logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

ظهوریان در گفتگو با دانا:

سیگنال‌های یک طرفه فقط موجب فشار اقتصادی و سیاسی مضاعف بر کشور خواهد شد

سیگنال‌های یک طرفه فقط موجب فشار اقتصادی و سیاسی مضاعف بر کشور خواهد شد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه اتخاذ راهبردهای جامع‌تر در اقتصاد از سوی مجلس مورد تأکید است، گفت: سیاست‌های یک طرفه در مذاکرات، به جای کسب امتیاز، فشار اقتصادی و سیاسی بیشتری به کشور تحمیل می‌کند.

میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در تحلیل پیام های سخنان مقام معظم رهبری در خصوص گره نزدن اقتصاد و سفره مردم به مذاکرات اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که امروزه کشور با آن مواجه است و بر نگاه اقتصادی و سیاسی ما در اعمال سیاست خارجی تأثیرگذار است، فقدان ایده‌ای نسبت به مسائل بین‌المللی است. این موضوع شامل تغییر و تحولاتی است که در آمریکا اتفاق افتاده و تا کنون سیاست‌های مسئولین ما عمدتاً به ارسال سیگنال‌های یک طرفه نسبت به مذاکره محدود شده است.

وی ادامه داد: حتی اگر مذاکره امروز می‌توانست مفید باشد، با ارسال سیگنال‌های یک طرفه، عملاً هیچ امتیازی از طرف مقابل نخواهیم گرفت؛ بلکه برعکس، فشار بیشتری بر ما وارد خواهد شد. مسئولین ما با این نوع صحبت‌ها این پیام را منتقل می‌کنند که به علت نیاز ما، طرف مقابل حتی انگیزه‌ای برای تعامل ندارد. این پیام چه به جامعه ما و چه به طرف آمریکایی منتقل می‌شود که ما به شدت محتاج مذاکره هستیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ارسال این سیگنال‌ها طبیعتاً فشار را بر خود ما زیاد خواهد کرد و به زیان اقتصاد کشور است. پیام‌های اقتصادی که به جامعه و طرف مقابل منتقل می‌شود، تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.

وی توضیح داد: برای بهبود وضعیت اقتصادی و سیاسی در سیاست خارجی، نیاز به رویکردی جامع‌تر و دقیق‌تر نسبت به مسائل بین‌المللی داریم تا بتوانیم در مذاکرات و تعاملات بین‌المللی موفق‌تر عمل کنیم و فشارها را کاهش دهیم.

به گزارش راه دانا؛ در روزهای اخیر، رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش به تجربه برجام اشاره کردند و بیان داشتند: «تجربه برجام می‌گوید مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد». این سخنان نشان‌دهنده ناامیدی از مذاکرات طولانی با آمریکا و کشورهای اروپایی در دهه 90 میلادی است.

برجام که معاهده‌ای محکم به نظر نمی‌رسید، به راحتی توسط آمریکا کنار گذاشته شد. این تجربه نشان داد که اعتماد به تعهدات آمریکا در این معاهده‌ها بی‌اساس بوده و می‌تواند در شرایط کنونی نیز تکرار شود.

کارشناسان اقتصادی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر تجارب گذشته معتقدند که در شرایط فعلی، تمرکز بر تقویت اقتصاد داخلی و بازارهای آسیایی بهترین راهکار برای مقابله با چالش‌های بین‌المللی است.

راهکارهای پیشنهادی برای آینده

کارشناسان پیشنهاد می‌دهند که برای کاهش وابستگی به مذاکرات بین‌المللی، باید به تقویت زیرساخت‌های اقتصادی داخلی پرداخت. این امر می‌تواند شامل سرمایه‌گذاری در صنایع داخلی، تقویت بخش خصوصی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید باشد.

همچنین، نمایندگان مجلس معتقدند که باید به بازارهای آسیایی توجه بیشتری شود. این بازارها می‌توانند فرصت‌های جدیدی برای صادرات و واردات فراهم کرده و اقتصاد کشور را از وابستگی به غرب خارج کنند.

تجربه برجام و مذاکرات دهه 90 نشان داده است که مذاکرات با آمریکا بی‌ثمر است و باید تمرکز بر تقویت اقتصاد داخلی و همکاری با بازارهای آسیایی باشد. این رویکرد می‌تواند کشور را در برابر چالش‌های بین‌المللی مقاوم‌تر کند و بهبود اقتصادی پایداری را فراهم آورد.


بخشی از این گفتگو از زبان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس

بیشتر بخوانید:

شرایط مذاکره با امریکا هیچ شباهتی به قبل ندارد

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه