logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

حال و هوای عید فطر در سیستان وبلوچستان/ از برپایی جشن حنابندان تا دوختن کیسه برکت برای کمک به نیازمندان

حال و هوای عید فطر در سیستان وبلوچستان/ از برپایی جشن حنابندان تا دوختن کیسه برکت برای کمک به نیازمندان
بازارهای سیستان و بلوچستان در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان حال و هوای خاصی به خود گرفته و جنب و جوش مردم در روزهای گرم بهار، گرمی بازار عید فطر را دو چندان کرده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، این روزها، بازارهای سیستان و بلوچستان حال و هوای خاصی دارد و جنب و جوش مردم در روزهای گرم بهار، گرمی بازار را دو چندان کرده چرا که روزه داران این خطه از کشور خود را برای استقبال از عید بزرگ فطر آماده می کنند.

این روزها بازارها شلوغ و مراکز خرید برای تهیه لباس و آجیل و شیرینی تجهیز شده و رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.

ساکنان زمین اما به شکرانه یک ماه عبادت و نیایش این روز را جشن می گیرند چرا که عید فطر روزی است که فطرت آدمی به واسطه 30 روز اخلاص شکوفا شده است.

در این میان مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچسنان همچون مردمان سایر استان ها آداب و رسوم خاص خود را دارند و برای این عید از چند روز قبل تدارک می‌بینند، زنان این منطقه قبل از رسیدن عید نان، شیرینی و کلوچه خرمایی مخصوص محلی را تهیه کرده و برای پذیرایی از میهمانان آماده می‌شوند.

آداب و رسوم عید فطر در سیستان
برپایی نماز عید فطر در هر شهر و روستا یکی از واجبات مردم این دیار است که صبح روز عید فطر با ظاهری آراسته عازم عیدگاه‌ها شده و پس از اقامه نماز به گپ و گفت و در آغوش گرفتن یکدیگر می پردازند.
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
, آداب و رسوم عید فطر در سیستان,
,
,
, ,

در این میان یکی از آداب مردم کیسه برکت است که در آن افراد با جمع آوری نذورات، فطریه و کفاره، اقلام و مبالغ جمع آوری شده را به اشخاص نیازمند هر محله و منطقه هدیه می‌کنند.

دید و بازدید و صله رحم دیگر رسوم خاص مردم سیستان است که در این روز اعضای کوچکتر فامیل به منزل بزرگتر‌ها می روند.

آداب و رسوم مردم بلوچستان
یکی از اعیاد اصلی اهل سنت "عید فطر" است. مردم این منطقه ۱۰ روز مانده به عید و حتی بیشتر از آن پارچه‌های خریداری شده را برای تهیه لباس محلی بلوچی به خیاط می‌دهند به طوری که در این روز‌ها می‌توان رونق کسب و کار خیاطی‌ها را به خوبی مشاهده کرد.

حنابندان یکی از آئین‌های زیبای این منطقه است، در این آئین که در شب پایانی ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود زنان بلوچ با تهیه حنا، دست و پا‌ها را با نقش و نگار‌های زیبا منقوش می‌کنند و آماده برگزاری عید فطر می‌شوند.
 
,
, ،,
,
,
,
, آداب و رسوم مردم بلوچستان,
,
,
,
,
, ,

مردم بلوچستان در غروب آخرین روز ماه مبارک رمضان تعدادی از جوانان را به عنوان چمرک برای رویت هلال ماه انتخاب کرده و به ارتفاعات شهر و روستا اعزام می‌کنند و پس از مشاهده ماه فرارسیدن ماه شوال را به روحانی محل و مردم مژده می‌دهند. در روز عید نیز با لباس‌هایی سفید برای برگزاری نماز عید فطر حاضر می‌شوند، زیرا معتقدند البسه سفید و تمیز سبب زدودن شیطان و بدی‌ها می‌شود.همچنین مردان پس از اتمام نماز یکدیگر را در آغوش گرفته و فرا رسیدن عید را تبریک می‌گویند و در صورتی که از یکدیگر دلگیر باشند طلب حلالیت می‌کنند.

تعطیلی سه روز کار و کاسبی یکی دیگر از آداب مردم اهل سنت است که در این ایام به دید و بازدید می‌پردازند و اگر فردی از نزدیکان خود را از دست داده باشند برای دلداری نزد خانواده او می‌روند.
 
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه