اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

در پی بارندگی های اخیر سیستان وبلوچستان؛

خسارت یک میلیاردی باران به شبکه برق رسانی سرباز و سراوان/از غرق شدن سه کودک در سیلاب تا ذخیره سازی 7میلیون متر مکعبی آب پشت سدهای استان

خسارت یک میلیاردی باران به شبکه برق رسانی سرباز و سراوان/از غرق شدن سه کودک در سیلاب تا ذخیره سازی 7میلیون متر مکعبی آب پشت سدهای استان
بارش باران که از 25تیرماه در شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان آغاز شده و همچنان به صورت پراکنده تداوم دارد، باعث طراوت طبیعت این مناطق شد و غبار را از چهره این استان شست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، چند سالی است که خشکسالی و کاهش بارندگی در سیستان و بلوچستان به قصه تکراری مردمان این دیار تبدیل شده است به گونه ای که از ابتدای سال جاری تاکنون بسیاری از چاه ها و قنات های این استان به صورت کامل خشک شده و بحران بی آبی بسیاری از مناطق سیستان و بلوچستان را در بر گرفته و حتی در برخی شهرستان ها چون نیکشهر و سرباز این خشکسالی موجب جیره بندی آب و مرگ و میر دام های و خشک شدن باغات کشاورزی شده است.
امسال در مقایسه با سال گذشته و سالهای پیش از آن کاهش شدید بارش ها تغییرات جوی و آب و هوایی در این استان کویری موجب نگرانی مردم و مسئولان سیستان و بلوچستان شده به گونه ای که اقشار مختلف مردم برای نزول این رحمت الهی دست به دعا و اقامه نماز باران در برخی مناطق برداشته و به ذبح گوسفند و بز و نذر و نیاز پرداختند که ناگهان در اخرین روزهای بهار و اواسط تابستان به یکباره رحمت خداوندی نازل شد و بسیاری از مناطق جنوبی استان با بارش شدید باران و سیل روبه رو شد.
در آخرین روزهای بهار بارش باران باعث جاری شدن آب را در رودخانه ها شد و موجب افزایش رطوبت، کاهش دما، پر شدن سفره‌های زیرزمینی و طراوت هوای مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان شد که این مهم موجب شادی مردم و کشاورزان این استان گشته و موجی از شادی را در دلهای مردمان محروم این دیار به راه انداخته است.
 
آمار دقیقی از میزان بارندگی اخیر وجود ندارد
در همین رابطه مدیرکل ستاد بحران استانداری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به میزان بارندگی های چند روز گذشته در سطح استان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: با توجه به اینکه این بارندگی ها بیشتر به صورت رگباری و در مناطق کوهستانی جنوب استان بوده و در بسیاری از این نقاط امکانات باران سنجی وجود ندارد نمی توان تخمین دقیقی از مقدار دقیق بارندگی اخیر اعلام کرد.
وی افزود: با این وجود بر اساس اعلام سازمان هواشناسی و با توجه به مراکز باران سنجی موجود باید گفت که بیشترین بارندگی ثبت شده در شهرستان سرباز با 15میلیمتر، کژدر13 میلیمتر، مچان 43میلیمتر، در منطقه سنگان خاش 3میلیمتر، مهرستان 11میلیمتر، سیرکان سراوان5.5میلیمتر، ایرانشهر 4 میلیمتر، خود شهر سراوان 1.2میلیمتر و بزمان نیز با 1.4میلیمتر باران داشته اند.
غلامرضا اربابی با اشاره به خسارات ناشی از این بارش ها در شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: تاکنون 4 نفر بر اثر این بارندگی ها فوت کرده اند که دو تن از آنان دو دختر 8 و 9 ساله  در شهرستان سرباز و یک دختر خردسال در نیکشهر بر اثر غرق شدگی و یک تن نیز در شهرستان دلگان بر اثر برخورد صاعقه فوت کرده اند.
وی ادامه داد: فوت این کودکان را نمی توان به سهل انگاری خود آنها یا والدینشان نسبت داد چرا که مسیر بسیاری از روستاهای این مناطق از رودخانه گذشته و بارندگی رگباری هم به صورت ناگهانی موجب سیلاب می شود به گونه ای که ممکن است در صدکیلومتر بالاتر بارندگی موجب روان شدن سیلاب عظیمی در رودخانه شده و در منطقه غرق شدگی حتی یک قطره هم باران نباریده باشد که متاسفانه به دلیل مشکلاتی چون نبود ارتباطات نوین در بسیاری از مناطق شهرستان های سرباز و نیکشهر اطلاع رسانی نیز به سخنی انجام می شود.
 
اطلاع رسانی به موقع ضامن نجات شهروندان از سیلاب است
این مسئول با تاکید بر اینکه عدم آمادگی در برابر سیل آب و عدم اطلاع رسانی درست به شهروندان می تواند فاجعه بار باشد، خاطرنشان کرد: وقتی اخطاریه های هواشناسی به فرمانداری ها، بخشداری ها و ده یاری ها ابلاغ می شود وظیفه آنان است تا به مردم در این باره اخطار بدهند تا شاهد چنین اتفاقات تلخی در آینده نباشیم، هرچند بارندگی های رگباری در جنوب استان غیرقابل پیش بینی است اما بازهم آمادگی کامل می تواند سودمند باشد به گونه ای که حداقل کودکان از خانه خارج نشده و به این صورت دچار حادثه نشوند.
وی اذعان داشت: این بارندگی ها خسارات مالی زیادی در بر نداشته و تنها برخی خسارت های جانبی در شبکه برق شهرستان هایی چون سرباز و سراوان به ما اعلام شده که برآورد خسارت آن 1میلیارد ریال می باشد، اما با توجه به اینکه هنوز این بارندگی ها به پایان نرسیده تا گزارش جمع بندی به ما ارسال شود و  دیگر نهادها هنوز چیزی اعلام نکرده اند ممکن است خسارات دیگری نیز وجود داشته باشد که اعلام نشده است.
اربابی با بیان این مطلب که بارندگی اخیر موجب ذخیره چندین میلیون متر مکعب آب در جنوب استان شده است، گفت: طی آخرین گزارش دریافتی بیش از 5 میلیون متر مکعب آب ورودی به سد پیشین در شهرستان سرباز داشته ایم و چیزی در حدود یک میلیون و 200هزار متر مکعب آب نیز به سد زیردان وارد شده که می تواند تا حدودی مشکلات ایجاده شده برای تمساح پوزه کوتاه ایرانی را حل کند و موجب امیدواری برای آینده شود.
وی با اشاره به برنامه های مهم این نهاد برای پیشگیری از بروز حوادث ناگوار در سال جاری، اظهار داشت: اولین اقدام ما اعلام هشدارهای هواشناسی به شهرستان هاست تا آنها در کوتاه ترین زمان به مردم اطلاع رسانی کرده و نیروهای امدادی را آماده کنند تا پیش از بارندگی همه در آمادگی کامل به سر ببرند.
وی ادامه داد: پروژه های پیشگیرانه ای نیز اندیشیده شده که ساخت دیوارهای حفاظتی، در اطراف رودخانه ها و ساخت پل و از این دست است که توسط نهاد های مسئول پیگیری می شود.
وی در پایان تصریح کرد: از مردم استان درخواست می شود تا به هشدارهای هواشناسی توجه ویژه داشته باشند چرا که بارندگی های این فصل به صورت رگباری با حجم زیادی است و با توجه به نبود پوشش گیاهی در منطقه ممکن است سیل آب به صورت ناگهانی ظاهر شده و آنها را دربر بگیرد پس حتما حریم های تعریف شده در اطراف رودخانه ها را رعایت کنند تا دیگر شاهد اتفاقات ناگوار در این استان نباشیم.
 
 
انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
, آمار دقیقی از میزان بارندگی اخیر وجود ندارد,
, عصرهامون,
,
,
,
,
, اطلاع رسانی به موقع ضامن نجات شهروندان از سیلاب است,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه