اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

نماینده مردم سیستان مطرح کرد؛

حق آبه هیرمند مطالبه‌ای بین‌المللی؛ مذاکرات دولت ناکافی/ افزایش حجم ریزگردها رهاورد عدم پایبندی افغانستان به تعهدات است

حق آبه هیرمند مطالبه‌ای بین‌المللی؛ مذاکرات دولت ناکافی/ افزایش حجم ریزگردها رهاورد عدم پایبندی افغانستان به تعهدات است
محمد سرگزی گفت: حق آبه سیستان مطالبه ای جدی و بین المللی است، اما بررسی ها و پیگیری های وزارتخانه های امور خارجه و نیرو نشان می دهد در سالهای اخیر مذاکراتی با دولت افغانستان برای انجام اقدامات مشترک برای این منظور انجام شده اما کافی و موثر نیست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، محمدسرگزی، نماینده مردم سیستان در دیدار با محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه در پی عدم رعایت معاهده حق آبه هیرمند از طرف دولت افغانستان و بندهای احداث شده که منجر به نگرانی فراوان و مطالبه به حق مردم صبور سیستان شده است، گفت: سال هاست سیستان با مشکل کم آبی و خشکسالی مواجه است که این موضوع پیامدهای زیان بار زیست محیطی و کشاورزی و مهاجرت گسترده مردم را سبب شده است.

وی ادامه داد: در این خصوص دولت افغانستان به استناد تصاویر ماهواره ای در بالادست که نشان از پرآبی رودخانه مرزی هیرمند دارد و اخیرا نیز با احداث سازه های آبی در حوضه آبریز هیرمند و اقداماتی مبنی بر تغییر مسیر رودخانه به تعهدات بین المللی خود برای تأمین حق آبه ایران مندرج در معاهده آب هیرمند در قبال جمهوری اسلامی ایران عمل نکرده است، در نتیجه این موارد علاوه بر کاهش آورد آب به سمت تالاب هامون، منجر به آلودگی شدید و افزایش حجم ریزگردها می شود.

سرگزی با گلایه مندی از عدم توجه کافی به این مطالبه بین المللی از طرف وزارت امور خارجه، بیان کرد: بررسی ها و پیگیری های وزارتخانه های امور خارجه و نیرو نشان می دهد در سالهای اخیر مذاکراتی با دولت افغانستان برای انجام اقدامات مشترک برای این منظور انجام شده اما کافی و موثر نیست.

وی گفت: ضرورت دارد با وجود یک معاهده بین المللی مورد قبول دو طرف و تشکیل کارگروه تخصصی و مذاکرات جدی، دولت بیش از پیش نسبت به این موضوع حساسیت نشان دهد و تدبیر و تلاش بیشتری در این خصوص بکار گرفته شود، چراکه آینده زندگی در سیستان وابستگی به تأمین آب از رودخانه هیرمند دارد، همچنین علاوه بر این از ظرفیتهای قانونی تالاب بین المللی هامون در مراکز و مجامع بین المللی بهره برداری شود.

نماینده مردم سیستان با اشاره به وابستگی طرح آبیاری با لوله به اراضی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان به عنوان بزرگترین پروژه جنوب شرق کشور به حق آبه هیرمند، افزود: عدم منابع آب کافی موجب بهره برداری نامطلوب این پروژه و موجبات نگرانی کشاورزان و مردم بصیر و انقلابی سیستان را فراهم خواهد کرد.

سرگزی اذعان کرد: مطالبه به حق این مردم شریف که سال هاست با عزت و شرف حافظ مرزهای شرقی ایران اسلامی هستند، پیگری جدی و دیپلماسی عمومی و فعال از ناحیه آن وزارتخانه با کشور همسایه خواهد بود، بنابراین اتخاذ تدابیر کاربردی کوتاه مدت و بلند مدت به طور جدی به قید فوریت برای حل این مهم مقتضی است.

بر اساس تین گزارش، وزیر امور خارجه ضمن پذیرش موضوع و با توجه به اهمیت آن گفت: دستور کار فوری حق آبه هیرمند به معاون وزیر امور خارجه سید عباس عراقچی ارجاع می شود تا با جدیت و تلاش و پیگیری رایزنی‌های مورد نیاز با مقامات کشور افغانستان انجام شود و بحث حق‌آبه ای که سال‌ها مطرح است را برای رسیدن به نتیجه ای موثر دنبال کنند.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه