اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

وقتی مشارکت اجتماعی رنگ می بازد؛

شانه به شانه کرونا در خیابان های شلوغ جنوب شرق/ رعایت فاصله گذاری اجتماعی با حساسیت دنبال شود

شانه به شانه کرونا در خیابان های شلوغ جنوب شرق/ رعایت فاصله گذاری اجتماعی با حساسیت دنبال شود
با وجود این که هنوز کرونا در جهان و به تبع آن کشور جولان می دهد، اما بعضی از مردم با خیال راحت قدم به خیابان ها گذاشته اند و چنان غلغله ای در معابر به پا است که شرایط عادی را در ذهن تداعی می کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ این روزها با وجود افزایش مبتلایان به کرونا در برخی نقاط کشور از جمله سیستان و بلوچستان شاهد قدم زدن مردم از کودک تا بزرگسال آن هم با خیالی آسوده و به دلایل مختلف در کوچه و بازار هستیم.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,

این شلوغی ها در محدوده بازار شهرهای مختلف استان نمود بیشتری دارد و به ویژه با نزدیک شدن به عید فطر قوت بیشتری این میان بی توجهی به فاصه گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی نگرانی ها را بیشتر می کند.

یکی کلافگی و خستگی از در خانه ماندن را بهانه می کند و دیگری می گوید آمده ام تا برای فرزندانم لباس عید بخرم که مبادا در مقابل دیگرهم سن و سال هایشان کمبودی احساس کنند.

برخی هم حتی دست کودکان خردسالشان را گرفته اند و بدون هیچ پوشش بهداشتی آن ها را در کوچه ها و خیابان ها می چرخانند، کودکانی نا آگاه که شاید در هر نقطه ای که توقف کنند دستشان را به اشیا مختلف بزنند.

هر چند در این میان خیلی ها رعایت می کنند اما متاسفانه شهرهای مختلف این روزها عجیب شلوغ شده است و مردم با خیال راحت در گوشه گوشه آن قدم می زنند و خرید می کنند، اما غافل از این که با این کار به راحتی می توانند در شیوع بیش از پیش این ویروس منحوس سهیم باشند.

دلایل شهروندان

یکی از شهروندانی که در این  شلوغی ها با وجود شرایط موجود در جامعه با کودک خردسالش مشغول قدم زدن در بازار بود، به خبرنگار ما گفت: حتما میزان مبتلایان به این بیماری کم شده است که به مشاغل اجازه فعالیت داده اند، مردم هم ناچار به خرید هستند.

وی که بدون هیچ گونه ترسی به همه اجناس دست می زد، ادامه داد: وقتی منزل برسم دستمانم را شست و شو می دهم و سعی می کنم به صورتم نزنم. این در حالی است که دست کودک خردسالش را در دست دارد.
 
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, دلایل شهروندان,
,
,
,
,
,
, ,

یکی دیگر از شهروندان که به راحتی جنس پارچه ها را لمس می‌کرد، بی توجه به این که شاید روزانه ده ها نفر آن را زیر و رو کنند، نیز گفت: مایع ضدعفونی کننده همراه دارم و هر چند دقیقه یک بار از آن استفاده می کنم.

شجاعی ادامه داد: بدون تردید رعایت نکردن بهداشت در شرایط کنونی می تواند باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری شود، ولی گاهی مردم چاره ای جز خرید ندارند.

نقش کلیدی مشارکت اجتماعی در تامین سلامت

علیرضا انصاری مقدم، متخصص اپیدمیولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این خصوص گفت: قرنطینه خانگی، پرهیز از حضور در اجتماعات و رعایت فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی و همچنین عدم برگزاری تجمعات همچنان با شدت و حساسیت باید دنبال شود.

به گفته وی، فاصله گذاری اجتماعی برای همه سنین توصیه می شود ولی سالمندان بالای ٦٠ سال به دلیل خطر ابتلای بالا و مرگ و میر نیاز به مراقبت قرنطینه و توجه خاص دارند و علاوه بر آن از افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند باید به شدت مراقبت کنیم و سطح تماس آنان را در حال حاضر در اجتماع کاهش دهیم.

این متخصص با بیان این که قطع چرخه ویروس کرونا انسجام و عزم عمومی را می طلبد تا با مشارکت همگانی این زنجیره را قطع کنیم، اضافه کرد: با رعایت اصول پیشگیرانه در تمامی گروه های سنی و توجه و یژه به سالمندان و گروه های در معرض خطر م یتوانیم هم موارد ابتلا و هم موارد مرگ و میر ناشی از کرونا را کاهش دهیم.

انصاری مقدم تصریح کرد: مشارکت اجتماعی عامه مردم نقش کلیدی در تامین سلامت، پیشگیری و کنترل بیماری ها  به خصوص کرونا دارد.
 
,
,
,
,
,
, نقش کلیدی مشارکت اجتماعی در تامین سلامت,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,

سلامت؛ اولویت شرایط  فعلی

محمد هادی عباسی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: اعمال فشار در ایجاد محدودیت علاوه بر این که شایسته هموطنان نبوده، امکان پذیر هم نیست.

وی ادامه داد: هم چرخ اقتصاد باید بچرخد وهم چرخ مسائل اجتماعی و آموزشی، در عین حال سلامت باید به عنوان اولویت در کنار این موضوع ها و مهم تر از آن مورد توجه باشد.

این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به این مهم طرح فاصله گذاری هوشمند اجتماعی پیاده شده، بنابراین مردم و مسئولان هم باید آگاه باشند و هم مسئولیت های ذاتی خود را در هر جایگاهی که هستند به بهترین شکل انجام دهند، چراکه کلمه هوشمند در فاصله گذاری اجتماعی بار معنایی خاصی به همراه دارد.

به گفته عباسی، وضعیتی که مشاهده می کنیم نشان می دهد که در نقاطی از این موضوع لنگ می زنیم، بنابراین می طلبد رسانه ها کمک کنند تا هم آگاهی را افزایش دهیم و باید صادقانه در خدمت سلامت خود و دیگر مردم باشیم.
 
,
, سلامت؛ اولویت شرایط  فعلی,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,


تفاوت شرایط کنونی با زمان های عادی

 وی با اشاره به تفاوت شرایط کنونی با زمان های عادی، تصریح کرد: ما به عنوان متولی سلامت از مردم دعوت می کنیم که ورزش کنند و تغذیه سالم داشته باشند که تاثیر مستقیم آن به خود فرد و به صورت غیر مستقیم با کاهش بار بیماری ها به نظام سلامت و اقتصاد مملکت بر می گردد.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: در این شرایط از مردم، مسئولان، ر سانه ها و سازمان تقاضا می کنیم در فرهنگ سازی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر همکاری کنند.

عباسی اذعان کرد: در زمینه بیماری مانند کرونا یک وظیفه بسیار پر رنگ اجتماعی است، چراکه وقتی کسی خودش رعایت نکند، فقط خودش بیمار نمی شود بلکه آسیبش به اطرافیان هم وارد خواهد کرد، اطرافیانی که هیچ نسبتی ندارند و در جامعه زندگی می کنند.

وی با بیان این که این موضوع می تواند به همه افراد جامعه می تواند آسیب بزند، گفت: بنابراین همه باید تلاش کنند که افرادی که باور نکردند هم ملزم به رعایت شوند، چراکه در این شرایط اهمیت فشار اجتماعی بیشتر از قانونی است.

انتهای پیام/
 

,
, تفاوت شرایط کنونی با زمان های عادی,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه