اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان:

اولین همایش ملی اقتصاد خرما برگزار می شود/ بررسی علل ضعف سیستان و بلوچستان در تجاری سازی و فرآوری خرما

اولین همایش ملی اقتصاد خرما برگزار می شود/ بررسی علل ضعف سیستان و بلوچستان در تجاری سازی و فرآوری خرما
شهرکی گفت: همایش ملی "اقتصاد، تجاری سازی فرآوری محصول خرما" با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی محققانِ اقتصاد برای تجاری سازی محصول خرما 19 آذرماه برگزار می شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی سردار شهرکی، عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان و دبیر همایش ملی "اقتصاد، تجاری سازی و فرآوری محصول خرما" در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: این همایش قرار است در 19 آذرماه به صورت مجازی برگزار شود و تاریخ ارسال تا 10 آذر و داوری مقالات تا 15 آذر ماه است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: مناطق گرمسیری مستعد تولید محصول خرماست که قابلیت عرضه در سطح جهانی را دارد و باعث افزایش درآمد ارزی برای کشور می شود.

وی اظهار کرد: ایران تقریبا حدود یک میلیون تن خرما در سال تولید دارد که از بزرگترین تولیدکنندگان خرمای جهان محسوب می شود، از طرفی سطح زیر کشت خرما در جهان بیش از 950 هکتار است که 250 هزار هکتار آن در کشور ما قرار دارد و از این حیث بسیار قوی هستیم و پتانسیل خوبی داریم.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: از طرف دیگر با توجه به برنامه های چندساله از جمله بودجه و برنامه های اقتصادی که برای کشور نوشته می شود یکی از گام های اساسی جهت خروج از اقتصاد تک محصولی توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی به عنوان منبعی برای کسب درآمد ارزی است.

سردار شهرکی بیان کرد: این امر می تواند اشتغال زایی و ارز آوری داشته باشد، در این بین اهمیت بخش کشاورزی از بقیه بخش های مهم تر است، با توجه به ارتباط های پسین و پیشین که کشاورزی با خدمات و صنعت دارد می تواند گام مهمی را در تولید مواد غذایی استراتژیک و کاهش واردات داشته باشد و از طریق صادرات ارز مورد نیاز را تامین کند.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: سابقه خرماکاری حدود 6 هزار سال قبل است و آن را در سیستان و بلوچستان به 300 سال قبل از میلاد مسیح نسبت دادند که خیلی مهم است.

وی تصریح کرد: صادرات خرما در ایران حدود 80 سال قدمت دارد و می تواند یکی از منابع مهم به دست آوردن ارز برای کشورمان باشد، خرما از نظر سطح زیر کشت و تولید در ایران و سیستان و بلوچستان اهمیت ویژه ای دارد.

فقدان مدیریت بعد از تولید و نبود صنایع سد راه رسیدن خرمای استان به جایگاه اصلی خود

این مقام مسئول بیان کرد: درآمد اصلی کشاورزان و باغداران این منطقه به ویژه بلوچستان از باغ های خرماست و از طرف دیگر نتوانسته جایگاه خود را در عرصه های دیگر از جمله بازارهای داخلی و خارجی به دست بیاورد.

دبیر همایش ملی "اقتصاد، تجاری­ سازی و فرآوری محصول خرما" گفت: شاید یکی از دلایل آن فقدان مدیریت بعد از تولید، نبود صنایع و کارخانجات فرآوری، برندسازی و درصد زیاد ضایعات باشد.

وی عنوان کرد: با این وجود که سیستان و بلوچستان یک از استان های خرماخیز کشور در تولید و سطح زیر کشت در رده های بالای آماری قرار دارد و می تواند در ارز آوری و ورود سرمایه گذار به این استان کمک کند، اما مشکلاتی در این استان داریم که زیرساخت، امکانات و صنایع فرآوری نمونه ای از آن است که از این پتانسیل ها باید استفاده کنیم.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بر این اساس همایش مذکور را برنامه ریزی کردیم که مشکلات و محدودیت های مربوط به جبنه های مختلف خرما را از دید تجاری سازی و برندسازی بررسی کند.

سردار شهرکی گفت: از این حیث می تواند با ایجاد هماهنگی و ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی محققانِ اقتصاد، اطلاعات خوبی برای تجاری سازی محصول خرما به ما بدهد و بتوانیم آن ها را اولویت بندی کنیم.

وی تصریح کرد: از این طریق می توانیم فرصت ها و تهدیدها را شناسایی و برنامه جامع و نقشه کاربردی اقتصادی را تنظیم کنیم، این همایش فرصت خوبی است که از تجربیات پژوهشگران نقاط مختلف کشور استفاده و نقاط ضعف و قوت آن ها را شناسایی و برای خود پیاده کنیم.

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: در حوزه خرما همایش های زیادی برگزار شده که برخی به صورت دو سالانه و سالانه ادامه دار است، اما همایش خرما با عنوان همایش اقتصاد، تجاری سازی و فرآوری محصول خرما که با همکاری دانشگاه های استان، دانشگاه علم صنعت تهران، مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی سیستان و پردیس تهران و کرج، استانداری، ادارات کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، محیط زیست، جهاد کشاورزی برگزار می شود.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, فقدان مدیریت بعد از تولید و نبود صنایع سد راه رسیدن خرمای استان به جایگاه اصلی خود,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه