اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

علی سلاجقه در گفتگو با دانا:

برای پیگیری موضوع حق آبه هیرمند به افغانستان خواهیم رفت/ در حال رایزنی هستیم

برای پیگیری موضوع حق آبه هیرمند به افغانستان خواهیم رفت/ در حال رایزنی هستیم
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه در حال رایزنی با هیات حاکمه افغانستان هستیم، گفت: افغانستان هر زمان این نشست را بپذیرد به این کشور سفر خواهیم کرد.

علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا درباره حق آبه هیرمند اظهار داشت: در حال رایزنی با هیات حاکمه افغانستان هستیم و در اولین فرصت، همراه با هیاتی به این کشور خواهیم رفت تا موضوع حق آبه هیرمند را پیگری و عملیاتی کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه وزارت خارجه و امور بین الملل نیز پیگیر این موضوع هستند تا افق‌های تازه‌ای گشوده شود، گفت: مسئولیت اولیه بحث تامین حق‌آبه با وزارت نیرو است، اما با توجه به آثاری که حق‌آبه‌ها روی محیط‌زیست منطقه و معیشت مردم دارد، سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز روی این موضوع پیگیر و حساسیت دارد.

به گفته رئیس حفاظت محیط زیست؛ هیات حاکمه افغانستان استدلال‌هایی دارند که نه واقعی است نه علمی. با توجه به رایزنی های وزارت نیرو اخیرا به نتایجی رسیده‌ایم، ولی در اجرا هنوز اتفاقی نیفتاده است که امیدوارم گفت‌وگوها به جای خوبی برسد.

سلاجقه در پایان با بیان اینکه قرار براین بود تا در اردیبهشت ماه نشست در خصوص حق آبه هیرمند در افغانستان برگزار شود، گفت: افغانستان هر زمان این نشست را بپذیرد به این کشور سفر خواهیم کرد.

دلایل افغانستان درباره حق آبه هیرمند قانع کننده نیست

گفتنی است؛ کنعانی سخنگوی وزارت خارجه درباره حق آبه هیرمند چندی پیش اظهار داشت: این موضوع به طور عام مورد توجه دولت و دستگاه دیپلماسی است. به ویژه رییس جمهور هم همواره بر ضرورت پیگیری آن تاکید مضاعفی دارند.

وی در ادامه با بیان اینکه این موضوع نه فقط در بحث افغانستان بلکه در مذاکرات بادیگر همسایگان مشخصا ترکیه در دستور کار دائمی ما است، گفت:  ایران در بحث افغانستان بر تحقق حق ابه ملت ایران از رودخانه هیرمند به طور جدی پیگیر است. در گفتگوهای اخیر وزیر خارجه با سرپرست وزارت خارجه افغانستان و قبل از آن این موضوع را به طور جدی مورد پیگیری قرار داد.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه؛  اطلاع دارید که وزارت نیرو هم موضوع را در دست پیگیری دارد و مذاکرات تخصصی انجام شده را در ان دخیل است.

 کنعانی تصریح کرد: قبلا با توافقی که با طرف افغانستانی داشتم وزیر نیرو به این کشور سفر کردند و طرف افغانستانی خوشبختانه به حق ابه ایران اعتراف کرده است  البته در این زمینه آنها دلایل و معذوراتی را مطرح می کنند که چرا حق ابه کامل را ادا نمی کنند که این موضوع برای ما قانع کننده نیست.

سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: علاوه بر دستگاه دیپلماسی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در حال پیگیری و مذاکره هستند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه