logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

حضور پرنده شناسان فنلاندی و نروژی در تالاب های پیرانشهر و مهاباد

حضور پرنده شناسان فنلاندی و نروژی در تالاب های پیرانشهر و مهاباد
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست پیرانشهر گفت: دو گروه از متخصصان پرنده شناسی از کشورهای فنلاند و نروژ از مناطق تالابی مهاباد، پلدشت، پیرانشهر و ماکو در آذربایجان غربی بازدید کردند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا طه ایزن در گفتگو با خبر نگار  کوردپیام ، با تاکید بر اینکه این محققان پس از اقامت چند روزه در منطقه برای ادامه تحقیقات خود به ترکمنستان می روند، افزود: این گروه ها شامل ۶ نفر از محققان سازمان ملل هستند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کوردپیام ,

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست پیرانشهر گفت: تعیین مسیر مهاجرت ‘اردک پیشانی سفید کوچک’، نحوه لانه گذاری پرندگان و محل زندگی آنها از محورهای پژوهش این گروه بوده است.
وی اظهار کرد: این محققان عضو کارگروه جهانی حفاظت از این پرنده از زیرمجموعه های سازمان ملل هستند اما در تحقیقات چند روزه خود پرنده اردک سرسفید کوچک را در تالاب ها و سد مهاباد نیافتند.
ایزن تصریح کرد: پرنده کمیاب و مهاجر اردک ‘سرسفید بزرگ’ در منطقه رصد شد ولی پرنده مد نظر آنان در منطقه وجود نداشت.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست پیرانشهر گفت: تعداد اردک ‘سرسفید کوچک’ در سطح جهانی، کاهش چشمگیری داشته و در زمره پرندگان در خطر انقراض قرار گرفته است؛ بر این اساس اجرای برنامه ویژه حفاظتی در زیستگاه هایی که دیده می شود ضروری است.
غاز پیشانی سفید در ایران، در فصل زمستان، با مهاجرت به‌طور منظم در منطقه آذربایجان دیده شده و از پراکندگی فراوانی برخوردار بوده است، اما و به رغم شکارهای بی رویه و نابودی مناطق زیستی، تعداد آنها رو به کاهش نهاده و در سالیان اخیر تعداد انگشت شماری از غاز پیشانی سفید کوچک به صورت اتفاقی و مهاجر عبوری به چشم می خورند.
غاز پیشانی سفید کوچک ۵۳ تا ۶۵ سانتی‌متر است؛ از لحاظ شکل ظاهری شبیه غاز پیشانی سفید ؛ ولی کوچکتر از آن است و با سفیدی بیشتر پیشانی که تا قسمتی از تارک پیش رفته و منقار خیلی کوچک‌تر و صورتی رنگ‌تر از آن تشخیص داده می شود . ضمنا نوک بال‌هایش در حالت بسته از حد دم تجاوز می کند ، معمولا پررنگ‌تر از غاز پیشانی سفید به‌نظر می آید ، از نزدیک حلقه چشمی زرد رنگ و متورم بهترین نشانه تشخیص آن است ، پرنده نابالغ فاقد پیشانی سفید و راه‌راه عرضی تیره‌رنگ روی شکم است ولی حلق زرد رنگ چشم را دارد .
رفتار و پرواز این پرنده شبیه غاز پیشانی سفید است ولی سریع‌تر بال می زند و هنگام تغذیه فعالیت بیشتری نشان می دهد.

,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه