اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

آغاز همکاری دبیرخانه شورایعالی و مرکز آمار ایران برای ارتقاء نظام آماری در مناطق آزاد کشور

آغاز همکاری دبیرخانه شورایعالی و مرکز آمار ایران برای ارتقاء نظام آماری در مناطق آزاد کشور
تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مرکز آمار ایران، با هدف ارتقاء نظام آماری، ساماندهی داده‌ها و توسعه زیرساخت‌های آماری در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، به امضاء رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مراسم امضای این تفاهم‌نامه با اشاره به اهمیت آمار در حکمرانی نوین، گفت: امروزه در کشورهایی که تصمیم‌گیری بر اساس داده‌های دقیق صورت می‌گیرد، آمار به عنوان زیرساخت حیاتی سیاست‌گذاری تلقی می‌شود. ما نیز در مناطق آزاد، نیازمند تحول جدی در حوزه آمار هستیم.

رضا مسرور، با بیان اینکه طی شش ماه گذشته اقدامات مشترکی با مرکز آمار ایران انجام شده، افزود: در چارچوب این همکاری، آموزش نیروی انسانی، طراحی شاخص‌های اختصاصی و اجرای طرح‌های آماری پایلوت در دستور کار قرار گرفته و به زودی شاهد تولید نخستین گزارش‌های آماری از تولید ناخالص داخلی (GDP) مناطق آزاد خواهیم بود.

مسرور با اشاره به ساختار جمعیتی و جغرافیایی متنوع مناطق آزاد کشور، تأکید کرد: مناطق آزاد ایران به دلیل ویژگی‌های خاص خود، از جمله وجود جمعیت ساکن و تنوع اقلیمی، بستری مناسب برای اجرای پایلوت‌ طرح‌های ملی آماری هستند. 

وی با تأکید بر ظرفیت بالای مناطق آزاد برای توسعه مدل‌های نوین آماری، ابراز امیدواری کرد نتایج این همکاری در بازه زمانی کوتاه‌مدت قابل مشاهده باشد.

 دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: هدف ما دستیابی به نظام آماری دقیق، شفاف، بومی و قابل اتکاست که بتواند مبنای سیاست‌گذاری در این مناطق قرار گیرد.

** مناطق آزاد ظرفیت پایلوت سرشماری و طراحی شاخص‌های بومی را دارند

رئیس مرکز آمار ایران نیز در این مراسم ضمن ابراز خشنودی از دیدگاهدکتر مسرور در حوزه آمار بر اهمیت راهبردی مناطق آزاد در ساختار آماری کشور تاکید کرد و گفت: تاکنون جایگاه واقعی مناطق آزاد در نظام آماری کشور به‌درستی تبیین نشده است. انتظار می‌رود با اجرای این تفاهم‌نامه، شاهد بازتعریف نقش این مناطق در اقتصاد ملی بر اساس داده‌های واقعی باشیم.

غلامرضا گودرزی تصریح کرد: مناطق آزاد می‌توانند محیط آزمایش مناسبی برای مدل‌سازی و سنجش کارایی فرآیندهای آماری پیش از اجرا در سطح ملی باشند.

گودرزی همچنین به خلأ موجود در آمارهای حوزه اقتصاد دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: با همکاری مناطق آزاد، می‌توان شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بومی‌سازی‌شده‌ای طراحی کرد که تصویری دقیق‌تر از توانمندی‌های کشور ارائه دهد.

گفتنی است بر اساس این تفاهم‌نامه، کمیته‌ای مشترک تحت عنوان «کمیته راهبری آمار مناطق آزاد» با حضور نمایندگان معاونت‌های فرهنگی،اجتماعی و گردشگری و معاونت اقتصادی دبیرخانه شورای‌عالی و نمایندگان مرکز آمار ایران تشکیل خواهد شد تا بر اجرای پروژه‌های آماری، پایش کیفیت داده‌ها و تهیه گزارش‌های تحلیلی نظارت کند.

همچنین مقرر شد سند اجرایی با جدول زمان‌بندی مشخص، اهداف کمی و پروژه‌های اولویت‌دار در حوزه آمارهای اقتصادی، اجتماعی و زیرساختی مناطق آزاد تدوین و ابلاغ شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه