اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

با هدف افزایش سطح ایمنی در بین طیور؛

طرح واکسیناسیون طیور بومی و روستایی علیه بیماری نیوکاسل آغاز شد/ واکسینه ۵۰۰ قطعه طیور روستایی در سیستان وبلوچستان

طرح واکسیناسیون طیور بومی و روستایی علیه بیماری نیوکاسل آغاز شد/ واکسینه ۵۰۰ قطعه طیور روستایی در سیستان وبلوچستان
با هدف جلوگیری و مقابله با بیماری نیوکاسل ۵۰۰ هزار قطعه از طیور روستاییِ سیستان ووبلوچستان به صورت رایگان و توسط ‌بخش دولتی واکسینه خواهند شد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، بیماری نیوکاسل نوعی بیماری بسیار مسری پرندگان است که در بین بوقلمون، غاز، اردک، قرقاول، کبک، مرغ های دریایی و سایر پرندگان وحشی و اسیر از جمله شترمرغ ها رواج دارد؛ در این بین انسان به طور عادی تحت تأثیر قرار نمی گیرد اما افرادی که در تماس مستقیم با پرندگان آلوده هستند ممکن است به عفونت چشم کوتاه مدت مبتلا شوند که بدون درمان از بین می رود.

علائم بالینی این بیماری در پرندگان با عطسه، ترشحات بینی، سرفه، اسهال مایل به سبز و آبکی، افسردگی، لرزش عضلانی، افتادگی بال ها، فلج کامل، تورم بافت های اطراف چشم و گردن و مرگ ناگهانی بروز کرده و در پرندگان تخمگذار ممکن است کاهش نسبی تولید تخم وجود داشته باشد که البته این علائم می تواند متفاوت باشد.

با این تفاسیر نیوکاسل از جمله بیماری‌های ویروسی است که سالانه برخی از مرغداری‌های صنعتی و طیور بومی روستا‌ها را درگیر می‌کند و عمده علت آن نیز به عدم واکسیناسیون طیور و سهل انگاری در رعایت مسایل بهداشتی قرنطینه‌ای مربوط می شود.
 
محمدکریم پورمند، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی در اینباره بیان کرد: بیماری نیوکاسل از جمله بیماریهای ویروسی و مهم در صنعت طیور است که کنترل آن نیازمند واکسیناسیون به موقع و موثر، نظارت و گزارش سریع بیماری می باشد.

وی افزود: این بیماری بسیار واگیر و خطرناک است و در صورت شیوع، کنترل آن بسیار هزینه بر، دشوار و نیازمند اقدامات قرنطینه ای می باشد از نشانه های این بیماری می توان به علائم تنفسی، گیجی سر، فلجی بال و پا، اسهال، لرزش و کاهش تخم مرغ اشاره کرد.

پورمند اظهار کرد: در این راستا طی طرحی به مدت ۳ ماه تعدادی حدود ۵۰۰ هزار قطعه از طیور بومی و روستایی در استان علیه بیماری نیوکاسل واکسینه می  شوند.

به گفته این مسئول، طرح فوق از هفته گذشته آغاز و به مدت سه ماه ادامه خواهد داشت که عملیات واکسیناسیون در این طرح توسط بخش دولتی و به صورت رایگان انجام می شود.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه