اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

از موسیقی فجر چهل‌ویکم چه خبر؟؛ رویدادی که دیگر یک ماهه نیست!

از موسیقی فجر چهل‌ویکم چه خبر؟؛ رویدادی که دیگر یک ماهه نیست!
با وجود اعلام ستاد برگزاری چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر در هفته های گذشته مبنی بر برگزاری یک ماهه آن به نظر می آید این رویداد ملی در بازه کمتری پیش روی مخاطبان قرار خواهد گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آرش امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر روز نهم شهریور سال جاری بود که طی گفتگوی رسانه ای با انجمن موسیقی ایران (مجری برگزاری جشنواره های موسیقایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) از برگزاری این رویداد ملی در بازه زمانی یک ماهه خبر داد و گفت: امسال می‌خواهیم جشنواره موسیقی فجر را به عنوان موسیقی متنی برای همه جشنواره‌های هنری در نظر بگیریم چراکه جشنواره موسیقی فجر در سال‌های گذشته در بازه زمانی کوتاهی برگزار می‌شد اما امسال با تصمیماتی که در شورای سیاستگذاری گرفته شده است می‌خواهیم مدت زمان جشنواره را به یک ماه برسانیم. بنابراین جشنواره موسیقی فجر امسال از اول تا پایان بهمن برگزار خواهد شد.

وی در ادامه این گفتگو یادآور شد: ما با همه جشنواره‌های فیلم، تئاتر و هنرهای تجسمی در طی این یک ماه همکاری خواهیم داشت. فشردگی جشنواره در سال‌های گذشته که در بازه زمانی یک هفته‌ای برگزار می‌شد، سبب می‌شد تا در فاصله زمانی کوتاه با کثرت اجراها مواجه باشیم. سال گذشته ۱۱۰ اجرا در بازه زمانی ۲۳ تا ۲۹ بهمن در تهران برگزار شده که این فشردگی باعث می‌شد تا مخاطبان تعداد زیادی از برنامه‌ها را از دست بدهند. ما امسال نگاه ویژه‌تری نسبت به بخش کودکان و زنان خواهیم داشت و سعی خواهیم کرد تا این حوزه را از حالت رهاشدگی، بیشتر مصون بداریم. از سویی دیگر فراخوان جشنواره در سال‌های قبل به بخش سرود و همسرایی اشاره‌ای نکرده بود اما در این دوره به آن توجه شده است تا گروه‌های سرود با انگیزه بیشتری آثار خود را ارسال کنند و شاهد حضورشان باشیم.

آرش امینی با اشاره به بخش بین‌الملل جشنواره موسیقی فجر هم گفت: کیفیت، موضوع اصلی این بخش است و چهارچوبی خواهیم داشت که کدام گروه‌های بین‌المللی می‌توانند در این چهارچوب قرار بگیرند. باید توجه کرد که کمیت و تعداد حضور گروه‌های بین‌المللی مورد نظر نیست. شناسایی موسیقیدانان ایرانی مقیم سایر کشورها را آغاز کردیم که جمع قابل توجهی هستند و هر کدام از این عزیزان در موسیقی آن کشور می‌درخشند. سال‌ها نگرش در بخش بین‌الملل جشنواره موسیقی فجر این بود که گروه‌های خارجی را دعوت کنیم اما موسیقیدانان ایرانی مقیم خارج کشور مغفول مانده بود که امسال این برنامه‌ریزی را داریم تا بخش اعظمی از بخش بین‌الملل جشنواره به این هنرمندان اختصاص پیدا می‌کند. توضیح دیگر اینکه تغییر بزرگی در بخش موسیقی اقوام در جشنواره امسال رخ نخواهد داد اما سعی خواهیم کرد از گروه‌هایی که تاکنون کمتر شرکت کرده‌اند بیشتر بهره ببریم.

اگرچه گفتگوی دبیر چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر که خود از هنرمندان و رهبران ارکستر شناخته شده موسیقی کشورمان نیز به حساب می آید نشان از برگزاری یک رویداد متفاوت موسیقایی می داد و چنین روندی هم بی تردید با موافقان و مخالفانی هم همراه می شد، اما به نظر می آید با توجه به فرا رسیدن بهمن ماه و اینکه هنوز خبری از آن چه در برنامه های آرش امینی مبنی بر برگزاری یک ماهه جشنواره از سوی ستاد برگزاری جشنواره به رسانه ها ارسال نشده، مخاطبان این رویداد شاهد برپایی آن چه مد نظر دبیر جشنواره است، نخواهند بود و این رویداد به واسطه اتفاقات و شرایطی که طی هفته های اخیر در کشور به وجود آمده در بازه زمانی کمتر و پس از برگزاری جشنواره تئاتر فجر و جشنواره فیلم فجر برگزار خواهد شد. مسیری که به نظر آمد بین بازه زمانی اواخر یا اوایل اسفند تعیین شده باشد.

براساس آن چه در روز بیست و دوم شهریور سال جاری به عنوان فراخوان یا دعوت از گروه های موسیقی برای شرکت در جشنواره به رسانه ها ارسال شده بود، رویداد چهل و یکم موسیقی فجر در شاخه‌های موسیقی ایرانی، موسیقی اقوام و حرکات آئینی، موسیقی کلاسیک، همسرایی (گروه‌های کُر)، اجراهای کودکان و نوجوانان با رده سنی ۱۰ تا ۱۸ سال (در قالب‌های ارکسترال و گروه‌های سرود)، موسیقی تلفیقی و گونه‌های موسیقی پاپ میزبان هنرمندان و گروه‌های موسیقی خواهد بود.

البته چندی پیش هم هیئت انتخاب چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، ضمن بازبینی و بررسی ۲۴۸ تقاضای رسیده به دبیرخانه در بخش های «موسیقی ایرانی»، «همسرایان یا گروه‌های کُر»، «اجرای گروه‌های کودکان و نوجوانان»، «موسیقی تلفیقی و گونه‌های موسیقی پاپ»، «موسیقی کلاسیک» و «موسیقی اقوام و حرکات آئینی» آثار راه‌یافته به بخش نهایی جشنواره را مشخص کردند که هنوز اسامی آثار نهایی راه یافته منتشر نشده اند و باید منتظر روزهای آتی برای نحوه برگزاری جشنواره و موارد مرتبط با آن نشست.

چهل و یکمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر امسال به دبیری آرش امینی توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

مسیری که به نظر می آید در آن نه از جایزه «باربد» و نه از بخش‌های رقابتی دیگر از جمله جایزه «آهنگسازی»، «آلبوم»، «تک‌آهنگ»، «ترانه»، «موسیقی و رسانه»، «کتاب»، «پایان‌نامه و رسانه» خبری هست. فرآیندی که بی‌تردید هم مخالفان و هم موافقانی دارد اما قطعاً آرش امینی به عنوان دبیر جشنواره و بابک رضایی به عنوان مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مدیران جشنواره می‌توانند درباره آن طی روزهای آینده توضیحات بیشتری را ارائه دهند.

شرایطی که مشخص می‌کند جشنواره موسیقی فجر به عنوان معتبرترین و وسیع‌ترین رویداد حوزه موسیقی هنوز به چارچوب مشخص و غیرقابل تغییری حداقل در کلیت آن نرسیده و با تغییر دولت‌ها باید منتظر تجربه جدیدی در نحوه برگزاری این رویداد بود و این گذر «زمان» است که داوری درباره هر یک از دوره‌ها را منصفانه‌تر می‌کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه