logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

وقتی آرزوها به امید مبدل می‌شود؛

بازگشایی دریچه‌های تخلیه سد کمالخان و هدایت سیلاب به سیستان/ صدای پای آب، شادی را مهمان خانه هامون‌نشینان کرد

بازگشایی دریچه‌های تخلیه سد کمالخان و هدایت سیلاب به سیستان/ صدای پای آب، شادی را مهمان خانه هامون‌نشینان کرد
بالاخره آرزوها به امید مبدل و با بازگشایی دریچه‌های تخلیه سد کمالخان سیلاب به سمت سیستان روانه شد تا مرهمی بر زخم‌های خشکسالی این دیار شود.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ سال‌هاست در پی بدعهدی افغانستان نسبت به معاهدات بین المللی در خصوص حق آبه ایران از هیرمند، شاهد خشکی تالاب بین المللی هامون و وضعیت نا به سامان منطقه سیستان هستیم، شرایطی که معیشت مردم را نیز تخت تاثیر قرار داده و مشکلات دیگری همچون جولان ریزگردها و بیماری های تنفسی را برایشان به همراه داشته است.

اما علاوه بر این که طی بیش از دو دهه گذشته حق آبه ای از سوی افغانستان به سمت ایران هدایت نشده، بلکه مدت هاست به واسطه سد و بندهای کشور همسایه از سیلاب هم خبری نیست.
 
امسال به دلیل بارش های خوب زمستانی، سیلاب به یکی از مخازن افغانستان که به منظور جلوگیری از ورود آب به ایران احداث شده، روانه شد و بعد از پر شدن این بند، منحرف شده و به سمت گودزره در حال هدایت بود که با پیگیری های دولت ایران و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی مقرر شد از این اقدام جلوگیری و آب به سمت سیستان هدایت شود.

یکشنبه همین هفته بود که رئیس مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس، طی مصاحبه ای به خبرنگار ما گفت که طبق مذاکرات صورت گرفته و به نقل از مقامات آگاه، طرف افغانستانی قول بازگشایی دریچه بند کمال خان به سمت سیستان را تا ۴۸ ساعت آینده دادند، خوشبختانه این وعده محقق شد و شب گذشته خبر بازگشایی دریچه های تخلیه سد کمالخان لبخند رضایت را بر لبان مردم منطقه نشاند و شادی را مهمان خانه هایشان کرد.

سرانجام دریچه های تخلیه سد کمالخان بازگشایی شد

محمد سرگزی، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: با پیگیری ها و رایزنی های صورت گرفته به عنوان نماینده مردم در مجلس، همچنین توسط استانداری و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و مسئولین وزارت خارجه با طرف افغانستانی سرانجام دریچه های تخلیه سد کمالخان بازگشایی و آب به سمت سیستان روانه شد.

وی ادامه داد: در روزهای گذشته مردم سیستان موضوع روان شدن آب در رودخانه هیرمند را با حساسیت زیاد پیگیری کرده و راهکارهایی را برای ایجاد فشار و رهایی آب مطرح می کردند.

سرگزی گفت: خوشبختانه سعه صدر مردم و تلاش مسئولین منجر به همراهی دولت افغانستان در بازگشایی دریچه های سد کمال خان بسمت سیستان شد.

وی ابراز امیدواری کرد: رهاسازی آب با حسن نیت و با حداکثر ظرفیت صورت پذیرد تا نیاز آبی سیستان را رفع کند.

انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
, سرانجام دریچه های تخلیه سد کمالخان بازگشایی شد, سرانجام دریچه های تخلیه سد کمالخان بازگشایی شد,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه