اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

تشدید تحرکات دیپلماتیک آمریکا در غرب آسیا؛مشاور بایدن در عربستان و دستیار بلینکن در منطقه

تشدید تحرکات دیپلماتیک آمریکا در غرب آسیا؛مشاور بایدن در عربستان و دستیار بلینکن در منطقه
در پی تحولات جدید منطقه ای و گرمتر شدن روابط کشورهای منطقه با یکدیگر، مقامات دولت بایدن به تکاپو افتاده و مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه در عربستان به سر می برد و دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در خاورمیانه نیز قرار است از تل آویو، کرانه باختری، مصر و اردن بازدید کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تارنمای روزنامه آکسیوس به نقل از مقامات آمریکایی نوشت که باربارا لیف در سفر خود به عربستان سعودی در کنار بلینکن بود و انتظار می‌رود در گفت‌وگوهایش با مقامات اسرائیلی دستاوردهای سفر به عربستان را پیگیری کند. اشغال اراضی فلسطین توسط اسرائیل یکی از موانع اصلی عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان است.

دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفتند که برت مک گورک، مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، آخر هفته برای گفت و گو با مقامات سعودی به ریاض سفر کرد. این سفر بر تلاش های دولت آمریکا برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط میان اسرائیل و پادشاهی و همچنین موضوعات دیگر تمرکز خواهد کرد.

پیش از این نیویورک تایمز نوشت: در هفته‌های اخیر، دولت بایدن به برنامه سفر مقامات ارشد آمریکایی به ریاض و تل آویو برای دیدار با بن سلمان و نتانیاهو سرعت بخشیده است. به گفته دو مقام آمریکایی، این هفته، تنها چند روز پس از دیدار بلینکن از ریاض، برت مک گورک، مقام ارشد کاخ سفید که سیاست خاورمیانه را مدیریت می کند، رهبری هیاتی از مقامات کشورش را در سفری غیرعلنی برای ادامه مذاکرات برعهده داشت. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی، نیز در ماه مه (اردیبهشت) به عربستان سعودی سفر کرد.

به نوشته آکسیوس ، سفر مک گورک بخشی از تلاش دیپلماتیک کاخ سفید برای دستیابی به توافق صلح عربستان و اسرائیل در شش تا هفت ماه آینده پیش از آغاز رقابت های ریاست جمهوری آمریکا است.

سفر مک گورک به عربستان سعودی کمتر از دو هفته پس از سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به عربستان سعودی و دیدار با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان صورت می گیرد.

بلینکن و محمدبن سلمان در مورد موضوع عادی سازی احتمالی روابط عربستان با اسرائیل گفتگو کردند و بلینکن در راه بازگشت به آمریکا با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تماس گرفت تا به او در مورد مذاکرات توضیح دهد.

انتظار می رود مک گورک با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نیز دیدار و گفتگو کند.

فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان روز شنبه به تهران سفر کرد و با همتای ایرانی خود و با رئیس جمهور این کشور دیدار کرد. این اولین بازدید وزیرخارجه عربستان از ایران در چند سال گذشته بود.

این سفر بخشی از توافق بین عربستان سعودی و ایران برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک و موج عادی سازی روابط در منطقه است.

وزیر امورخارجه عربستان که امروز شنبه به دعوت حسین امیر عبداللهیان وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شد، علاوه بر امیر عبداللهیان، با سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران دیدار کرد و درخصوص مسائل مختلف با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه