اخبار داغ

کارشناس تغذیه:

مواد غذایی پرچرب و سرخ شده در وعده افطار مناسب نیست/در مصرف شیرینی افراط نکنید

مواد غذایی پرچرب و سرخ شده در وعده افطار مناسب نیست/در مصرف شیرینی افراط نکنید
طیبه نشاط نیا گفت: مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار، مناسب نیست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛   طیبه نشاط نیا در گفت وگو با سفیرافلاک با اشاره به اصول تغذیه مناسب در چهار وعده افطار، شام، آخر شب قبل از خواب و سحری در ماه مبارک رمضان، اظهارداشت: برای شروع افطار، ابتدا با آب ولرم، چای کمرنگ، شیر گرم با خرما و یا کشمش روزه‌ی خود را باز کرده و سپس یکی از غذاهای نان سبوس دار و پنیر همراه با سبزی، گوجه فرنگی و یا گردو، فرنی، شیربرنج، انواع کوکو،شامی و یا شله زرد را میل شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سفیرافلاک, ,

کارشناس ارشد علوم بهداشتی و تغذیه با بیان این که مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار، مناسب نیست، گفت: به جای غذاهای چرب و سرخ کرده، از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده شود و در وعده های افطار و سحر از پرخوری اجتناب شود.

,

وی با تأکید بر اینکه تا حد امکان از مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه خودداری شود،گفت: این شیرینی ها حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و مواد معدنی) هستند، بجای آن از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده نمایید.

,

این کارشناس با اشاره به این که افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال دارد، بیان کرد: روزه داران باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند چراکه این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده، میل به غذا کاهش پیدا کند.
 

,
,

اصول تغذیه در وعده شام

,

نشاط نیا با بیان اینکه وعده شام با فاصله ییک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار صرف شود،گفت: در وعده شام یکی غذایی مانند سوپ ساده و کم چرب، آش با حبوبات کم، حلیم (بدون روغن)، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوس دار و تیره به همراه ماست و خیار و سبزیجات مانند فلفل دلمه ای،هویج و کلم بروکلی بخارپز و دوغ کم نمک استفاده شود.

,


به گفته وی برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج آب، دوغ کم نمک، انواع میوه و آب میوه طبیعی برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود همچنین مصرف چای زیاد در این فاصله می تواند باعث اختلال در خواب و بیخوابی شود.

,
,

کارشناس ارشد علوم بهداشتی و تغذیه با اشاره به تغذیه مناسب در وعده آخر شب قبل از خواب، بیان کرد: استفاده از شیر، ماست و میوه قبل از خواب کمک بسیاری در داشتن خواب بهتر و تغذیه مناسب دارد.

,

وی با اشاره به این که در هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک مانند انواع کوکو، کباب و همچنین از مصرف زولبیا، حلواهای شیرین و چرب، غذاهایی که با ادویه جات زیاد تهیه می شوند، سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و دیگر غذاهای آماده بپرهیزید، گفت: از خوردن چای زیاد خصوصاً پر رنگ در هنگام سحر و نیز قهوه که باعث دفع ادرار زیاد، تشنگی و احساس ضعف در طول روز می شوند؛ پرهیز شود.

,

نشاط نیا با بیان این که از نوشیدن مصرف آب خیلی سرد یا چای خیلی داغ در شروع افطارپرهیز شود،گفت: از مصرف نوشابه های گازدار دروقت افطار، مصرف دوغ های شور در سحر، مصرف فراوان چای پررنگ و قهوه‌ غلیظ در فاصله‌ افطار تا پایان شب، شربت ها و آب میوه های آماده در بازار به صورت محدود تری استفاده شود.

,

به گفته وی آب معمولی، چای کم رنگ با خرما، دوغ کم نمک، سوپ رقیق نوشیدنی های مناسب در وقت افطار هستند.

,

تغذیه مناسب در وعده سحر

,

نشاط نیا تأکید کرد: در وعده سحری غذای اصلی مثل انواع چلوخورشت و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیا پلو، سبزی پلو) به همراه مقدار اندکی مرغ، ماهی یا گوشت ماست و میوه برای این وعده مناسب است.

,

این کارشناس با بیان این که از تند خوردن و پرخوری بپرهیزید، از نوشیدن نوشابه های گازدار، نوشیدنی های شیرین ودوغ (با نمک و چربی بالا) خودداری شود، تصریح کرد: بلافاصله بعد از صرف غذا نخوابید و برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، چند دقیقه پیاده روی نمایید، برای کاهش تشنگی می‌توانید از لیموترش، ماست (کم چرب و کم نمک)، سالاد (به مقدار متعادل) استفاده نمایید.

کارشناس ارشد علوم بهداشتی و مواد غذایی و تغذیه اظهارداشت: در ماه مبارک رمضان غذاهای خشک و پرادویه و شور در وقت سحر مثل کالباس، سوسیس، انواع کتلت ها و کنسرو‌ها و غذا های پر ادویه و خشک که سبب تشنگی بیشتر در طول روز می شود، کمتر استفاده شود.

,
,
,

نشاط با اشاره به راه های جلوگیری از تشنگی در طول روزه داری بیان کرد: محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر، مصرف حجم متعادل از آب ساده، مصرف میوه و سبزی کافی، مصرف نکردن مواد غذایی پرپروتئین در وعده ی سحری، نخوردن چای زیاد و پررنگ در وعده سحری راه های مقابله با تشنگی در طول روز است.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه