logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

هشدار و نگرانی وزیر خارجه ایتالیا نسبت به گسترش اعتراضات فرانسه

هشدار و نگرانی وزیر خارجه ایتالیا نسبت به گسترش اعتراضات فرانسه
وزیر خارجه ایتالیا نسبت به خطر گسترش ناآرامی در فرانسه به سایر کشورها هشدار داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اسپوتنیک، وزیر خارجه ایتالیا نسبت به خطر گسترش ناآرامی در فرانسه به سایر کشورها هشدار داد.

در همین ارتباط نیز «آنتونیو تاجانی»، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه ایتالیا گفت: «ضروری است که از انتقال ناآرامی‌ها از فرانسه به سایر کشورهای فرانسوی زبان جلوگیری شده و عاملان ناآرامی‌ها باید منزوی شوند.»

روز گذشته نیز، پلیس سوئیس اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ نفر از مردم این کشور شامگاه شنبه به مغازه‌ها در «لوزان» حمله کردند.

بر اساس اعلام پلیس، تا کنون ۷ نفر در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اعتراضات در سوئیس با گسترش تجمعات مردمی در فرانسه آغاز شد.

در بیانیه صادره از سوی پلیس سوئیس در این خصوص آمده است که ۷ نوجوان ۱۵ تا ۱۷ ساله در جریان اعتراضات بازداشت شده‌اند.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که معترضان با پرتاب سنگ و کوکتل مولوتوف به مغازه‌ها و نیروهای پلیس حمله کردند.

پلیس اعلام کرد که در جریان اعتراضات هیچ آسیبی گزارش نشده است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، دامنه این اعتراضات به بلژیک نیز کشیده شد و طی روزهای گذشته ۶۳ نفر از مردم معترض بازداشت شده‌اند.

در ادامه اعتراضات مردم فرانسه به کشته شدن یک نوجوان ۱۷ ساله به دست پلیس این کشور، اواخر روز شنبه صدها نفر مقابل مسجدی در حومه شرقی شهر نانتر، زادگاه این نوجوان که «نائل» نام دارد، حاضر شده و در مراسم خاکسپاری او شرکت کردند.

با وجود جو شدید امنیتی، مسجد محل برگزاری مراسم مملو از معترضان و مردمی بود که حالا ۵ روز است شبانه‌روز در اعتراض به خشونت پلیس، خیابان‌های شهرهای مختلف فرانسه را به تسخیر درآورده‌اند. رسانه‌های انگلیسی جمعیت حاضر در مراسم خاکسپاری این نوجوان را «هزاران نفر» اعلام کرده‌اند.

در اطراف مسجد، ظاهراً نیروی پلیس یونیفرم‌‏ پوش دیده نمی‌شد اما مأموران امنیتی با لباس شخصی حضور فعال داشته و چندین نفر از افراد حاضر در مراسم نیز به عنوان میانجی بین در نقش انتظامات، مسئولیت تأمین امنیت مراسم را به عهده داشتند. رادیو ملی آمریکا نوشته که مردم شهر نانتر که غالباً کارگر هستند، به‌رغم تداوم اعتراضات، خشونت‌ها را محکوم کرده‌اند.

به گفته ژرالد دارمانیان، وزیر کشور فرانسه میانگین سنی معترضان ۱۷ سال بوده و در میان بازداشت‌شدگان حتی نوجوانان ۱۳ ساله هم دیده می‌شود. به گفته وی در واقع ۳۰ درصد بازداشت‌شدگان را نوجوانان زیر ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

پس از ثبت رکورد ۱۳ مورد مرگ ناشی از تیراندازی پلیس در فرانسه در طول سال گذشته میلادی (۲۰۲۲)، این دومین تیراندازی مرگبار در چنین شرایطی در سال ۲۰۲۳ توسط پلیس به سوی شهروندان است.

حداقل سه نفر در سال ۲۰۲۱ و دو نفر در سال ۲۰۲۰ بر اثر تیراندازی پلیس کشته شدند. آمار رسمی از تیراندازی‌های مرگبار در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که اکثر قربانیان سیاه پوست یا عرب تبار بودند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه