logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

معاون حفاظت محیط زیست مازندران:

استفاده از منابع در حد ظرفیت محیط زیست انجام شود/زباله عامل اصلی افت کیفیت محیط زیست

استفاده از منابع در حد ظرفیت محیط زیست انجام شود/زباله عامل اصلی افت کیفیت محیط زیست
معاون حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه متوسط تصفیه فاضلاب‌ها در استان 12 درصد و در کشور 48 درصد است، گفت: استفاده از منابع در حد ظرفیت مناسب محیط زیست باید صورت گیرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، صبح امروز همایش روز زمین پاک در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی بادله شهرستان میاندورود با شعار روز "حفاظت از گونه‌های زیستی، نه به زباله و پلاستیک" برگزار شد.

محمودعلی رکنی معاون حفاظت محیط زیست مازندران در این مراسم با بیان اینکه ‌محیط زیست پویا جایی است که حیات و استانداردهای خاص خودش را دارد و در صورتی که شرایط متعارف خودش را داشته باشد می‌تواند به نشاط ادامه دهد، اظهار کرد: اگر چنانچه دخل و تصرف اتفاق بیفتد از حالت پویایی خارج می‌شو‌د.

رکنی با بیان اینکه حفاظت از گونه‌های زیستی مهم است، افزود: چنانچه هر کدام از مؤلفه‌های زیست‌محیطی از صحنه حیات حذف شوند شوک بیولوژیکی در طبیعت اتفاق میفتد و تأثیر بدی دارد.

معاون حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر اینکه همدلی و همکاری مقوله بسیار مهمی است و آموزش به دانش‌آموزان تأثیرات خوبی دارد و ارزشمند است، خاطرنشان کرد: با استفاده از اندیشه مناسب و خلاقیت می‌توانیم همدلی ایجاد کرده و خدمات گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف شاهد باشیم.

وی بیان کرد: در برخورد با سیل اگر گونه‌های جنگلی و پوشش گیاهی را حذف کنیم یعنی فرصت جذب آب را از خاک گرفته و مانع تقویت سفره‌های زیرزمینی و هدایت آب به مسیر پایین دست و رودخانه می‌شویم، هر جا استفاده غیرمنطقی و مدیریت غیر اصولی داشتیم، تخریب و آلودگی به‌وجود آمد، استفاده از منابع در حد ظرفیت مناسب محیط زیست باید صورت گیرد.

رکنی یکی از چالش‌هایی که باعث افت کیفیت محیط زیست می‌شود را پسماند زباله دانست و گفت: اگر تفکیک از مبدأ و آموزش صورت بگیرد مدیریت بهینه خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه زباله شامل دو بخش فسادپذیر و خشک است، تصریح کرد: بخش خشک به صنایع تبدیلی رفته و تغییر ماهیت می‌دهد و به‌عنوان مواد اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد و زباله‌تر به بخش کمپوست می‌رود.

رکنی افزود: فاضلاب‌ها محصول زندگی ما و عامل دیگری برای تخریب و آلوده شدن زمین هستند و سرانه تولید فاضلاب هر فرد در استان روزانه 190 لیتر است که اگر در جمعیت استان ضرب شود حجم وسیعی از فاضلاب به وجود می‌آید، که اگر تصفیه و بازچرخانی شود هر چند که برای آب شرب مورد استفاده قرار نمی‌گیرد ولی برای سایر مصارف استفاده خواهد شد که از جهت اقتصادی و زیست محیطی به نفع ما است.

وی با بیان اینکه متوسط تصفیه فاضلاب‌ها در استان 12درصد و در کشور 48 درصد است، بیان کرد: هر یک لیتر فاضلاب پنج تا 20 لیتر آب را آلوده می‌کند و اگر این فاضلاب صنعتی یا شیمیایی باشد مقدار آلودگی بیشتر است.

معاون حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر اینکه منطقه دشت‌ناز در حوزه شهرستان میاندورود از جهت حفاظت گونه‌های زیستی حائز اهمیت است، اظهار کرد: در حال حاضر گونه گوزن زرد به‌دنیا آمده که از گنجینه‌های ژنتیکی است و نباید منقرض شود و در حال تکثیر است.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, نقل از بلاغ, بلاغ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه