اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

زنگ خطر به صدا درآمد؛

تبدیل سیستان و بلوچستان به بیابان/ رکورد کم باران‌ترین پاییز و زمستان ۵۰ سال اخیر شکسته شد

تبدیل سیستان و بلوچستان به بیابان/ رکورد کم باران‌ترین پاییز و زمستان ۵۰ سال اخیر شکسته شد
در پی خشکسالی های دو دهه اخیر و کم بارشی به ویژه در سال زراعی جاری در جنوب شرق کشور که در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است، سیستان و بلوچستان تبدیل به بیابان شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ خشکسالی، واژه ای تلخ اما آشنا در جنوب شرق کشور که سال هاست مردمان این خطه را می آزارد و شیرینی زندگی را به کامشان تلخ می کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,


معضلی تمام نشدنی که در سال زراعی جاری شدت گرفت و با کاهش ۹۹ درصدی بارش ها در سیستان و بلوچستان، رکورد آن در منطقه شکسته و این استان به بیابان تبدیل شد.

بیابانی که تشدید گرد و غبار ناشی از ریزگردها از پیامدهای نامبارک و تلخ آن برای مردمان این خطه است، مردمانی صبور که دیگر از قهر طبیعت و کمبود آب و رقص غبار به ستوه آمده اند و نفس کشیدن برایشان سخت شده است.

آری در سال زراعی جاری باران نبارید تا باز هم قصه پر غصه جولان گرد و غبار در سیستان و بلوچستان تکرار شود، ریزگردهایی که از ابتدای امسال با شدت بیشتری جولان می دهد و شرایط را سخت تر کرده است.

کاهش ۹۹.۳ میلی متری بارش ها در سیستان و بلوچستان

محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: زمستان پربارش ترین فصل سال در این خطه محسوب می شود و سالانه ۵۸ درصد از بارش ها یعنی بیش از ۵۹ میلی متر در این فصل می بارد، اما امسال مجموع بارش های این فصل حتی به نیم میلی متر هم نرسید و می توان گفت که کاهش ۹۹.۳ میلی متری نسبت به بلند مدت را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: با توجه به این شرایط میزان بارندگی های زمستانی در این استان نسبت به شرایط نرمال بیش از ۹۹ درصد کاهش پیدا کرد، در واقع هیچ زمانی در 50 سال اخیر وضعیت بارش های سیستان و بلوچستان تا این اندازه بغرنج نشده است.

این مقام مسئول ادامه داد: از ابتدای سال زراعی نیز وضعیت بارش ها به همین صورت بوده است، به گونه ای که از ابتدای مهر ۹۹ تنها ۵.۲ میلی متر باران باریده که کم بارش ترین پاییز و زمستان استان در نیم قرن اخیر محسوب می شود.

وی گفت: میزان کاهش بارش های پاییز و زمستان سال زراعی جاری در سیستان و بلوچستان بیش از ۶۲ درصد کمتر از رکورد قبلی یعنی در ۱۷ سال قبل اسن که با میزان حدود ۱۴ میلی متر ثبت شده است.

یازده شهرستان بدون باران در زمستان ۹۹

حیدری اضافه کرد: چابهار، سراوان، سرباز، زهک، مهرستان، نیکشهر، کنارک، قصرقند، فنوج، دلگان و سیب و سوران، زمستان ۹۹ را بدون باران به پایان رساندند، این بی بارشی مطلق در دو دهه اخیر در اکثر این مناطق بی سابقه بوده است.

وی گفت: این شرایط سبب شد تا سیستان و بلوچستان در زمستان گذشته بدترین شرایط بارشی کشور را به خود اختصاص دهد و بیشترین کاهش بارندگی در بین ۳۱ استان کشور را با بیش از ۹۹ درصد کاهش ثبت کند.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان اذعان کرد: در حدود ۲۰۰ روز اخیر حتی به اندازه یک منطقه بیابانی هم بارندگی نداشتیم، این در حالی است که بیابان به مناطق خشکی گفته می شود که بارندگی سالانه آن کمتر از ۵۰ میلی‌متر است و گاهی هم هیچ بارانی در آن نمی بارد.

انتهای پیام/ 

,
,
,
,
,
,
,
, کاهش ۹۹.۳ میلی متری بارش ها در سیستان و بلوچستان, کاهش ۹۹.۳ میلی متری بارش ها در سیستان و بلوچستان,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, یازده شهرستان بدون باران در زمستان ۹۹, یازده شهرستان بدون باران در زمستان ۹۹,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه