logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان شمالی:

۲۰۰ روستای خراسان شمالی نیاز به بازنگری طرح هادی دارند/ منابع اعتباری اجرای این طرح محدود است

۲۰۰ روستای خراسان شمالی نیاز به بازنگری طرح هادی دارند/ منابع اعتباری اجرای این طرح محدود است
علی اکبر صابری، تعداد روستاهایی که نیاز به بازنگری طرح هادی دارند، را ۲۰۰ روستا برشمرد و گفت: ۱۰ سال از تهیه طرح هادی تعداد زیادی از روستاهای استان گذشته است، اما تخصیص اعتبار مورد نیاز برای بازنگری طرح، توسط کمیته برنامه ریزی شهرستان‌ها انجام نشده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اکبر صابری، معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه ۷۲۲ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارند که جامعه هدف اجرای طرح هادی هستند، اظهار داشت: تهیه طرح هادی در تمامی این روستاها انجام شده، اما در ۵۰ درصد آنها به مرحله اجرا رسیده است.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه اجرای طرح هادی از روستاهای بزرگ استان آغاز شده، براین اساس ۷۰ درصد جمعیت روستاهای استان تحت پوشش طرح هادی در آمده اند.

صابری با بیان اینکه مطالعات طرح هادی در پایان برنامه پنجم و در سال ۹۴ به اتمام رسیده، اضافه کرد: مطالعات طرح در تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان انجام شده و بعد از آن بازنگری طرح هایی که افق ۱۰ ساله شان تمام شده، بسته به منابع اعتباری از طریق ردیف های ملی و استانی اجرا می شوند.

این مقام مسئول تعداد روستاهایی که نیاز به بازنگری طرح هادی دارند، را ۲۰۰ روستا برشمرد و گفت: ۱۰ سال از تهیه طرح هادی تعداد زیادی از روستاهای استان گذشته است، اما تخصیص اعتبار مورد نیاز برای بازنگری طرح، توسط کمیته برنامه ریزی شهرستان ها انجام نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که باتوجه به توسعه روستاها، در چه صورتی تغییر کاربری زمین های کشاورزی به مسکونی در خارج از روستا ها ممکن خواهد بود، توضیح داد: در بازنگری طرح هادی، با توجه به نرخ افزایش جمعیت روستا برآورد می شود که چند هکتار زمین در افق ۱۰ ساله طرح هادی برای روستا مورد نیاز است.

صابری ادامه داد: زمین هایی که برای توسعه طرح هادی در روستاها مدنظر قرار می گیرد، از زمین های ملی، تامین می شود، که در ردیف اراضی ملی از منابع طبیعی تحویل گرفته شده، آماده سازی می شود و  برای ساخت نیز تسهیلات بانکی به این اراضی تعلق می گیرد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در پیرامون برخی از روستاها، اراضی ملی نیست، بنابراین از زمین های کشاورزی کم بازده، طی هماهنگی با جهاد کشاورزی، به محدوده طرح هادی الحاق می شود.

صابری یادآور شد: ممکن است فرد به صورت موردی در حاشیه روستا، زمینی داشته باشد که قابلیت الحاق به طرح هادی را دارد که طی بازدید کمیته فنی و در صورت تایید، موافقت می شود که عوارض تبصره یک قانون تغییر کاربری جهاد کشاورزی را بپردازند و به صورت موردی قطعه اختصاصی شخص الحاق شود و بتواند ساخت و ساز را انجام دهد.

این مقام مسئول با بیان اینکه نمونه های بازنگری موردی در حاشیه روستاها در حال انجام اند و بلاتکلیف نیستند، گفت: اگر تخصیص اعتبار لازم برای شهرستان ها را نداشته باشیم که کل طرح را بازنگری کنیم، کار مردم لنگ نمی ماند و به صورت مساعد طرح های الحاق انجام می شود.

وی بیان داشت: در ابتدای هر سال فرماندار هر شهرستان  که رئیس کمیته برنامه ریزی آن شهرستان است، اعتبارات عمرانی شهرستان را تقسیم می کند و بنابر قانون هشت درصد اعتبارات شهرستانی، باید به تهیه و اجرای طرح هادی اختصاص پیدا کند.

صابری با اشاره به اینکه بازدید ها از روستاها جهت بازنگری طرح هادی مداوم انجام می شود، گفت: در سال گذشته ۲۲ روستا برای بازنگری طرح هادی در دستور کار بودند که در مراحل نهایی اتمام کار است و از ابتدای سال جاری، ۴۵ روستا در دستور کار برای بازنگری هستند که در مرحله قراردادها، تامین اعتبار، نقشه برداری قرار دارند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر برای ساخت مسکن، ۱۰۰ میلیون تومان با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله به روستاییان محدوده طرح هادی اختصاص پیدا می کند که براساس طرح های جدید افزایش وام تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان نیز در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسئول یادآور شد: برای اجرای طرح هادی برابر با طرح مصوب روستا، با مشارکت مردم، شورا و دهیاری ، بازگشایی معابر و عقب نشینی ها انجام می شود.

وی ادامه داد: طرح هادی دو ساله تعریف می شود، که در سال نخست محورها آزاد و در سال دوم نسبت به زیرسازی، جدول و آسفالت اقدام می شود.

صابری افزود: اخیرا آیتمی تحت عنوان جداره سازی اضافه شده که برای سرزندگی به روستا و حفظ سنت ها و ساخت  و ساز سنتی با الگوی شهری، کاه گل و جداره سنگی پای دیوارها، انجام می شود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصراترک ,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه منابع اعتباری محدود است و طرح های هادی با این تامین اعتبار، اجرا و انجام می شود، از دهیاری ها، شورا و مردم درخواست داریم در حفظ و نگهداری اقدامات انجام شده کوشا باشند که عمر مفید پروژه ها طولانی شود.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه