logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بازار سرمایه

سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بازار سرمایه
مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر لزوم حمایت فرابخشی از بازار سرمایه سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بورس را مطرح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر لزوم حمایت فرابخشی از بازار سرمایه سه خواسته سازمان بورس از بانک مرکزی برای رونق بورس را مطرح کرد.

وی گفت: قطعا اگر قرار است اتفاقات خوبی در حوزه بازار سرمایه رخ دهد باید در حوزه فاکتورهای بنیادی شرکت ها و شاخص هایی که در حوزه شرکت ها است رخ دهد.

وی افزود: اگر جریان نقدی وارد بازار نشود احتمال دارد که بازار دچار بحران های عمیق تری شود و شاید نتوانیم تاب آوری مثبتی در این حوزه داشته باشیم.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: همه ما به بحث های بنیادی اقتصاد اعتقاد داریم و کسری ها و ناترازی های انرژی را می دانیم ولی این بحث ها تکرار مکررات است.

وی گفت: درست است که بازار سرمایه ما وارد فضای اورژانسی شده است، بلکه باید این بیمار را به شکل های مختلف احیا کنیم. این بحران ها در کشورهایی چون چین و آمریکا نیز دیده شده است و آنها نیز این فضا را مدیریت کرده و می کنند و خواهند کرد.

معصومی خانقاه یادآورشد: وقتی قیمت گذاری دستوری صورت می گیرد، مجبور می شویم به دلیل کاهش تولید دو برابر سرمایه قیمت گذاری دستوری را صرف واردات کنیم.

وی افزود: اگر مفاهیم اصلی در اقتصاد ما حل شد نیازی به صندوق توسعه بازار نداریم. با همه موضوعات بنیادی موافق هستیم ولی یک جایی لازم است که حاکمیت به میدان بیاید و پول را به این بازار تزریق کند. بانک مرکزی با تعیین نرخ بهره به شکل کاملا مستقیم روی بازار سرمایه اثرگذار است. هیچ کس نمی تواند این امر را انکار کند.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: وقتی بهره بدون ریسک به بازار تزریق می شود به تبع انتظار بازده بیشتری از سهام خواهیم داشت و وقتی چنین شد، سهام نیز ریزش خواهد داشت.

وی گفت: اقداماتی که روی میز شورا گذاشته شد، تقسیم بندی شده بود. آنچه که قرار بود سازمان بورس انجام دهد، شامل استفاده از ظرفیت صندوق های حمایتی از نوع تبعی و تامین مالی بود. همچنین در حوزه تامین مالی قرار بود از صندوق هایی با درآمد ثابت که مورد تایید بانک مرکزی است استفاده کنیم.

معصومی خانقاه یادآورشد: ما نمی توانیم این صندوق ها را وارد بازار سهام کنیم تا به شخصی که سطح ریسک آن پایین است تحمیل کنیم. در این زمینه پذیرفتیم که ده درصدی که به شکل اختیاری است یک سال تمدید کرده ایم. ضریب اعتباری کارگزاری ها نیز در این حوزه افزایش یافته است و همچنین از اوراق تبعی بیمه ای استفاده کردیم.

وی با اشاره به درخواست هایی که از بانک مرکزی صورت گرفته است ، افزود: از بانک مرکزی سه خواسته داشتیم. نخست، تجهیز منابع صندوق توسعه بازار سرمایه بود. از دیگر سوی بخشی از نقدینگی بازار از این جهت تامین می شود.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: تلاش در جهت کاهش رانت بین تفاوت دلار نیما و آزاد، از دیگر خواسته های ما از بانک مرکزی است.

وی گفت: همچنین در حوزه نرخ بهره و انتشار نرخ دولتی از بانک مرکزی درخواست بازنگری کردیم که امیدواریم با تجهیز منابع این نرخ ها را تعدیل کنند.

معصومی خانقاه یادآور شد: این پنجاه همتی که تعریف شده بود بخشی برای پایین آمدن نرخ اوراق بخشی برای تامین منابع به کارگزاری و بخشی به صندوق توسعه بازار سرمایه اختصاص می یابد.

وی افزود: علی رغم همه تلاش های ما و قول و قرارهایی که با نهادهای مختلف داشته ایم، کماکان مجوزی از سمت بانک مرکزی صادر نشده است و پولی به سمت این صندوق ها و موارد دیگر واریز نشده است. البته امیدوار به انجام این امر هستیم.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه