اخبار داغ

ابوالفتح در گفتگو با دانا:

تحریم های یک جانبه آمریکا شدیدتر از اسنپ بک است/مکانیزم ماشه آنطور که می گويند شوک اقتصادی نخواهد داشت

تحریم های یک جانبه آمریکا شدیدتر از اسنپ بک است/مکانیزم ماشه آنطور که می گويند شوک اقتصادی نخواهد داشت
کارشناس مسائل بین الملل گفت: راه اندازی مکانیزم ماشه تحریم ها را بر خواهد گرداند اما آن‌گونه که برخی می گویند شوک اقتصادی برای کشور به دنبال نخواهد داشت.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به اراده غرب به فعال سازی مکانیزم ماشه گفت: مکانیزم ماشه یعنی بازگشت تمام تحریم های شورای امنیت علیه ایران که با قطعنامه 2231 شورای امنیت ملغی شده بود.

وی با اشاره به اینکه فرانسه اعلام کرده است که تا پایان ماه می چنانچه توافقی صورت نگیرد اسنپ بک فعال خواهد شد، ادامه داد: بخشی از قطعنامه ها پیرامون تحریم های نفتی، بانکی، تسلیحاتی و موشکی عمده ترین تحریم هایی است که در این صورت برگردانده خواهد شد.

ابوالفتح با اشاره به اینکه در شرایط کنونی تمام این تحریم ها ذیل تحریم های یک جانبه آمریکا قرار دارد، عنوان کرد: این تحریم ها به لحاظ قانونی مشروعیت ندارد اما بسیاری از کشورها این تحریم ها را اجرا می کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه آنچه قرار است با برگشتن تحریم های غرب برگردد همین الان ذیل تحریم های آمریکا در جریان است، تاکید کرد: دایره و گستره تحریم های آمریکا به مراتب بیشتر از تحریم های سازمان‌ملل است.

وی با اشاره به رویکرد شرکای تجاری ایران به ویژه چین در خصوص فعال سازی مکانیزم ماشه تاکید کرد: باید دید آیا چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت با این سیاست همراهی خواهد کرد یا نه؛ هنوز روشن نیست که موضع چین چه خواهد بود.

ابوالفتح با اشاره به اینکه قطعا بازگشت تحریم ها تاثیر گذار خواهد بود اما نه آنگونه که برخی آن را شوک اقتصادی عنوان می کنند، ادامه داد: اروپا فقط با مکانیزم ماشه در توافق برجام باقی مانده است چنانچه این مکانیزم فعال شود اروپا نمی تواند در هرگونه مذاکرات احتمالی دیگری که بین ایران و آمریکا نقشی داشته باشد.

وی با بیان اینکه ایران اعلام کرده که در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه برخی اقدامات از سوی ایران صورت خواهد گرفت، عنوان کرد: برخی گمانه زنی ها حاکی است که‌این اقدامات خروج ایران از NPT خواهد بود اما در این صورت برای اروپا تبعات خواهد داشت.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه چنانچه تحریم های سازمان ملل برگردد طبیعتا برجام وجود نخواهد داشت، تاکید کرد: در حال حضور برجام به صورت کج دار و مریز وجود دارد اگرچه هیچ کس در شرایط کنونی به تعهدات خود پایبند نیست اما با برگشت قطعنامه ها عملا هیچ کس عضو برجام نخواهد بود.

ابوالفتح خاطرنشان کرد: آنچه در شرایط کنونی مشهود است روس ها و چینی از فعال سازی مکانیزم ماشه راضی نیستند باید دید این نارضایتی آنها در عمل تاثیر خواهد داشت یا نه.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه