اخبار داغ
  1. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  2. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  3. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  4. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  5. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  6. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  7. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  8. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  9. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  10. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  11. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  12. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  13. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  14. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  15. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  16. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  17. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  18. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  19. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  20. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران

دیوان عدالت اداری ابطال کرد؛

مصوبه قیمت‌گذاری دستوری شن و ماسه از سوی دیوان عدالت اداری باطل شد

مصوبه قیمت‌گذاری دستوری شن و ماسه از سوی دیوان عدالت اداری باطل شد
دیوان عدالت اداری مصوبه تعیین و اعلام نرخ شن و ماسه توسط دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت صمت را خلاف قانون و خارج از حدود اختیار دانست و ابطال کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس هیات عمومی دیوان عدالت اداری اعلام کرد: بر اساس تبصره ۳ قانون اصلاح قانون تعزیرات حکومتی مقرر شده برای وصول به اهداف مقرر در این قانون، دولت می تواند در موارد لزوم تصمیمات مرجع قیمت گذاری و تعیین شبکه‌های توزیع را هماهنگ و اصلاح کند.

در همین راستا دستورالعمل ۱۰ شهریور سال ۹۷ وزیر صنعت در خصوص نحوه تعیین قیمت کالاها و خدمات ابلاغ شده و طبق بند ج این دستورالعمل در رابطه با کالاها و خدماتی که کمیسیون یا شورا یا دستگاهی عهده‌دار تعیین قیمت آن نیست، مقرر شد قیمت سایر کالاها و خدمات با رعایت ضوابط قیمت‌گذاری سازمان حمایت و درصدهای سود عمده فروشی، خرده فروشی، پخش و دستورالعمل‌های مربوط راساً توسط شرکت‌های دولتی، خدماتی و بازرگانی صورت گیرد و سازمان حمایت و سازمان های صنعت استان ها موظفند همزمان با رصد و پایش مستمر بازار در صورت افزایش غیر متعارف قیمت ها یا دریافت شکایت مراتب را رسیدگی و اعمال قانون کنند.

بر مبنای نامه ۱۹ آبان سال ۹۸ سازمان حمایت، مصالح ساختمانی نظیر شن و ماسه، گچ و آجر مشمول بند ج دستورالعمل ۱۰ شهریور سال ۹۷ وزیر صنعت بوده و نرخ آنها تابع شرایط عرضه و تقاضا اعلام شده است؛ بنابراین بر مبنای موازین حقوقی فوق، اولاً شن و ماسه از مصادیق کالاهای غیر انحصاری و قیمت‌گذاری آنها تابع شرایط عرضه و تقاضا است.

ثانیاً با توجه به حکم مقرر در ماده ۴ قانون معادن که بر اساس آن امور مربوط به مواد معدنی طبقات یک و دو به استثنا شن و ماسه معمولی و خاک رس معمولی در چارچوب مقررات این قانون در حیطه وظایف وزارت معادن و فلزات است و با لحاظ حکم مقرر در تبصره ۹ ماده ۱۴ قانون معادن مبنی بر اینکه دولت اجازه قیمت‌گذاری مواد معدنی غیر انحصاری که در بازار رقابتی تولید و عرضه می‌شود را نداشته و ملاک، تعیین قیمت عرضه و تقاضا خواهد بود، دولت و وزارت صنعت حق قیمت‌گذاری و اعلام نرخ در خصوص شن و ماسه را ندارند.

ثالثاً حکم مقرر در بند ج دستورالعمل ۱۰ شهریور سال ۹۷ در خصوص قیمت‌گذاری کالاها و خدمات تابع نرخ‌گذاری حاصل از شرایط عرضه و تقاضا، متضمن اعطای اختیار تعیین قیمت به سازمان حمایت و وزارت صنعت نیست و دستگاه‌های مزبور صرفاً باید به شکایات مربوط و افزایش نامتعارف قیمت‌ها رسیدگی و در خصوص متخلفان اعمال قانون کنند.

بنا به مراتب فوق، بخشنامه ۸ اردیبهشت سال ۹۹ سازمان صنعت استان کردستان و اداره صنعت شهرستان سقز که متضمن تعیین و اعلام نرخ برای شن و ماسه توسط دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت صنعت است، خلاف قانون و خارج از حدود اختیار بوده و مستند به بند یک ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۹۲ ابطال می‌شود.

انتهای پیام/
منبع: تسنیم

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه