اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

در گفتگویی مطرح شد؛

نقش شاهنامه فردوسی در حفظ زبان و ادب فارسی/ لزوم فعال کردن نشست‌های حماسه خوانی و حماسه سرایی

نقش شاهنامه فردوسی در حفظ زبان و ادب فارسی/ لزوم فعال کردن نشست‌های حماسه خوانی و حماسه سرایی
غلامرضا منتظری، گفت: دستگاه‌های فرهنگی باید انجمن‌ها و نشست‌هایی را در این راستا با هدف حماسه خوانی و حماسه سرایی فعال کند که نسل‌های آینده پیوند عمیق و معناداری با این میراث کهن برقرار کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا منتظری در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، اظهار داشت: حماسه‌ها یکی از جلوه های شاخص، جذاب و برجسته فرهنگ ایرانی- اسلامی است که کاری ارزشمندی بوده و در میراث فکری و فرهنگی ایرانی- اسلامی فراوان به چشم می‌خورد.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: هنگامی که از حماسه فردوسی به عنوان چهره شاخص حماسه سرایی در ایران صحبت می‌شود قلمرو نگاه بسیاری از علاقمندان به حوزه ادبیات و هنر، نه در مقیاس ملی بلکه در مقیاس جهانی به آن معطوف می‌شود. منتظری گفت: شاهنامه به عنوان یک شاهکار ادبیات حماسی مدل الگویی حماسه سرایی در ایران و در ادبیات فارسی میان مسلمانان محسوب می شود.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از اقدامات ارزشمند شاهنامه فردوسی حفظ زبان و ادب فارسی است به گونه ای که اگر امروزه این گنجینه ادبی را در اختیار داریم بخش زیادی از آن مدیون جد، جهد، تلاش و آینده نگری حکیم ابوالقاسم فردوسی است که نقش و سهم خود را در دوام، مانایی، بقا و جاذبه زبان و ادبیات فارسی به خوبی ایفا کرده است.

منتظری خاطرنشان کرد: شایسته است برای آشنایی نسل‌های مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان که شرایط زندگی مادی و عصر تکنولوژی باعث شده گاهی از این گنجینه های ادبی و هنری و این سنت زیبا و ارزشمندی که میان نیاکان و پیشینیان مدفون بوده، غافل شوند نشست‌های حماسه سرایی و حماسه خوانی استمرار یابد.

وی عنوان کرد: در واقع دستگاه‌های فرهنگی باید انجمن‌ها و نشست‌هایی را در این راستا با هدف حماسه خوانی و حماسه سرایی فعال کند که نسل‌های آینده پیوند عمیق و معناداری با این میراث کهن برقرار کنند.

منتظری گفت: فردوسی در شاهنامه خود علاوه بر حکمت ها و اندرزها نکات بسیار ارزشمندی درباره غیرت ملی و غیرت دینی مطرح کرده که هنگام طرح میان نسل جوان با استقبال فراوانی مواجه می‌شود.

وی افزود: این اثر نفیس چاپ‌های متعددی داشته و اخیراً فرهنگستان هنر نسبت به چاپ آن اقدام کرده که در نوع خود اثری فاخر و ارزشمند است.

منتظری تصریح کرد: امیدواریم با توجه به رویکرد کتاب های درسی، هر روز قلمرو نگاه ما نسبت به میراث ادبی و هنری، شاهنامه فردوسی و دیگر چهره‌های نام ‌آشنای عرصه هنر، فرهنگ و ادب ایرانی عمیق تر شود و قدردان مفاخر مشاهیری باشیم که در حفظ این زبان و ادبیات کوشیدند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شبکه اطلاع رسانی مرصاد,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه