اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

کاشت درخت در مکان‌های نامناسب؛ تهدیدی پنهان برای گرمایش جهانی است

کاشت درخت در مکان‌های نامناسب؛ تهدیدی پنهان برای گرمایش جهانی است
در برخی موارد، وجود درختان بیشتر باعث می‌شود که نور خورشید کمتر از سطح زمین منعکس شود و گرمای بیشتری توسط سیاره جذب شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محققان اعلام کردند که کاشت درخت در مکان‌های نامناسب می‌تواند به گرمایش جهانی کمک کند. آن‌ها همچنین نقشه جدیدی ارائه کرده‌اند که بهترین مکان‌ها برای رشد مجدد جنگل‌ها و خنک‌کردن سیاره را نشان می‌دهد.

درختان دی‌اکسید‌کربن جذب می‌کنند و بازسازی مناطق جنگلی تخریب‌شده یا کاشت نهال جدید برای تقویت پوشش جنگلی یکی از رویکردهای مبارزه با تغییرات آب‌و‌هوایی است. اما براساس این مطالعه جدید، در برخی موارد، وجود درختان بیشتر باعث می‌شود که نور خورشید انعکاس کمتری از طریق برخورد با سطح زمین داشته باشد و گرمای بیشتری توسط سیاره جذب شود.

«سوزان کوک-پاتون»، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید:  «مکان‌هایی وجود دارد که بازگرداندن درختان آن‌ها منجر به نتایج منفی در آب‌و‌هوا می‌شود.»

او در ادامه می‌گوید که دانشمندان از قبل می‌دانستند که بازگرداندن پوشش درختی منجر به تغییراتی در آلبدو یا سپیدایی میزان تابش خورشیدی که از سطح سیاره بازمی‌گردد - می‌شود، اما ابزار لازم برای توضیح آن را نداشته‌اند.

با استفاده از نقشه‌های جدید، محققان موفق‌شدند تا برای اولین‌بار، اثر خنک‌کنندگی درختان و گرمایش ناشی از کاهش پدیده آلبدو را در نظر بگیرند. آن‌ها متوجه شدند در پروژه‌هایی که آلبدو را لحاظ نمی‌کنند، مزایای آب‌و‌هوایی ناشی از درختان اضافی بین 20 تا 80 درصد بیش از اندازه برآورد می‌شود.

کوک-پاتون می‌گوید: «مکان‌های زیادی وجود دارد که بازگرداندن پوشش درختان آن‌ها ایده‌ای عالی برای تغییرات آب‌و‌هوایی است. ما در تلاش هستیم تا به مردم کمک کنیم این نقاط را پیدا کنند.»

به گفته دانشمندان، محیط‌های مرطوب و گرمسیری مانند آمازون و کنگو دارای ذخیره کربن بالا و تغییرات کم در آلبدو هستند که با این شرایط مکان‌های ایده‌آلی برای احیای پوشش جنگلی محسوب می‌شوند. اما عکس این موضوع در علفزارهای معتدل و ساوانا دیده می‌شود.

کشورهای زیادی وعده داده‌اند که با کاشت میلیاردها درخت در برابر گرمایش جهانی مقاومت کنند، اما نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که شاید تمام این تلاش‌ها به‌طور یکسان برای زمین نتیجه‌بخش نباشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه