اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

دانا گزارش می دهد؛

ترامپ 2025 دیوانه تر از ترامپ2017/ رویای ترامپ برای پیوستن ایران به پالرمو و CFT

ترامپ 2025 دیوانه تر از ترامپ2017/ رویای ترامپ برای پیوستن ایران به پالرمو و CFT
رئیس جمهور آمریکا در دیدار نتانیاهو درباره جلوگیری از فروش نفت ایران به کشورهای دیگر اظهار نظر کرده است موضوعی که تنها با پذیرش پالرمو و CFT از سوی ایران امکان پذیر خواهد بود.

به گزارش خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روی کار آمدن دوباره دونالد ترامپ اگرچه از نظر برخی چهره های سیاسی غربگرا در ایران زمینه ساز مذاکرات سازنده ایران و آمریکا خواهد بود اما مواضع و اقدامات رئیس جمهور جدید ایالات متحده نشان می دهد که ترامپ همچنان همان گزینه ای است که در سال های 2017 تا 2021 افسار مدیریت غرب را بر عهده گرفته بود.

جریان نزدیک به دولت حسن روحانی که در طول 8 سال دوران مسئولیت خود در دولت تدبیر و امید نتوانست از درخت برجام میوه ای برداشت کند همچنان در پی فرصتی است تا پای میز مذاکره با آمریکا نشسته و این بار شخص ترامپ را طرف مذاکراتی خود قرار دهد.

چهره هایی همچون محمود واعظی، علی ربیعی، محمدجواد ظریف و برخی دیگر از معاونان حسن روحانی و چهره های نزدیک به اصلاحات بر این باورند که ترامپ کنونی با ترامپ دوران اول ریاست جمهوری خود تفاوت کرده است از این رو می توان به مذاکره با آمریکا دلخوش بود.

مذاکره یک گزینه بایگانی شده برای جریان غربگرا

نگاه خوش بینانه جریان غربگرا در ایران به مذاکره با آمریکا موجب شد تا دولت یازدهم از همان آغاز کار خود بنای مذاکره با غرب را بگذارد مذاکراتی که بیش از 6 سال به طور انجامید و البته دستاوردهایی هم به دنبال داشت !

دستاوردهایی همچون بتن ریزی در تاسیسات هسته ای و اجرای تمام تعهدات از سوی جمهوری اسلامی ایران که تماما خواسته های غرب را فراهم می کرد.

با آغاز دوران ریاست جمهوری ترامپ در سال 2017 اما در شرایطی که دولتمردان کشورمان بی صبرانه منتظر اجرای تعهدات غرب در توافق صورت گرفته بودند اما به یک باره رئیس جمهوری که بعدها روانشناسان آمریکایی درباره دیوانه بودن او دیدگاه های مختلفی را مطرح کردند برجام را پاره و اعلام کرد آمریکا از برجام خارج شده است.

خروج یک طرفه ترامپ از برجام موجب شد که کشورهای اروپایی نیز به تعهدات خود عمل نکرده و بدون معطلی از هرگونه پاسخگویی فرار کنند، حالا اما دولت حسن روحانی مانده بود و زیان های جبران ناپذیری که به کشور وارده کرد.

8 سال کشور معطل مذاکرات ماند، دولت وقت تمام مسائل داخلی را به مذاکرات گره زد حتی آب و برق مردم را هم به نتیجه مذاکرات گره زدند، این در حالی بود که رهبر انقلاب بارها در سخنرانی های خود تاکید کردند که غرب قابل اعتماد نیست و برای حل مسائل کشور باید به توان داخلی و کار جهادی اتکا کرد. با این حال اما مذاکره با آمریکا همچون سراب دست نیافتنی برای جریان غربگرا به یک گزینه بایگانی شده در سیاست های اجرایی کشور مبدل شد.

سیاست تغییر ناپذیر ایالات متحده در قبال ملت ایران

در دوران ریاست جمهوری شهید ابراهیم رئیسی، سیاست خارجی ایران تغییر مسیر داد و بر ریل گسترش همکاری با کشورهای منطقه حرکت کرد. این حرکت توانست دستاوردهایی همچون عضویت در بریکس و شانگهای را برای کشور به ارمغان بیاورد.

حرکت سیاست خارجی کشور از سوی دولت اما با شهادت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آن در پرواز اردیبهشت و روی کار آمدن دولت چهاردهم یک بار دیگر دستخوش تغییر قرار گرفت.

دولت چهاردهم که با شعار وفاق ملی امور اجرایی کشور را در دست گرفت، زمینه ای را فراهم کرد تا چهره های نزدیک به دولت تدبیر و امید یک بار دیگر در قوه مجریه به کرسی های دولتی تکیه بزنند همین امر موجب شد تا آرام آرام زمزمه های مذاکره با آمریکا و گره زدن همه مسائل به تحریم ها و راه توافق با غرب شنیده شود.

آغاز دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا همزمان بود و باعث شد علاقمندان به مذاکره حتی در اظهاراتشان برای نشان دادن علاقه خود به مذاکرات چهره ای جدید از ترامپ نمایش دهند. همین امر باعث شد تا جمله «ترامپ این دوره با ترامپ قبل فرق دارد» در فضای مجازی ترند شده و موج رسانه ای ایجاد کند.

این اما در حالی است که دونالد ترامپ از زمان آغاز مسئولیت خود در کاخ سفید مواضع و اقداماتی داشته است که نشان می دهد ترامپ 2025 به مراتب خطرناک تر از ترامپ 2017 است.

دیدار ترامپ با بنیامین نیانیاهو در کاخ سفید و اظهاراتی که در این دیدار مطرح شده به خوبی نشان دهنده کینه توزی و دشمنی سیاست های آمریکایی علیه ملت ایران است.

ترامپ در دیدار نتانیاهو گفته است: ایران اکنون بسیار قوی و ما به آن اجازه دستیابی به سلاح هسته ای را نمی دهیم. این اظهارات رئیس جمهور آمریکا در حالی مطرح شده که جریان غربگرا در ایران به دنبال مذاکره با رئیس جمهور جدید آمریکاست مذاکره ای که روشن است ایالات متحده توان هسته ای ایران را در آن هدف قرار داده و تصمیمی برای رفع تحریم های ظالمانه ندارد.

رئیس جمهور آمریکا در این دیدار به مسئله فروش نفت ایران نیز اشاره کرده و گفته است ما حق داریم از فروش نفت ایران به کشورهای دیگر جلوگیری کنیم. موضوعی که در شرایط کنون تحت عنوان دور زدن تحریم ها در حال اجراست و به باور بسیاری از کارشناسان سیاسی و اقتصادی تنها راه جلوگیری از آن پذیرش دو کنوانسیون پالرمو و CFT است.

ترامپ البته به روشنی از تقابل با سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران نیز سخن گفته و عنوان کرده است: فلسطینی ها چاره ای جز خروج از غزه ندارند این یعنی تلاش برای اجرای طرح اخراج ساکنان غزه و آواره کردن آنها به کشورهای دیگر.

حالا اما باید دید آیا جریان علاقمند به مذاکره با آمریکا همچنان بر این باور است که ترامپ امروز با ترامپ دوران قبل خود متفاوت است یا او را خطرناک تر از سالهای 2017 تا 2020 می دانند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه