اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

حقیقتی تلخ؛

عدم تطابق آموزش با بازار کار، عامل بیکاری فارغ‌التحصیلان است/ مهارت‌آموزی راهکار ‏بازکردن گره کور اشتغال

عدم تطابق آموزش با بازار کار، عامل بیکاری فارغ‌التحصیلان است/ مهارت‌آموزی راهکار ‏بازکردن گره کور اشتغال
منافات مدرک تحصیلی با نیاز بازار کار یکی از معضلاتی است که این روزها گریبان بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی را گرفته است؛ به گونه ای که پس از سال ها تلاش برای درس خواندن در رشته موردعلاقه، اکنون راهی فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای شده اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در حالی یک دغدغه و معضل اساسی به شمار می رود که قریب به 20 سال از عمر گران بهای محصلان پشت نیمکت‌های مدرسه و دانشگاه هایی گذرانده شده که فرصت آشنایی با فضای کسب و کار را از دست داده و اکنون نه راه پس دارند و نه راه پیش.

عموما فارغ التحصیلان پس از کسب مدرک برای ورود به بازار کار با مشکلاتی مواجه می شوند که عدم همخوانی شغل با مدرک تحصیلی، نبود کار و یا نداشتن مهارت اجرا و انجام کار از جمله آنها بوده؛ و علت آن نیز عدم تناسب نیازها با میزان آموزش است.

بیان این مطلب بدان جهت است که وقتی یک دانش آموخته اقدام به مقایسه‌ی مدت زمانی که صرف موفقیت در رشته تحصیلی اش با نیاز امروز بازار کار می کند تازه متوجه می شود که رشته تحصیلی که سالیان سال برای آن زحمت کشیده بر باد هوا رفته به نحوی که نه راه پس دارد و نه راه پیش، دلزده از درس و تحصیل، مدرک تحصیلی را در طاقچه خانه گذاشته و تصمیم به فعالیت در شغل نان و آب دار می گیرد؛ راهی مراکز آموزش فنی و حرفه ای می شود؛ تصمیمی که هر چند دیر اما به قول معروف " ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است‏".

آموزش های فنی و حرفه ای، راهکار بازکردن گره کور بیکاری

در همین زمینه جلیل شهریاری، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای سیستان وبلوچستان با بیان اینکه این سازمان در راستای آشنایی و فراگیری فارغ التحصیلان دانشگاهی و یا دانشجویان برنامه های مختلفی در دستور کار دارد، گفت: هزار و 355 نفر از دانشجویان در دانشگاه ها در رشته های مختلف آموزش های فنی مربوطه را فراگرفته که با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی پیرامون جلوگیری از شیوع ویروس منحوس کرونا بخشی از آموزش ها به صورت الکترونیکی و مجازی، و بخش دیگر در کارگاه ها دایر شده است.

وی بیان کرد: اجرای یکسری برنامه های جدی و گسترده با دانشگاه ها از دیگر اقدامات در دستور کار است که بر اساس آن مجوزهایی صادر شده تا دانشگاه ها محیط هایی تحت عنوان "مرکز مدیریت مهارت آموزی در دانشگاه" با مشارکت آموزش فنی و حرفه ای راه اندازی کرده و دانشجویان در دانشگاه ها حمایت، راهنمایی و معرفی به بازار کار شوند، که در این زمینه نیز هماهنگی های لازم در اکثر دانشگاه های استان انجام شده تا دانشجویان همزمان با گذراندن مسائل تئوری رشته تحصیلی خود بتوانند آموزش های فنی و حرفه ای را نیز دریافت کنند.

این مسئول تصریح کرد: با این روش از هدررفت وقت نیز جلوگیری شده و داشجویان همزمان با سپری کردن امورات تحصیلی خود مهارت هایی را یاد خواهند گرفت که بعد از فارغ التحصیلی برای ورود به بازار کار کمتر دچار مشکل می شوند.

وی ادامه داد: آن دسته از فارغ التحصیلانی که پس از اتمام دوره تحصیلی نتوانسته کاری پیدا کنند که مطابق رشته تحصیلی و یا درآمدزا باشد نیز می توانند در تمام مراکز آموزش و فنی حرفه ای اقدام به ثبت نام کرده و از پتانسیل های موجود بهره مند شوند، حتی برای افرادی که در محل سکونت آنها این ظرفیت وجود ندارد خوابگاه پیش بینی شده تا آموزش های فنی و حرفه ای را فراگیرند.

شهریاری افزود: ارائه آموزش های فنی و حرفه ای طیف و گروه های مختلفی را در بر می گیرد که تاکنون نیز در تحقق این هدف آموزش در ارگان ها و سازمان های مختلف به پرسنل ارائه شده که آموزش به 6 هزار نفر در پادگان ها، هزار و 380 نفر در مناطق روستایی و عشایری، هزار و 200 نفر در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه شهرها و 937 نفر از زندانیان از جمله آنها است که در این میان آنچه مهم است اینکه گروه های هدف مانند فارغ التحصیلان در اولویت هستند.
 
انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
, آموزش های فنی و حرفه ای، راهکار بازکردن گره کور بیکاری, آموزش های فنی و حرفه ای، راهکار بازکردن گره کور بیکاری,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه