اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

دبیر هیئت بازی های بومی و محلی سراوان:

"کلا چل چل" بازی سنتی سیستان و بلوچستان/ هدف؛ تقویت عضلات پا و سرعت دوندگی نوجوانان و جوانان

"کلا چل چل" بازی سنتی سیستان و بلوچستان/ هدف؛ تقویت عضلات پا و سرعت دوندگی نوجوانان و جوانان
مصطفی دهواری گفت: "کلا چل چل" یکی از بازی های سنتی استان سیستان و بلوچستان است که برای رده سنی نوجوانان و جوانان و در فضای باز برگزار می شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  مصطفی دهواری دبیر هیئت بازی های بومی و محلی سراوان در گفت و گو با عصرهامون، بیان کرد: "کلا چل چل" یکی از بازی های بومی و محلی استان سیستان و بلوچستان است که با هدف تقویت عضلات پا، سرعت دوندگی و سرعت عمل، سرگرمی و نشاط  انجام می شود.

 وی  با بیان اینکه "کلا" یعنی کلاه و "چل" به معنی دور کردن و راندن از خود با ضربات پا است، افزود: در این بازی افراد یک گروه وظیفه حفاظت از کلاه را دارند و هنگام نزدیک شدن مهاجمان سعی می کنند تا با ضربات پا آنها را چل یا از خود برانند به همین دلیل نام بازی را کلاه چل چل نهاده اند.

دبیر هیئت بازی های بومی و محلی سراوان با اشاره به اینکه این بازی برای رده سنی نوجوانان و جوانان پسر و در فضای باز برگزار می شود، ادامه داد: بازیکنان ابتدا به دو گروه مساوی تقسیم می شوند و سپس دایره ای به قطر ۵۰ سانتیمتر کشیده و کلاه را وسط آن قرار می دهند، پس از قرعه کشی و تعیین گروه های مدافع و مهاجم ابتدا یک نفر از مدافعان در کنار دایره به صورت چهار دست و پا نشسته و وظیفه دارد تا از کلاه حفاظت کند در حالیکه بازیکنان مهاجم او را محاصره کرده و می خواهند کلاه را بربایند.

دهواری در تکمیل مطلب فوق اضافه کرد: بازیکن محافظ می تواند با ضربات دست و پا مانع نزدیک شدن مهاجمین شود و در صورت برخورد هر ضربه موجب سوختن و حذف بازیکن مهاجم می شود که در ادامه بازی مدافع اول از دور بازی خارج شده و مدافع دوم وظیفه حفاظت را برعهده می گیرد و بازی به همین شیوه دنبال می شود تا زمانی که تمام بازیکنان مدافع یا مهاجم سوخته و از دور بازی خارج شود.

 وی خاطر نشان کرد: در نتیجه بازیکنان هر گروه که در میدان باقی بماند به عنوان برنده محسوب می شوند و گروه بازنده باید بازیکنان گروه برنده را کولی یا سواری بدهد.

دبیر هیئت بازی های بومی و محلی سراوان تصریح کرد: بازیکن مهاجم حق استفاده ازضربات پا در این بازی را ندارد و در صورتیکه که از ضربات چا استفاده کند خطا محسوب می شود.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون،,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه