logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  2. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  3. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  4. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  5. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  6. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  7. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  8. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  9. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  10. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  11. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  12. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  13. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  14. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  15. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  16. گسست میان ادعا و واقعیت
  17. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  18. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  19. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  20. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها

هشدار درباره تکرار بحران آلودگی هوا؛ راه‌حل‌های بلندمدت اجرا نمی‌شود

هشدار درباره تکرار بحران آلودگی هوا؛ راه‌حل‌های بلندمدت اجرا نمی‌شود
عضو تیم کارشناسی بهینه‌سازی فهرست‌سازی رخدادهای پرخطر سازمان جهانی گفت: تا زمانی که خودروهای قدیمی و پرمصرف همچنان تولید می‌شوند، هیچ تغییری در الگوی آلودگی هوا ایجاد نخواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛مهدی رهنما، عضو تیم کارشناسی بهینه‌سازی فهرست‌سازی رخدادهای پرخطر سازمان جهانی هواشناسی، با تشریح ابعاد نگران‌کننده آلودگی هوا در کشور گفت: بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، سال گذشته حدود ۵۸ هزار نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست داده‌اند؛ رقمی که به گفته او معادل از دست رفتن یک عضو در ۵۸ هزار خانواده ایرانی است.

وی همچنین هزینه تحمیل‌شده بر نظام سلامت کشور را حدود ۱۷ میلیارد دلار در سال گذشته عنوان کرد و افزود: این فشار اقتصادی و انسانی نشان می‌دهد که نمی‌توان به روند فعلی ادامه داد.

رهنما با اشاره به اینکه کشور باید برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت را هم‌زمان اجرا کند، تصریح کرد: در کوتاه‌مدت، اقداماتی نظیر تعطیلی مدارس، اجرای طرح زوج و فرد و کاهش تردد شهروندان تنها برای جلوگیری از «بدتر شدن» وضعیت است و نه حل ریشه‌ای مشکل.

به گفته این کارشناس، در بخش میان‌مدت و بلندمدت ضروری است که حمل‌ونقل عمومی توسعه یابد، کیفیت سوخت ارتقا پیدا کند و تولید خودروهای غیر استاندارد متوقف شود. او تأکید کرد تا زمانی که خودروهای قدیمی و پرمصرف همچنان تولید می‌شوند، هیچ تغییری در الگوی آلودگی هوا ایجاد نخواهد شد.

رهنما در رادیو گفت‌وگو همچنین درباره ابزارهای پایش آلودگی توضیح داد که «سیاهه انتشار» در کشور امکان شناسایی دقیق سهم منابع ثابت و متحرک آلاینده‌ها را فراهم کرده و این داده‌ها پایه مدل‌های پیش‌بینی هواشناسی است، به‌گونه‌ای که می‌توان پیش‌بینی کرد در سه سال آینده کدام نقاط با افزایش غلظت برخی گازها مواجه می‌شوند.

وی درباره اقدامات اجرایی پژوهشگاه هواشناسی نیز گفت سامانه «پیش‌بینی آلودگی هوای ۱۰ کلان‌شهر» به‌روزرسانی شده و اکنون با دقت بالاتر، غلظت گازهای آلاینده را برای ۷۲ ساعت آینده پیش‌بینی و در اختیار نهادهای تصمیم‌ساز قرار می‌دهد. این اطلاعات به گفته او مستقیماً در تصمیمات کمیته شرایط اضطرار آلودگی هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رهنما در پایان تأکید کرد: هرچند تصمیماتی نظیر کاهش تعداد خودروهای در حال تردد و تعطیلی مدارس می‌تواند از تشدید بحران جلوگیری کند، اما حل مسئله تنها با اصلاح ساختار حمل‌ونقل، سوخت و خودرو امکان‌پذیر است؛ در غیر این صورت، پاییز و زمستان‌های آلوده هر سال تکرار خواهند شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه