logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  2. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  3. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  4. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  5. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  6. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  7. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  8. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  9. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  10. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  11. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  12. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  13. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  14. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  15. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  16. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  17. گسست میان ادعا و واقعیت
  18. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  19. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  20. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!

یزدان‌پناه در گفتگو با دانا:

سناریوی صلح ترامپ در غزه تئاتری برای نوبل صلح است/ مدل آمریکایی بازسازی دوباره شکست می‌خورد

سناریوی صلح ترامپ در غزه تئاتری برای نوبل صلح است/ مدل آمریکایی بازسازی دوباره شکست می‌خورد
کارشناس مسائل بین‌الملل با نقد طرح ادعایی ترامپ برای پایان جنگ غزه، آن را تلاشی تبلیغاتی برای کسب نوبل صلح دانست.

کیومرث یزدان‌پناه، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا با اشاره به سناریوی دونالد ترامپ برای پایان جنگ غزه، اظهار داشت: اگر آمریکا و حامیان طرح ادعا می‌کنند که این سرزمین متعلق به فلسطینی‌هاست و قرار است به آنها بازگردانده شود، طرحی که براساس آن تونی بلر اداره منطقه و بازسازی غزه را برعهده بگیرد، با این ادعا تعارض دارد.

وی افزود: آمریکایی‌ها در مناطق مختلف دنیا تجربه ساخت چنین ساختارهایی را داشته‌اند، اما نه تنها به نتیجه مطلوب خود نرسیده‌اند بلکه نتایج معکوس گرفته‌اند. هرچند شخصیت تونی بلر به عنوان فردی باتجربه در سیاست و مدیریت راهبردی ممکن است با توجه به سابقه نفوذ انگلیس در سرزمین‌های اشغالی، سوریه، مدیترانه و جهان عرب فضا را برای همراهی برخی جریان‌های فلسطینی و حتی بخشی از مردم غزه در کوتاه‌مدت فراهم کند.

یزدان‌پناه تأکید کرد: با این حال، پرسش اصلی این است که آیا در این روند هیچ نقشی برای تشکیلات خودگردان فلسطین در نظر گرفته شده است یا خیر؛ تشکیلاتی که محمود عباس و کابینه‌اش سال‌ها با این جریان‌ها هماهنگ بوده‌اند، اما اکنون ظاهراً حذف شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین باید دید حذف کامل حماس از این معادله واقعاً امکان‌پذیر است یا نه و آیا حماس چنین روندی را می‌پذیرد؟ این موضوع پیچیدگی‌های جدی دارد و بعید است نتیجه آن به صلح و آرامش پایدار در غزه منجر شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: ترامپ آشکارا به‌دنبال بهره‌برداری سیاسی از این طرح است و تلاش دارد در آبان‌ماه، هنگام بررسی نامزدهای جایزه نوبل صلح، نام خود را مطرح کند. به نظر می‌رسد بخشی از سناریوی بازسازی و آرام‌سازی غزه در ذهن ترامپ در همین چارچوب طراحی شده است تا بتواند آن را دستاویزی برای کسب اعتبار بین‌المللی قرار دهد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه