اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

عبدالعلی زاده: مردم اساس توسعه هستند

عبدالعلی زاده: مردم اساس توسعه هستند
نماینده رئیس‌جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: مردم اساس توسعه هستند و دولت پزشکیان به این مهم توجه ویژه ای دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی عبدالعلی‌زاده روز دوشنبه در جمع دانشگاهیان دانشگاه تبریز اظهار کرد: همه جرقه‌هایی که برای توسعه ایران زده شده دارای ۲ ویژگی مشترک هستند؛ نخستین ویژگی همبستگی مردم برای پایان دادن به وضعیت موجود و توسعه یافتن و دومین ویژگی مشترک، نرسیدن به توسعه است.

عبدالعلی زاده با بیان اینکه مردم اساس توسعه هستند و دولت پزشکیان به این مهم توجه ویژه ای دارد، گفت: یکی از کارهای خوب انقلاب تشکیل سمن هاست زیرا می‌دانیم که بدون شکل گرفتن نهادهای مردمی توسعه حاصل نمی‌شود.

نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با طرح این سوال که چرا پس از سپری شدن ۲۰۰ سال از آغاز توسعه خواهی، توسعه کافی نیافته‌ایم در حالی که کشورهایی مثل سنگاپور و تایوان در کمتر از ۴۰ سال و تنها با محوریت دریا، توسعه یافته‌اند، اظهار کرد: سال ۱۲۰۰ شمسی مبدا توسعه و توسعه خواهی ایران است اما اینکه چرا در این مدت نتوانسته‌ایم به توسعه کافی برسیم جای بررسی دارد و دانشگاهیان باید در این زمینه ورود کنند.

عبدالعلی زاده با بیان اینکه سال ۱۲۰۰ مقارن با ۱۸۲۱ میلادی و دوران نخست صنعتی، سال آغاز اندیشه و اراده توسعه در ایران بود که با دو سه جرقه در کشور آغاز شد، اظهار کرد: جرقه اول مربوط به دوران عباس میرزا بود که با پرسش وی از افسر فرانسوی که در آن زمان برای بازسازی ارتش ایران در کشور حضور یافته بودند آغاز شد، با این پرسش که چرا ما پیشرفت نمی‌کنیم و چگونه می‌توانم مردم کشورم را آگاه کنم؟

وی ادامه داد: جرقه دوم در زمان امیرکبیر صدراعظم ناصرالدین شاه زده شد که از وی به عنوان نخستین اصلاح گر جدی یاد می‌کنند و منابع خارجی هم این را تأیید می‌کنند، امیرکبیر در ۳۹ ماه کارهای بزرگی همچون بنیانگذاری دارالفنون، تربیت نیروی انسانی و اعزام دانشجو به خارج کرد و روزنامه وقایع الاتفاقیه را راه انداخت، مبارزه با نفوذ بیگانگان در ایران و تلاش برای آگاهی مردم و تحجرزدایی از دیگر کارهای مهم وی بود از همین رو ۲۰ دی به عنوان روز شهادت امیر کبیر روز ملی توسعه انتخاب شده است.

عبدالعلی زاده، انقلاب مشروطه را سومین جرقه در مسیر توسعه و توسعه خواهی ایران عنوان کرد و گفت: صدور فرمان مشروطه، تدوین نخستین قانون اساسی و تشکیل نخستین مجلس شورای ملی از جمله اقدامات صورت گرفته در مسیر توسعه کشور بود و در کمتر از مدت ۲۰ ماه، اختیارات شاه محدود و انجمن ایالتی و ولایتی تشکیل شد و نظارت بر مالیات، موازنه بودجه و لغو واگذاری زمین‌های تیول (عنوان یک ملک یا زمین بخشیده شده و امانت موقت است) در این مدت انجام شد.

وی با بیان اینکه جریان دکتر مصدق نیز در ادامه مسیر توسعه ایران بود، خاطرنشان کرد: مصدق هم در زمان نمایندگی و هم نخست وزیری کارهای بزرگی کرد قانون موازنه منفی، ملی شدن صنایع شیلات، نفت و مخابرات، تشکیل جبهه ملی ایران، مجازات دروغگویی، خلع ید انگلیسی‌ها در نفت و استقلال دانشگاه تهران را انجام داد.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه