logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

طغیان ماسه و پرواز خاک؛

سمباده سنگین باد بر پیکر جنوب شرق/ سیستان و بلوچستان پرگرد و غبارترین استان ایران شد

سمباده سنگین باد بر پیکر جنوب شرق/ سیستان و بلوچستان پرگرد و غبارترین استان ایران شد
سال هاست، آب و هوای سیستان و بلوچستان اسیر گرد و غبار‌های گاه و بیگاه می‌شود و ریزگردها همچون سمباده ای روح و روان ساکنان این استان را می خراشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، وقتی بهار و تابستان می آید شاید اولین چیزی که در ذهن اشخاص در بسیاری از نقاط کشور تداعی می شود، شمیم عطر گل یاس و هوای مطبوع و چهچهه بلبل باشد، اما طغیان ماسه و پرواز خاک باعث شده تا این قصه در سیستان روایتی کاملا متفاوت به خود بگیرد.

غباری که از دل غمناک هامون برمی خیزد و چاشنی هر روز آب و غذا و نفس های خسته مردمان سیستان می شود، گرد و غباری که امان مردم منطقه را بریده و نفس‌های مردم این خطه را به تنگ آورده است.

از اردیبهشت ماه نیز موج جدید زیزگردهای سیستان آغاز شد و مردم منطقه بار دگیر اسیر گرد و غبار‌های گاه و بیگاه می‌شود، اما با وجود گذشته سال ها از این معضل آنچنان که باید و شاید از سوی متولیان امر، کار قابل قبولی برای جبران آن صورت نمی‌پذیرد و حال آن که به واسطه این بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان پرگرد و غبارترین استان ایران نیز لقب گرفت.

محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: بررسی وضعیت پدیده های خاکدار کشور در سال گذشته نشان می دهد که سیستان و بلوچستان با بیش از ۸۶ روز پدیده خاکدار کاهنده دید افقی به زیر 5 هزار متر، پر گردوغبار ترین استان کشور است.

وی افزود: سال گذشته  29 استان کشور شاهد وقوع پدیده های خاکدار بوده اند که سبب شد تا شعاع دید افقی در تعدادی از شهرهای آن ها به 5 هزار متر و کمتر از آن برسد.

این مقام مسئول با اشاره به خروجی نقشه های مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی افزود: بررسی ها نشان می دهد که در استان های مازندران و خراسان شمالی در سال گذشته هیچ پدیده خاکدار کاهنده دید افقی به زیر 5 هزار متر رخ نداده است.

حیدری با تشریح وضعیت پدیده های خاکدار در این استان اذعان کرد: اکثر روزهای گردوغباری استان در نواحی شمالی و در فصل وزش بادهای ۱۲۰ روزه روی می دهد.

وی افزود: علاوه بر پنج شهرستان شمالی، برخی شهرستان های مرکزی، نوار شرقی و مرز غربی استان نیز همواره تحت تاثیر وزش بادهای ۱۲۰ روزه قرار دارند که گاهی آثار این باد تا دریای عمان و جنوب پاکستان نیز کشیده می شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و  بلوچستان ادامه داد: برخلاف تصور برخی کارشناسان، وزش باد نه تنها در فصل گرم سال که در سایر فصول مانند زمستان و پاییز نیز در سیستان و بلوچستان جریان دارد طوری که این جریانات سبب شده است تا استان یکی از بادخیز ترین استان های کشور باشد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

بادهای 120 روزه شدت می گیرد

, بادهای 120 روزه شدت می گیرد,
علی ملاشاهی، رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص گفت: از چهارشنبه بر سرعت و شدت وزش بادهای 120 روزه در شمال استان افزوده می شود.
,
علی ملاشاهی، رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص گفت: از چهارشنبه بر سرعت و شدت وزش بادهای 120 روزه در شمال استان افزوده می شود.
,

وی ادامه داد: بر اساس آخرین خروجی نقشه های پیش یابی و مدل های جوی وزش این باد شدید در نقاط مستعد منجر به خیزش گردوخاک، کاهش شعاع  دید افقی و کاهش کیفیت هوا می شود.
,
,

به گفته این مقام مسئول، وزش باد با شدت کمتر نوار غربی و شرق استان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد به طوری که در این مناطق نیز خیزش گردوخاک و کاهش دید افقی محتمل است.
,
,

ملاشاهی ادامه داد: وزش باد و گرد و خاک اواخر وقت جمعه به صورت موقت کاهش می یابد اما همچنان تا اواسط هفته آینده ادامه دارد.
,
,

وی گفت: با توجه به احتمال خیزش گردوخاک و کاهش شدید دید افقی در برخی محورهای مواصلاتی استان مانند زاهدان-زابل توصیه می شود در زمان غبار آلود شدن هوا از ترددهای غیرضروری پرهیز شود.
,
,

رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در شبانه روز گذشته نیز وزش بادهای 120 روزه در نیمه شمالی استان ادامه داشت به طوریکه بیشینه سرعت وزش باد در زابل به 20 متر بر ثانیه معادل 72 کیلومتر بر ساعت رسید.

ملاشاهی تصریح کرد: وزش این باد شدید تغییر به خصوصی در کاهش  دید افقی زابل ایجاد نکرد اما شعاع دید افقی در شهر زهک از دیگر شهرهای شمالی استان را به 7 هزار متر کاهش داد.
,
,
,
,


انتهای پیام/

,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه