اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

مسکو:

آمریکا تسلیحات بیولوژیک در اوکراین تولید می‌کند

آمریکا تسلیحات بیولوژیک در اوکراین تولید می‌کند
وزارت دفاع روسیه ضمن اشاره به فعال بودن آزمایش‌های بیولوژیک نظامی آمریکا در اوکراین، گفت که واشنگتن اهداف بلندمدتی برای استفاده از اینگونه تسلیحات علیه رقبای راهبردی خود تعیین کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بعد از هشدارهای مکرر روسیه درباره وجود آزمایشگاه‌های تحقیقاتی نظامی آمریکا در اوکراین برای تولید تسلیحات بیولوژیک، مسکو امروز (جمعه) از کشف اسناد و مدارکی که اثبات‌کننده وجود اینگونه آزمایشگاه‌ها در اوکراین است، خبر داد.

 

«ایگور کریلوف» رئیس بخش دفاع شیمیایی، رادیواکتیو و بیولوژیکی وزارت دفاع روسیه گفت که اطلاعات به‌دست آمده توسط نیروهای روسی در میدان جنگ با اوکراین، بار دیگر ثابت می‌کند که آمریکا در حال تولید سلاح‌های بیولوژیک در خاک این کشور است.

 

پیش از این دولت روسیه گفته بود که آمریکا به صورت محرمانه برنامه آزمایشگاه‌های زیستی در اوکراین را مجدداً از سرگرفته است و هم‌اکنون بر روی ساخت تأسیسات مخفی جدید و آموزش پرسنل متمرکز شده است.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، کریلوف طی نشست خبری در مسکو توضیح داد: «وزارت دفاع آمریکا به طور فعال در حال تحقیق روی این آلودگی‌های مهم اقتصادی در خارج از قلمرو خود در آزمایشگاه‌های بیولوژیکی واقع در امتداد مرزهای مخالفان ژئوپلیتیکی خود است. این یک بار دیگر تأیید می‌کند که ایالات متحده در حال تولید اجزای سلاح‌های بیولوژیکی خارج از قلمرو خود، از جمله در خاک اوکراین است».

 

وی با بیان اینکه نیروهای روسی اسنادی را از یک آزمایشگاه در منطقه حفاظت‌شده زیست‌محیطی «آسکانیا-نووا» در استان خِرسون کشف و ضبط کردند، گفت که این اسناد تأیید می‌کند «مؤسسه دامپزشکی تجربی و بالینی خارکیف» روی پروژه‌های بیولوژیکی نظامی پنتاگون موسوم به «Pi-444» و «Yu-Pi-8»، و همچنین آماده سازی برای اجرای پروژه «Flu-Fly-Way» فعالیت کرده است.

 

این مقام ارشد وزارت دفاع روسیه اظهار داشت: «هدف از این پروژه‌ها ارزیابی شرایطی است که در آن انتقال پاتوژن‌های عفونت‌های مهم اقتصادی، غیرقابل کنترل شده و آسیب‌های اقتصادی و خطرات امنیت غذایی ایجاد کند. افزایش بروز آنفولانزای پرندگان در روسیه نگرانی‌ها را درخصوص مرگ دسته‌جمعی پرندگان به دلیل آزمایشات بیولوژیکی در اوکراین در سال ۲۰۲۱ افزایش می‌دهد».

 

با این حال وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این گزارش‌ها مدعی شده بود آزمایشگاه‌های بیولوژیک این کشور در اوکراین مصارف صلح‌آمیز دارند و هدف آنها ساخت سلاح نیست.

 

طبق این گزارش، کریلوف با بیان اینکه تلفات همزمان پرندگان در غرب روسیه به دلیل آزمایشات مداوم و بی‌توجهی به الزامات ایمنی در اوکراین است، گفت: «ما درباره افزایش بروز آنفولانزای پرندگان در روسیه و کشورهای اروپایی نگران هستیم. به گفته سازمان جهانی سلامت پرندگان، این بیماری دیگر در تمام طول سال ظاهر می‌شود از سال ۲۰۲۱ خسارات ناشی از آن از ۳ میلیارد یورو فراتر رفته است».

 

وی ضمن اشاره به جمع‌آوری شدن سویه‌هایی از ویروس آنفلوانزای پرندگان توسط محققان آزمایشگاه واقع در منطقه حفاظت‌شده آسکانیا-نووا در خِرسون پیش از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، تصریح کرد که این سویه‌ها بر سد میان‌گونه‌ای غلبه کرده و سرایت‌پذیری بسیار بالاتری دارند.

 

به نوشته اسپوتنیک، این مقام نظامی روس همچنین تاکید کرد که بر اساس واقعیت‌ها و حقایق بدست آمده، آمریکا از اوکراین به عنوان پایگاهی برای استقرار نیروهای ناتو استفاده کرده و مؤسسه تحقیقات نظامی «والتر رید» بر پروژه‌های بیولوژیکی نظامی موسوم به «U-Pi-1» و «U-Pi-2» نظارت داشت که طی آن مجموعه‌ای فعال از زیست‌ماده از مردم اوکراین جمع‌آوری شد.

 

پیش از این نیز «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه با غیرقابل قبول خواندن آزمایش‌های بیولوژیک نظامی آمریکا در همسایگی این کشور، گفته بود که مدارک آزمایش‌های بیولوژیک آمریکا در اوکراین را ارائه می‌کنند. 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه