اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

​وقتی انسان به محیط زیست دست‌درازی می‌کند؛

شکار غیرمجاز، ضربه سهمگین است بر پیکر طبیعت/ آینده خوبی برای چرخه زیستی حیات وحش کشور قابل تصور نیست

شکار غیرمجاز، ضربه سهمگین است بر پیکر طبیعت/ آینده خوبی برای چرخه زیستی حیات وحش کشور قابل تصور نیست
وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: جریمه شکار جانوران مختلف بنا بر حساسیت زیستی و جایگاه رتبه‌ای از لحاظ لیست قرمز IUCN تعیین شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، "شکارچی غیرمجاز دستگیر شد" خبری که گاه در میان اخبار می شنویم و ممکن است از کنار آن به سادگی عبور کنیم، شکارچیانی که با سلاح های خود به طبیعت دست درازی می کنند و با صید گونه های وحشی تنوع زیستی منطقه را هدف قرار می دهند.

سیستان و بلوچستان سرزمین تنوع زیستی است، از شمال تا جنوب آن گونه های جانوری مختلفی زندگی می کنند که برخی از آن ها در جهان نادر هستند، در این استان نیز شکارچیان غیرمجازی وجود دارند که زندگی را در طبیعت هدف قرار دادند و گاهی گونه های وحشی و نادر را از بین می برند.

در پشت پرده این شکارها می تواند اهداف مالی و یا تفریح و خوش گذرانی باشد، اما هدف هرچه هست جان مادر طبیعت به خطر افتاده است.

روزشمار تقویم که به 16 خرداد ماه و روز جهانی محیط زیست می رسد تلنگری می شود برای مردمان تا اندکی بیشتر به زیستگاه اطراف خود بیاندیشند و برای حفاظت از آن گامی هر چند کوچک بردارند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,





 

,
,
, ,
,
,

سلاح غیرمجاز؛ بی شمار در استان

وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: حفاظت از حیات وحش یکی از دغدغه‌ها و مشکلات بزرگ استان است، متاسفانه اسلحه های مجاز و غیرمجاز زیادی در استان وجود دارد و برخی از افراد به نام همسر و فرزندان نیز سلاح شکاری دارند و در یک خانواده ممکن است به تعداد تمام اعضای خانواده اسلحه وجود داشته باشد.

وی افزود: اگرچه شکارچیان قانونمند هم داریم که بر مبنای قانون کار خود را انجام می‌دهند و منتظر صدور پروانه شکار از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست می مانند، اما عده ای که تعدادشان روز به روز در حال افزایش است شکار را حق خود می‌دانند و سبب فشار به منطقه می شوند که این افراد مخرب محیط زیست هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: شکارچیان قانونمندی که مجوز حمل سلاح و شکار دارند به ما مراجعه و پروانه شکار دریافت می کنند و می‌توانند شکار خود را در همان مقیاسی که تعیین شده است انجام دهند.

به گفته این مقام مسئول، شکارچیانی که به صورت غیرقانونی به منطقه می روند در صورت رویت شروع به شکار توسط محیط بانان مناطق حساس و شکار ممنوع همراه با اسلحه به مقام قضایی معرفی می‌شوند.

, سلاح غیرمجاز؛ بی شمار در استان,
,
,
,
,
,
,
,
,



 
,
, ,
,
,
جریمه ها 100 درصد افزایش یافت

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان این که موارد مبنی بر شکار صورت جلسه می‌شود ادامه داد: جریمه ها تا دو سال گذشته مبلغ بسیار پایینی داشت و برای شکارچیان دارای صرفه اقتصادی بود، اما از دو سال پیش تقریباً ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد، به طوری که در حال حاضر جریمه شکار چهارپایانی مانند قوچ، میش، کل و بز ده میلیون تومان است.

پورمردان گفت: جریمه شکار جانوران مختلف بنا بر حساسیت زیستی و جایگاه رتبه‌ای از لحاظ لیست قرمز IUCN تعیین شده است.

وی افزود: به محض دریافت تصاویری از شکارچیان در فضای مجازی توسط تیم یگان حفاظت محیط زیست با هماهنگی فرماندهی پلیس فتا پرونده تشکیل و به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات معرفی و پس از شناسایی به مقام قضایی ارجاع داده می شود، چون ما ضابطین خاص دادگستری هستیم.

به گفته این مقام مسئول، موارد بسیار زیادی از عکس با شکار در فضای مجازی داشتیم و در این زمینه جزو سه استان برتر کشور هستیم و توانستیم پرونده‌های زیادی را به ثمر برسانیم.

وی ادامه داد: این عکس ها ممکن است به صورت یادگاری با یک شکار باشد که حتی خود فرد این کار را انجام نداده است، اما با این وجود عین مبالغ شکار از متخلف اخذ می‌شود.
, جریمه ها 100 درصد افزایش یافت,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,




 
,
,
, ,
,
,
سیستان و بلوچستان سرزمین تنوع زیستی است

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سراسر استان چرخه کامل زیستی وجود دارد، به طوری که بیش از ۱۸۳ گونه پرنده در سیستان شناسایی شده است و برخی منحصربه ‌فرد در دنیا هستند.

به گفته این مقام مسئول، کریدورهای مهاجرت پرندگان در سیستان وجود دارد که خشکسالی ها باعث شد برخی از این کریدورها از بین برود، اما امسال شاهد لانه گزینی و مهاجرت پرندگان در این منطقه هستیم.

پورمردان تصریح کرد: در بلوچستان زیستگاه‌های بسیار متنوعی وجود دارد، گاندو، سنجاب راه راه بلوچی، دلفین، لاک پشت، خرس سیاه بلوچی نشان می دهد این استان از نظر تنوع زیستی بسیار غنی است، اما با این وجود کارشناسان محیط زیست استان آینده خوبی برای چرخه زیستی حیات وحش متصور نیستند، زیرا امروزه انسان اکوسیستم را دستکاری می کند.

وی با اشاره به این که هفته حفاظت محیط زیست از ۱۶ تا ۲۲ خرداد ماه و شعار امسال جهش تولید، حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار است ادامه داد: برای حفاظت از گونه های زیستی هیچ چیز بازدارنده تر از آموزش نیست، جوانان و نوجوانان روشن‌ و دلسوز هستند و عاقلانه تر تصمیم گیری می کنند.
 
, سیستان و بلوچستان سرزمین تنوع زیستی است,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه