اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

رییس مرکز آمار:

جزئیات جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران/ آمار را حبس نمی‌کنیم

جزئیات جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران/ آمار را حبس نمی‌کنیم
رییس مرکز آمار با بیان اینکه آمار را حبس نمی‌کنیم و به زودی با دریافت داده‌های لازم آمار بخش مسکن ارائه می‌شود، گفت: جمعیت کشور بیش از ۸۵ میلیون نفر است که نزدیک ۶۶ میلیون ساکن نقاط شهری و مابقی روستایی هستند. تعداد خانوارها نیز بیش از ۲۷ میلیون خانوار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا گودرزی امروز در نشستی خبری اظهار کرد: ما در مرکز آمار تولید آمار باکیفیت، به‌موقع و حرفه‌ای را تکلیف خود می‌دانیم. در این آمار نیز جهت گیری و موضع گیری نداریم. ان‌شاءالله تصمیم گیران هم به این نتیجه برسند که استفاده از آمار حقی است که باید رعایت شود.

وی درباره اختلاف برخی آمار مرکز آمار ایران و بانک مرکزی گفت: مبانی هر دو دستگاه درست است. اما بعضا ممکن است سال پایه متفاوت باشد. الان هردو مرکز قرار است از یک سال پایه استفاده کنند. هرکدام از ما کار حرفه ای و تخصصی خود را انجام می‌دهیم و تا آنجا که امکان دارد تلاش می‌کنیم اعداد بیانگر واقعیت جامعه باشد.

رییس مرکز آمار ایران با بیان اینکه تعامل بین مرکز آمارو رسانه ها از این پس منظم تر می شود گفت: در حال حاضر در مقطعی هستیم که انشاءالله جلسات با اصحاب رسانه افزایش خواهد یافت. رسانه ها نقش خوبی داشته اند اما باید تعامل بیش از پیش باشد. صداوسیما در سرشماری به ما کمک می‌کند. از سوی دیگر با درگاه مرکز آمار باید آشنایی بیشتری صورت گیرد.

در ادامه این نشست، عزیزی ـ مدیرکل دفتر کشاورزی مرکز آمار بیان کرد: ما حدود ۲۸۰ قلم آماری را دریافت می‌کنیم که حدود ۸ قلم در ارتباط با پرورش زنبور عسل به این نتیجه رسیدیم از داده‌های جهاد کشاورزی استفاده کنیم. بخش کشاورزی بر پایه زراعت و دامداری است و حجم بالایی از سوالات ما در این بخش است.

در ادامه گودرزی در پاسخ سوالی درباره نقش پژوهشکده آمار گفت: پژوهشکده آمار به زودی برآوردهایی را محاسبه و اعلام خواهد کرد؛ زیرا هرکدام از موارد آماری ملاحظات خاص خود را دارد. کار دوم پژوهشکده که قرار است انجام دهد این است که وارد تحلیل شود؛ چرا که مرکز آمار نباید تحلیل ارایه دهد.

 

وی گفت: جمعیت کشور بیش از ۸۵ میلیون نفر است که نزدیک ۶۶ میلیون ساکن نقاط شهری و مابقی روستایی هستند. تعداد خانوار نیز بیش از ۲۷ میلیون خانوار است. بعد خانوار نیز در کشور ۳.۱ است. انشاءالله سال ۱۴۰۵ تغییرات جمعیتی را با دقت به اطلاع مردم عزیز خواهیم رساند.

رییس مرکز آمار با بیان اینکه قصد داریم با کمک دستگاهها آمار درست و دقیق ارایه دهیم گفت: این آمارها می تواند در اختیار تحلیل گران قرار گیرد. کمکی که رسانه ها می توانند بکنند این است که یک فضای بانشاط و مشارکتی برای ارایه آمار ایجاد کنند.

رییس مرکز آمار درباره شائبه حبس آمار از سوی مراکز آماری گفت: ما مدتی است یک تقویم انتشاراتی را دنبال می‌کنیم که از قبل هم بوده اما به‌روز شده است. ما در ماههای اخیر به این تقویم پایبند بوده‌ایم. ممکن است گاها آماری که به دست مرکز آمار می‌رسد یکی دو روز تاخیر داشته باشد ولی در چارچوب زمانی خوش ارایه می‌شود.

گودرزی بیان کرد: مرکز آمار به دلیل استقلال و پایگاه حرفه‌ای که در اینجا حاکم است در تولید آمار کار حرفه ای خودش را انجام می دهد و نگاه نمی کند که با این آمار فلان دستگاه ناراحت یا خوشحال می شود. ما بعد از اینکه مطمئن شدیم آمار درست و مشخص است آن را منتشر می‌کنیم. در این چند ماه هم ندیدم که از یک دستگاه در زمینه ارایه آمار به ما فشار وارد شود. ما در حال حرکت به نظام آماری کارآمد و هوشمند حرکت می کنیم.

به گفته گودرزی، اگر در زمانهایی آمار ارایه نمی‌شود به ملاحظات برنمی‌گردد بلکه به این دلیل است که داده در اختیار مرکز آمار قرار نگرفته است. بعضا قوانینی در کشور مصوب می‌شود که جلوی ورود اطلاعات را می‌گیرد و این اطلاعات به ما داده نمی‌شود. البته جا دارد از سازمان برنامه و بودجه و ریاست این سازمان تشکر کنم که از مرکز آمار حمایتهای لازم را انجام می‌دهد و تلاش می‌کنیم جریان داده را حل کنیم. بنابراین واژه هایی مثل حبس آمار و سرکوب آمار که مطرح می شود درست نیست. باید آمار با کیفیت و دقت باشد و بعد از تایید انشاءالله منتشر می شود.

رییس مرکز آمار تاکید کرد: در بخش مسکن نیز امیدوارم ظرف هفته های آینده دسترسی به داده‌های لازم صورت گیرد و آمار بازار مسکن منتشر شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه