logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه‌ جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست

بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه‌ جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست
سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به اینکه مواضع و اظهارات مقامات آمریکایی در هفته‌های اخیر پر از تناقض بوده است، تاکید کرد که این تناقض‌ها هیچ‌گاه نشانه‌ای از جدیت و حسن نیت آمریکا در روند مذاکرات نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «اسماعیل بقایی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای اختصاصی با روزنامه «العربی الجدید» اعلام کرد که دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا هنوز زمان و مکان مشخصی ندارد.

او در ادامه اظهار داشت که مواضع و اظهارات مقامات آمریکایی در هفته‌های اخیر پر از تناقض بوده است.

بقایی گفت که مقامات آمریکایی از یک سو از گفت‌وگو و توافق صحبت می‌کنند، و از سوی دیگر، تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه اعمال کرده و مواضع متناقضی اتخاذ می‌کنند.

وی تأکید کرد که این تناقض‌ها هیچ‌گاه نشانه‌ای از جدیت و حسن نیت آمریکا در روند مذاکرات نیست.

او افزود: ما از آمریکا انتظار حسن نیت نداریم، چرا که سوءظن و بی‌اعتمادی به این کشور سابقه‌ای طولانی دارد و بر پایه‌هایی منطقی است. رفتارهای آمریکا طی دهه‌های گذشته علیه ملت ایران، از جمله تحریم‌ها، شاخصی روشن بر این بی‌اعتمادی است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سخنان «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، که روز سه‌شنبه در مجمع سرمایه‌گذاری عربستان و آمریکا در ریاض علیه ایران مطرح کرد و درباره بحران‌های اقتصادی ایران و نقش آن در بی‌ثبات‌سازی منطقه اظهارنظر کرد، گفت: حضور یک مقام آمریکایی در منطقه ما و بیان ادعاهای بی‌اساس علیه ملت ایران تنها می‌تواند نشانه‌ای از سوءنیت وی نسبت به ملت ایران و روابط میان کشورهای منطقه تلقی شود.

وی افزود: ملت‌ها و کشورهای همسایه در جنوب ایران بدون تردید هوشیارند و می‌دانند هدف این سخنان ایجاد تفرقه میان ایران و کشورهای منطقه است.

بقایی همچنین تأکید کرد که این نیات سوء دولت آمریکا با توجه به روابط خوب جمهوری اسلامی با کشورهای عربی و مسلمان منطقه، ناکام خواهد ماند.

وی در خصوص نحوه مقابله ایران با تناقض‌گویی‌های آمریکا گفت: رویکرد مذاکره‌ای آمریکا همواره همراه با فشار، تغییر مواضع و استفاده از تاکتیک‌های تهدید و ارعاب بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرد: در مقابل این تاکتیک‌ها، ما رفتار و اظهارات آمریکا را با دقت زیر نظر داریم و گام‌ها، رویکرد و اقدامات‌مان را بر اساس عملکرد طرف مقابل تنظیم می‌کنیم.

او افزود که این رفتار آمریکا نه‌تنها کمکی به روند مذاکرات نمی‌کند، بلکه آن را پیچیده‌تر می‌سازد.

به گفته بقایی، ایران دارای چارچوب‌های مشخص و ثابتی در مذاکرات است که خطوط قرمز آن را تعیین می‌کند. وی گفت: ما برای تأمین منافع ملت ایران و حفظ حقوق هسته‌ای خود که در قوانین بین‌المللی تصریح شده، مذاکره می‌کنیم و به‌عنوان عضو مسئول پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) به آن پایبندیم.

بقایی درباره چهار دور گذشته مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، گفت: ما مسیر دشواری را طی کرده‌ایم، با وجود فراز و نشیب‌هایی که داشته، تا زمانی که احساس کنیم می‌توانیم از طریق این مسیر منافع ملت ایران را پیگیری کنیم، آن را ادامه خواهیم داد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به این سوال که آیا این مذاکرات می‌تواند منافع ایران را محقق سازد یا خیر، گفت: تا زمانی که مذاکره‌کنندگان ایرانی تصمیم به ادامه روند مذاکره داشته باشند، با وجود مواضع متناقض طرف مقابل، این نشان می‌دهد که ما احساس می‌کنیم چنین امکانی وجود دارد.

بقایی درباره خطوط قرمز ایران در مذاکرات دو مورد را برشمرد و گفت: اول، حفظ دستاوردهای علمی و فنی در حوزه انرژی هسته‌ای و اطمینان از تداوم آنچه ملت ایران طی دهه‌ها برای دستیابی به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز تلاش کرده است و دوم، لغو مؤثر تحریم‌های ظالمانه اعمال‌شده علیه ایران.

وی تأکید کرد که ایران از هیچ ‌یک از این خطوط قرمز عقب‌نشینی نخواهد کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه