اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون؛ تصمبم غلط و ناکارآمد دولت در شرایط تورمی

کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون؛ تصمبم غلط و ناکارآمد دولت در شرایط تورمی
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تصمیم شورای عالی مسکن برای کاهش سقف وام ساخت مسکن شهری، این اقدام را ناکارآمد دانست و بر لزوم تأمین منابع مالی پایدار برای افزایش تسهیلات تأکید کرد.

علیرضا عباسی، نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به کاهش سقف وام مسکن از ۸۰۰ میلیون به ۶۵۰ میلیون تومان گفت: این تصمیم غیرمنطقی و برخلاف نیازهای واقعی مردم در شرایط اقتصادی کنونی است. در شرایطی که قیمت مسکن و هزینه‌های ساخت و خرید آن به دلیل تورم افزایش یافته، کاهش میزان وام نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه فشار بیشتری بر متقاضیان وارد خواهد کرد.

وی افزود: انتظار می‌رفت که شورای عالی مسکن، به‌جای کاهش مبلغ وام ساخت مسکن شهری، منابع مالی جدیدی برای تأمین این تسهیلات در نظر بگیرد. اما به‌جای اتخاذ راهکارهای اصولی، مسیر ساده‌تر را انتخاب کردند و با کاهش مبلغ وام، تنها تلاش کردند صف انتظار دریافت تسهیلات را کوتاه‌تر نشان دهند. این در حالی است که راهکار صحیح، افزایش منابع مالی بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات بیشتر ساخت مسکن به متقاضیان است.

عباسی با اشاره به سیاست‌های دولت در زمینه وام‌های مختلف از جمله وام ازدواج و فرزندآوری، تصریح کرد: اختلاف‌نظر مجلس با دولت بر سر این موضوعات کاملاً مشهود است. دولت در بودجه امسال تمایلی نداشت که وام ازدواج را نسبت به سال قبل افزایش دهد، در حالی که تورم حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که طبق آمار، منابع قرض‌الحسنه در کشور حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است و می‌توان از این منابع برای افزایش وام‌های حمایتی استفاده کرد.

او خاطرنشان کرد: مجلس پیشنهاد داده بود که حداقل ۳۷۰ هزار میلیارد تومان از این منابع برای وام ازدواج و فرزندآوری اختصاص یابد، اما در نهایت تنها ۲۷۵ هزار میلیارد تومان تصویب شد. در حوزه مسکن مخصوصا ساخت مسکن نیز همین مشکل وجود دارد؛ به‌جای افزایش منابع برای پرداخت وام‌های بیشتر، تصمیم گرفته شده که سقف وام ساخت مسکن شهری کاهش یابد تا تعداد بیشتری از متقاضیان بتوانند وام بگیرند، اما این راهکار نمی‌تواند پاسخگوی نیاز واقعی بازار باشد.

عباسی تأکید کرد: دولت به‌جای کاهش مبلغ وام‌های ساخت مسکن، باید به دنبال راهکارهای مؤثرتری برای تأمین منابع مالی باشد. از جمله اینکه بانک‌ها را موظف کند تا تسهیلات تکلیفی را به‌درستی پرداخت کنند و همچنین شفافیت بیشتری در توزیع منابع مالی ایجاد کند. به گفته او، در حال حاضر برخی بانک‌ها تسهیلات ویژه‌ای به کارکنان خود و گروه‌های خاص پرداخت می‌کنند که در اولویت مردم عادی نیست. اگر این روند اصلاح شود، منابع کافی برای پرداخت وام‌های ساخت و خرید مسکن، ازدواج و فرزندآوری فراهم خواهد شد.

وی در پایان با بیان اینکه مجلس در تلاش است تا سیاست‌های حمایتی از مردم را تقویت کند، گفت: کاهش وام ساخت مسکن نه‌تنها باری از دوش مردم برنمی‌دارد، بلکه موجب افزایش نارضایتی خواهد شد. دولت باید با اصلاح سیاست‌های مالی و بانکی، امکان پرداخت تسهیلات کارآمد و مؤثر را برای اقشار مختلف جامعه فراهم کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه