logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

با هدف افزایش سطح ایمنی در بین طیور؛

طرح واکسیناسیون طیور بومی و روستایی علیه بیماری نیوکاسل آغاز شد/ واکسینه ۵۰۰ قطعه طیور روستایی در سیستان وبلوچستان

طرح واکسیناسیون طیور بومی و روستایی علیه بیماری نیوکاسل آغاز شد/ واکسینه ۵۰۰ قطعه طیور روستایی در سیستان وبلوچستان
با هدف جلوگیری و مقابله با بیماری نیوکاسل ۵۰۰ هزار قطعه از طیور روستاییِ سیستان ووبلوچستان به صورت رایگان و توسط ‌بخش دولتی واکسینه خواهند شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، بیماری نیوکاسل نوعی بیماری بسیار مسری پرندگان است که در بین بوقلمون، غاز، اردک، قرقاول، کبک، مرغ های دریایی و سایر پرندگان وحشی و اسیر از جمله شترمرغ ها رواج دارد؛ در این بین انسان به طور عادی تحت تأثیر قرار نمی گیرد اما افرادی که در تماس مستقیم با پرندگان آلوده هستند ممکن است به عفونت چشم کوتاه مدت مبتلا شوند که بدون درمان از بین می رود.

علائم بالینی این بیماری در پرندگان با عطسه، ترشحات بینی، سرفه، اسهال مایل به سبز و آبکی، افسردگی، لرزش عضلانی، افتادگی بال ها، فلج کامل، تورم بافت های اطراف چشم و گردن و مرگ ناگهانی بروز کرده و در پرندگان تخمگذار ممکن است کاهش نسبی تولید تخم وجود داشته باشد که البته این علائم می تواند متفاوت باشد.

با این تفاسیر نیوکاسل از جمله بیماری‌های ویروسی است که سالانه برخی از مرغداری‌های صنعتی و طیور بومی روستا‌ها را درگیر می‌کند و عمده علت آن نیز به عدم واکسیناسیون طیور و سهل انگاری در رعایت مسایل بهداشتی قرنطینه‌ای مربوط می شود.
 
محمدکریم پورمند، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی در اینباره بیان کرد: بیماری نیوکاسل از جمله بیماریهای ویروسی و مهم در صنعت طیور است که کنترل آن نیازمند واکسیناسیون به موقع و موثر، نظارت و گزارش سریع بیماری می باشد.

وی افزود: این بیماری بسیار واگیر و خطرناک است و در صورت شیوع، کنترل آن بسیار هزینه بر، دشوار و نیازمند اقدامات قرنطینه ای می باشد از نشانه های این بیماری می توان به علائم تنفسی، گیجی سر، فلجی بال و پا، اسهال، لرزش و کاهش تخم مرغ اشاره کرد.

پورمند اظهار کرد: در این راستا طی طرحی به مدت ۳ ماه تعدادی حدود ۵۰۰ هزار قطعه از طیور بومی و روستایی در استان علیه بیماری نیوکاسل واکسینه می  شوند.

به گفته این مسئول، طرح فوق از هفته گذشته آغاز و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که عملیات واکسیناسیون در این طرح توسط بخش دولتی و به صورت رایگان انجام می شود.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه