اخبار داغ

صفائیان در گفتگو با دانا:

نیمی از مسمومیت‌های مخدری کشور مربوط به متادون است/ کودکان قربانی بی‌احتیاطی در نگهداری دارو

نیمی از مسمومیت‌های مخدری کشور مربوط به متادون است/ کودکان قربانی بی‌احتیاطی در نگهداری دارو
مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نزدیک به نیمی از موارد مسمومیت با مخدرها در کشور به متادون مربوط است.

سعید صفائیان، مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در توضیح نقش ضعف آموزش عمومی در افزایش مرگ‌های ناشی از متادون گفت: وقتی درباره مرگ‌ومیر مرتبط با متادون صحبت می‌کنیم، باید توجه داشت که نزدیک به نیمی از موارد مسمومیت با مخدرها در کشور به این دارو مربوط است.

وی افزود: این موضوع فقط به مصرف‌کنندگان مواد مخدر محدود نمی‌شود؛ موارد متعددی وجود دارد که افراد، شربت متادون را پس از دریافت، داخل بطری نوشابه ریخته و در یخچال نگهداری می‌کنند. در نتیجه، ما با تعداد قابل‌توجهی از مسمومیت کودکان دو تا ده ساله روبه‌رو هستیم که متأسفانه در برخی موارد، این اتفاق به مرگ منجر می‌شود.

این تحلیل گر اعتیاد تأکید کرد: آموزش در این حوزه باید در دو سطح انجام شود؛ نخست، آموزش به خود بیماران و مصرف‌کنندگان متادون است. باید به آنان آموزش داده شود که این دارو را چگونه و در کجا نگهداری کنند؛ نباید آن را در یخچال یا مکان‌های در دسترس گذاشت، بلکه باید در محل امنی قرار گیرد تا کودکان امکان دسترسی به آن را نداشته باشند.

وی ادامه داد: سطح دوم آموزش مربوط به عموم جامعه است. متادون داروی اولیه برای شروع مصرف مواد نیست، بلکه دارویی تخصصی برای درمان اعتیاد محسوب می‌شود. اگر افراد به اشتباه به‌دنبال مصرف تفننی یا جایگزینی متادون به‌جای مواد بروند، خطر اوردوز، مسمومیت شدید و حتی مرگ بسیار بالاست.

صفائیان با اشاره به ضرورت متولی‌گری دستگاه‌های مسئول افزود: پرسش اساسی این است که چه نهادی باید این آموزش‌ها را ارائه دهد؟ در گام نخست، دستگاه‌های آموزشی و حاکمیتی همچون وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی، صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی باید در این زمینه ورود کنند و سطح آگاهی عمومی را به شکل هدفمند و مستمر ارتقا دهند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه