کشور کمتر از نصف و نسبت به دنیا کمتر از یک ششم است که نشان دهنده خشکی بیش از حد منطقه است بنابراین باید برای برای شیوه مصرف بارندگی ها برنامه ریزی مناسب تری داشت تا بتوان از این منبع خدادادی مصرف بهتری داشت.

وجود ۲۱ هزار و ۵۵۸ منبع آب در استان

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۱ هزار و ۵۵۸ منبع آب در استان شامل چشمه، قنات و چاه وجود دارد که میزان برداشت از آن ها بسیار بالاست به طوری که ۶۰۵ میلیون متر مکعب بیشتر از توان آن ها آب برداشت می شود.

جعفری با بیان اینکه سفره های آب همانند یک کاسه عمل می کنند به طوری که ورودی آن میزان بارندگی و خروجی آن نیز مقدار برداشت مردم است، تصریح کرد: زمانی یک سفره به تعادل می رسد که میزان ورود و خروج آن با هم یکی باشد بنابراین اگر میزان برداشت آن از ورود بیشتر باشد دشت ممنوعه و اوضاع بحرانی می شود.

تنها هشت دشت آزاد در استان وجود دارد

مدیر عامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: از ۳۴ دشت استان تنها هشت دشت آزاد است که این موضوع نشان می دهد دشت ها به سمت اضطرار و ممنوعه به پیش می روند.

وی بیان کرد: بیشترین حجم مصرف آب در سیستان و بلوچستان به بخش کشاورزی با میزان سالانه یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون متر مکعب اختصاص دارد که یعنی حدود ۹۲ درصد آب موجود صرف کشاورزی می شود.

جعفری با عنوان اینکه میزان یک ششم آب موجود یعنی حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب به شرب اختصاص می یابد، خاطرنشان کرد: کمتر از یک درصد آب در دسترس سیستان و بلوچستان به صنعت اختصاص دارد بنابراین اشتغال کم، تفزایش بیکاری و کاهش سرانه درآمد نشان از کمبود صنعت در منطقه دارد.

انتهای پیام

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اوشیدا,
,
,
,
,
,
,
,
, مقدار بارندگی در استان تنها ۱۰۵ میلی متر است, مقدار بارندگی در استان تنها ۱۰۵ میلی متر است,
,
,
,
,
,
, وجود ۲۱ هزار و ۵۵۸ منبع آب در استان, وجود ۲۱ هزار و ۵۵۸ منبع آب در استان,
,
,
,
,
,
, تنها هشت دشت آزاد در استان وجود دارد, تنها هشت دشت آزاد در استان وجود دارد,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه