logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

یادداشت؛

خرمشهر مظهر «مقاومت سرسختانه ایران و پیروزی بر عراق»

خرمشهر مظهر «مقاومت سرسختانه ایران و پیروزی بر عراق»
خرمشهر آیینه و مظهر دوران دفاع مقدس است. روز مقاومت و روز جشن ملی مربوط به خرمشهر می باشد چراکه خرمشهر هم در جلوگیری از ورود دشمن و هم بیرون کردن دشمن پس از ۱۹ ماه اشغال و شعار «جئنا لنبقی-آمده ایم که بمانیم» به خوبی درخشید.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ سرهنگ پاسدار عباس عباسی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان چهارمحال و بختیاری در یادداشتی به مناسبت فرارسیدن سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر، نوشت:

در هر جنگی چه در مقیاس جهانی، منطقه ای و حتی بین دو کشور آنچه مهمتر از خود جنگ است، استراتژی آن است که اگر محقق شود حتی بطور موقت، شروع کننده جنگ در اهدافش موفق بوده و اگر این استراتژی محقق نشود بخصوص در مراحل اولیه یعنی شروع افول و شکست در جنگ اتفاق افتاده است.

رای فهم این مسئله حمله سپاه عثمانی در زمان صفویه و در منطقه چالدران مثال زدنی است. اینکه سپاه عثمانی آمده که تهران را تصرف و حکومت صفویه را ساقط کند.ولی با مقاومت تعداد کم نیرو های ایرانی در منطقه چالدران زمین گیر می شود اگرچه ایران تلفات سنگین می دهد و آن منطقه سقوط می کند ولی دشمن به اهداف اصلی و استراتژی کلی خود نمی رسد.

در دفاع مقدس هم همین گونه است استراتژی دشمنان از حمله به ایران اسلامی ساقط کردن انقلاب اسلامی است و نقطه اصلی استراتژی دشمن، فتح خرمشهر با هدف فتح کل استان خوزستان است ولی به واسطه مقاومت نیروهای مردمی و انقلابی ۳۵ روز پشت دروازه خرمشهر می مانند. تداوم مقاومت در خرمشهر توان زیادی را از دشمن می گیرد و در این مرحله برای تصرف خرمشهر بیشترین فشار ارتش متجاوز عراق به اشغال آبادان متمرکز می شود. صدام امید وار بود با این اقدام و تصرف ساحل شمالی رودخانه اروند، به حداقل اهداف خود مبنی به بر لغو قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر دست یابد.

امام خمینی (ره) با درکی که از ماهیت تلاش های سیاسی، نظامی عراق در مرحله جدید داشتند، فرمان شکستن حصر آبادان را در تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۵۹ صادر فرمودند. تشدید مقاومت در آبادان و عقب راندن نیرو های مهاجم عراق از «نخلستان های کوی ذوالفقاری» آبادان و شکست نیروهای عراقی در عبور از بهمن شیر در واقع استراتژی عراق را در نقطه اصلی آن با شکست همراه ساخت. رژیم عراق که از «جنگ تحمیلی» برای «صلح تحمیلی» نتیجه ای نگرفته بود، دو راه حل «عقب نشینی» یا« استقرار» در مواضع اشغالی فرا روی خود داشت.

رهبری عراق برای عقب نشینی توضیح روشنی نداشت، زیرا بدون اینکه از تهاجم به ایران نتیجه ای کسب کرده باشد، باید به داخل خاک عراق عقب نشینی می کرد. استقرار در مواضع اشغالی بر پایه این تصور که قوای نظامی ایران قادر به بیرون راندن متجاوزین نخواهند بود و اوضاع سیاسی داخل ایران نیز شدیدأ بی ثبات است، مورد توجه قرار گرفت. عراقی ها در مرحله جدید با اطمینان از «تضمین امنیت نیروهای عراقی» در مواضع اشغالی در انتظار تشدید بحران در داخل ایران و سرانجام مجبور شدن جمهورری اسلامی به پذیرش« صلح تحمیلی» بودند.

خرمشهر در روند تحولات جنگ تحمیلی به عنوان مظهر «مقاومت سرسختانه ایران و پیروزی بر عراق» به شمار می رفت به همین دلیل عملیات بیت المقدس و نتایج آن به یک معنا می توانست سرنوشت جنگ و موقعیت سیاسی رژیم عراق را مشخص نماید. از بعد سیاسی عراق با از دست دادن خرمشهر تکیه گاهش را برای مذاکره از دست داده و به عبارت دیگر خرمهشر برای عراق به عنوان «برگ برنده» محسوب می شد که با آزادسازی آن در عملیات بیت المقدس در سوم خرداد ۱۳۶۱ به دست رزمندگان اسلام و « عقب نشینی تحقیرآمیز» و مفتضحانه ارتش دشمن، رژیم عراق را به نقطه پایان نزدیک کرد.

نتیجه ای که از این بحث می توان گرفت اینکه خرمشهر آیینه و مظهر دوران دفاع مقدس است. روز مقاومت و روز جشن ملی مربوط به خرمشهر می باشد چراکه خرمشهر هم در جلوگیری از ورود دشمن و هم بیرون کردن دشمن پس از ۱۹ ماه اشغال و شعار «جئنا لنبقی-آمده ایم که بمانیم» به خوبی درخشید. در پایان یاد و نام شهدای مدافع خرمشهر و عملیات بیت المقدس را گرامی می داریم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, جهانبین نیوز,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

عباس عباسی

انتهای پیام/

,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه