اخبار داغ
  1. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  2. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  3. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  4. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  5. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  6. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  7. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  8. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  9. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  10. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  11. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  12. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  13. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  14. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  15. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  16. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  17. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  18. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  19. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  20. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو

از محل اعتبارات ملی انجام شد؛

مرمت و ساماندهی کارگاه رنگرزی سنتی گلکار

مرمت و ساماندهی کارگاه رنگرزی سنتی گلکار
مسئول دفتر فنی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان از مرمت و سامان‌دهی کارگاه رنگرزی سنتی گلکار خبر داد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  کاشان اول؛ مسئول دفتر فنی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان از مرمت و سامان‌دهی کارگاه رنگرزی سنتی گلکار با اعتباری بالغ بر 300میلیون ریال از محل اعتبارات ملی خبر داد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کاشان اول,

سمیه فرهادی با تاکید بر اینکه این کارگاه رنگرزی در مرکز محله «درب‌باغ»، یکی از قدیمی‌ترین محلات کاشان، واقع شده است، افزود: بعضی از بناهای موجود در این مرکز محله بعد از زلزله تاریخی سال 1192 ق. ساخته شده و بیشتر آثار موجود در آن در اوایل دوره قاجار بازسازی شده است.

,

وی ادامه داد: رنگرزی سنتی عموماً از پاتیل‌های بزرگ برای رنگ‌کردن کالای نساجی استفاده می‌کند که در این نوع رنگرزی از مواد رنگزای طبیعی برای رنگ کردن استفاده می‌شود.

,

مسئول دفتر فنی اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان خاطرنشان کرد: کارگاه‌های رنگرزی سنتی اشکال متفاوتی دارند و معمولاً یک ردیف پاتیل (خم رنگرزی) در دیوار کارگاه تعبیه شده که بسته به نوع رنگ کاربردی، پاتیل‌ها از چدن یا مس ساخته شده و زیر هر کدام اجاقی قرار می‌دهند و ابتدا با فروبردن الیاف در محلول قلیاب و آب گرم چربی طبیعی الیاف پشمی را می‌گیرند که به آن قلیاب کردن می‌گویند.

,

فرهادی گفت: سبک‌سازی بام، دوخت و دوز ترک‌های سقف، استحکام‌بخشی سقف‌ها، دوغاب‌ریزی کف مال قوسی سقف ها، اجرای پالانه آجری، اجرای قوره گل، اجرای دو لایه اندود کاهگل نهایی از اقدامات مرمتی است که در این پروژه در حال انجام است.

,

خانه مرکز محله درب باغ کاشان در تاریخ 19 آذر ماه سال 1384 با شماره 12976 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه