اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

اقتصادی بر پایه هنر و زحمت؛

درآمدهای پایدار از صنایع دستی جنوب کشور، به شرط حمایت/ نمایش هنر دست ایرانی با گسترش بازارچه‌های صنایع دستی محقق می‌شود

درآمدهای پایدار از صنایع دستی جنوب کشور، به شرط حمایت/ نمایش هنر دست ایرانی با گسترش بازارچه‌های صنایع دستی محقق می‌شود
هنر دست مردان و زنان ایرانی نظر افراد زیادی را از سراسر جهان به خود جلب کرده است اما این هنر نیازمند حمایت همه‌جانبه در کشور است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ صنایع دستی را می توان یکی از مزیت های مهم فرهنگی و تمدنی یک منطقه نامید، زیرا آداب و رسوم خاصی در پیدایش چنین هنرهایی نهفته است و از اصالت مردمان یک منطقه سخن می گوید.

صنایع دستی و ظرافتی که در تولید آن به کار می رود را می توان هویت بخشی به زندگی مردم محور در یک منطقه نامید زیرا کاربرد آن صنایع دستی پیش از اقتصادی بودن آن به نیاز مردمان همان منطقه بر می گردد.

استان های جنوبی ایران بالاخص استان هرمزگان از صنایع دستی متفاوتی نسبت به سایر نقاط کشور برخوردار هستند که تنوع این محصولات در استان های جنوبی کشور موقعیت هنرهای دستی را نسبت به سایر استان ها متمایز کرده است.

امروز صنایع دستی در استان های جنوبی، علاوه بر تامین نیاز مردمان منطقه، بازار خوبی در کشورهای حاشیه ای نیز پیدا کرده است که این هویت فرهنگی و دستی نیازمند حمایت است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز,
,
,
,
,
,
,

, ,

۱۵ اثر صنایع‌دستی هرمزگان مهر اصالت ملی دریافت کردند

سهراب بناوند مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در ششمین داوری مُهر اصالت ملی صنایع‌دستی کشور پس از ارزیابی داوران از میان 20  اثر استان هرمزگان 15 اثر موفق به دریافت مُهر اصالت ملی شدند.

وی با اشاره به اینکه این دوره نشست داوری ملی به میزبانی استان کرمان بود، افزود: داوری مُهر اصالت ملی هر ۲ سال یک‌بار برگزار می‌شود و محصولاتی که به بخش داوری می‌رسند از نظر کیفیت، کاربردی بودن، مرغوبیت و نوآوری مورد ارزیابی نهایی قرار می‌گیرند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان ادامه داد: کت خوس دوزی اثر غنیمه آژینه، بادیل حصیری اثر علی صادقی بهمنی، اُرنی اثر  فائقه عسکری، شلوار خوسی اثر لیلا نصوری، کیف چرم و حصیر اثر پرستو محمدی آلاشتی، چادر خوسی اثر زهرا رئیسی شمیلی، شلوار بندری اثر مبینا بادروج، جلبیل اثر فرخنده بادروج، برقع اثر بی‌بی بوسیک، زیورآلات سنتی نقره اثر گلشاه نیکنام، کیف و کفش سنتی اثر فاطمه شروج، کوسن گلدوزی اثر کارگاه بادگیر اثر شهره محمدی گیلانی، تونیک خوس دوزی اثر غنیمه آژینه، دُهُل گَپ اثر نوید نجار قویدل و کیف دوشی چرم زنانه اثر فاطمه مصطفوی در ششمین داوری، نشان مهر اصالت ملی دریافت کردند.

بناوند تأکید کرد: آثاری که مهر اصالت ملی دریافت کرده‌اند، سال آینده در داوری بین‌المللی مهر اصالت یونسکو حضور دارند.

, ۱۵ اثر صنایع‌دستی هرمزگان مهر اصالت ملی دریافت کردند,
,
,
,
,
,
,
,
,

, ,

تولید ۱۸۰۰ تخته گلیم و گلیم فرش در مرکز صنایع‌دستی باغات

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طی سه‌ماهه سال جاری 1800 تخته گلیم و گلیم فرش با همکاری بخش خصوصی در مرکز صنایع‌دستی باغات تولیدشده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان افزود: در راستای اشتغال پایدار روستایی و عشایری مواد اولیه تولید گلیم و گلیم فرش خانه به خانه برای بانوان قالی‌باف شمال هرمزگان تحویل و تولیدات صنعتگران توسط بخش خصوصی به‌صورت نقدی تحویل گرفته‌شده است.

بناوند با اشاره به اینکه تولیدات شامل قالی و گلیم سوزنی طرح شیریکی پیچ در اندازه های مختلف (کوچک و بزرگ) بوده است، افزود: در حال حاضر تمامی تولیدات صنایع‌دستی منطقه باغات و روستاهای کشکوییه، محمد آباد علی‌آباد، باینوج، سرنیز عباس‌آباد، قنات، مبارک حسین، چاه قلعه و پوزه توسط بخش خصوصی در بازار داخلی و خارجی مانند کشورهای عمان، امارات، ترکیه و فرانسه به فروش می‌رسد.

وی ادامه داد: همچنین در مرکز صنایع‌دستی باغات با توجه به راه‌اندازی و بهره‌برداری از دو کوره پخت و لعاب سفال توسط بخش خصوصی، طی سه‌ماهه سال جاری ۱۰ هزار قطعه ظروف سفالی کوچک و بزرگ تولیدشده است.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان ادامه داد: «مرکز صنایع‌دستی باغات با به دارا بودن امکانات رشته سفالگری و دو کوره دوره‌های آموزشی رایگان سفالگری و لعاب را برای علاقه‌مندان برگزار کرده است.»

گفتنی است، بیش از ۲۵۰ صنعتگر در رشته‌های گلیم‌بافی و قالی‌بافی در مرکز صنایع‌دستی و گردشگری باغات حاجی‌آباد در رشته‌های گلیم‌بافی و قالی‌بافی مشغول فعالیت هستند.

انتهای پیام/

, تولید ۱۸۰۰ تخته گلیم و گلیم فرش در مرکز صنایع‌دستی باغات,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه