اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

جشنواره تئاتر مازندران؛ اسیر لابی‌گری

وقتی هنر هفتم نادیده گرفته می‌شود/ کاهش چشمگیر برگزاری جشنواره تئاتر در مازندران

وقتی هنر هفتم نادیده گرفته می‌شود/ کاهش چشمگیر برگزاری جشنواره تئاتر در مازندران
تئاتر با وجودی که در این چند سال گذشته در مازندران بیشتر مورد اقبال مردم قرا گرفته و هر ساله جشنواره فجر برگزار می‌شود، اما هر بار با حاشیه‌های زیادی همراه است که سیر صعودی آن را کند می‌کند و خیزهای که برخی هنرمندان این خطه می‌گیرند را به فراموشی محکوم کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، هنر هفتم، بهترین تصویرسازی برای اسطوره های یک سرزمین است، می تواند داستان های فلکور آن را زنده کند و بستری برای به تصویر کشیدن آثاری عمیق مهیا کند؛ همین سبب است که خاستگاه تئاتر جدا از پیشرفته بودن یا نبودن آن جامعه از آیین ها سرچشمه می گیرد از مراسمات مذهبی، رقص ها و چیزهای که در تمام ادوار تاریخ به شکلی جریان داشته است، هنری که موسیقی، معماری، نقاشی و.. را در خود عجین کرده است و آن تئاتر است.

شاید به همین دلیل توانسته تاثیر بیشتری بر روی مخاطب بگذارد و روح آدمی را به گونه ای صیقل دهد تا با شخصیت های داستان هایش، متن موسیقی اش، اجرای بازیگرانش فرو رویم، خود او شویم، از ته دل بخندیم، گریه کنیم و بجنگیم.

این هم ذات پنداری ها باعث بروز احساسات نهفته‌ای می شوند که ناخودآگاه در درون خود آنان را حبس کرده ایم، احساساتی که از رنج ها، شادی ها، ناکامی ها و آرمان های فراموش شده ما سرچشمه می گیرند و با ما سخن می گویند.

تولد هنر هفتم

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,
,
,
,
,
,
, تولد هنر هفتم,

هنر هفتم، بهترین تصویرسازی برای اسطوره های یک سرزمین است، می تواند داستان های فلکور آن را زنده کند و بستری برای به تصویر کشیدن آثاری عمیق مهیا کند؛ همین سبب است که خاستگاه تئاتر جدا از پیشرفته بودن یا نبودن آن جامعه از آیین ها سرچشمه می گیرد از مراسمات مذهبی، رقص ها و چیزهای که در تمام ادوار تاریخ به شکلی جریان داشته است، هنری که موسیقی، معماری، نقاشی و.. را در خود عجین کرده است و آن تئاتر است.

 شاید به همین دلیل توانسته تاثیر بیشتری بر روی مخاطب بگذارد و روح آدمی را به گونه ای صیقل دهد تا با شخصیت های داستان هایش، متن موسیقی اش، اجرای بازیگرانش فرو رویم، خود او شویم، از ته دل بخندیم، گریه کنیم و بجنگیم.

این هم ذات پنداری ها باعث بروز احساسات نهفته ای می شوند که ناخودآگاه در درون خود آنان را حبس کرده ایم، احساساتی که ازرنج ها، شادی ها، ناکامی ها و آرمان های فراموش شده ما سرچشمه می گیرند و با ما سخن می گویند.

تولد تئاتر این سرزمین به دوران باستان ۶۴۱-۱۰۰۰ پیش از میلاد برمیگردد و می توان در مراسمات، آن را به وضوح دید در تشریفاتی که برای ستودن قهرمانان ملی و تحقیر دشمنان می پرداختند، همچون داستان های اساطیری و عشقی، روایات نمایشی از تاریخ چون سوگ سیاوش و کین ایرج، چهر های یگانه ای که در شاهنامه و ادبیات کهن در قالب نمایش به تصویر کشیده شدند، اما ستون های اولیه تئاتر در آیین های مذهبی بنا شده است؛ پیوند عمیقی که با واقعه کربلا عجین شده و در دسته رویی و تعزیه ها خود را به اوج زیبایی می کشاند، البته باید گفت تئاتر مدرن و اروپایی مدیون سفرهای فرنگ ناصرالدین شاه قاجار است که ارمغان آن تئاتر جدید امروزی می باشد.

تئاتر با وجودی که در این چند سال گذشته در مازندران بیشتر مورد اقبال مردم قرا گرفته و هر ساله جشنواره فجر برگزار می شود، اما هر بار با حاشیه های زیادی همراه است که  سیر صعودی آن را کند می‌کند و خیزهای که برخی هنرمندان این خطه میگیرند را به فراموشی محکوم کند.

سحر مشرفی عضو هیئت رئیسه انجمن نمایش مازندران در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به کیفیت پایین جشنواره تئاتر فجر استان گفت: متاسفانه از سال 93 افت زیادی در برگزاری جشنواره تئاتر داشتیم که با وجود اینکه امسال 12 کار در جشنواره وجود داشت، اما کیفیت ها همچنان پایین بودند.

وی با بیان اینکه لابی گری مشکل اصلی جشنواره تئاتر مازندران است، عنوان کرد: ماهیت لابی گری و پشتیبانی ها تغییر نکرده، فقط کت تن آن کرده اند و امسال نیز شاهد این قضیه بودیم.

عضو هیئت رئیسه انجمن نمایش مازندران تصریح کرد: طبق فراخوان برای افرادی که عوامل و افراد آن بومی منطقه هستند، امتیازی در نظر گرفته می شد، اما در زمان اجرا به کارهای که ماهیت بومی داشتند اولویت دادند در حالی که در فراخوان عنوان نشده بود.

وی وجود لابی گری را افت تئاتر مازندران برشمرد و خاطرنشان کرد: تئاتر آقای گانگ با وجود اینکه بازیگر اول نقش زن، بازیگر اول نقش مرد، نورپردازی برتر، نویسندگی اول، طراحی صحنه دوم، کارگردانی دوم انتخاب شده بود و نمایش اول محسوب می شد به جشنواره فجر کشور راه نیافت و گروه دوم و سوم به جشنواره فجر راه یافتند.

این بازیگر و کارگردان تئاتر ادامه داد: سهیل شیخ متولی که تحصیل گرده این حرفه است با اولین کارش در جشنواره و کسب این امتیازات که دو گروه های دیگر نتوانستند کسب کنند می توانست انگیزه خوبی برای ارتقای کارهایش شود که نادیده گرفته شد.

وی با بیان اینکه از آمل هیچ حمایتی نشدیم، گفت: متولی تئاتر که باید دغدغه هنر داشته باشد، هیچ حمایتی نکرد و به همین خاطر است که در تئاتر آمل ماند این است که گردمرگ پاشیده باشند.   

انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه