اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در نشست برخط پرسش و پاسخ سهامداران اعلام کرد:

واگذاری سهام تودلی سایپا در مراحل نهایی قرار دارد/ رشد ۹ درصدی درآمد سایپا در شش‌ماهه نخست سال جاری/ سایپا در مسیر چابک‌سازی و کاهش زیان قرار گرفته است

واگذاری سهام تودلی سایپا در مراحل نهایی قرار دارد/ رشد ۹ درصدی درآمد سایپا در شش‌ماهه نخست سال جاری/ سایپا در مسیر چابک‌سازی و کاهش زیان قرار گرفته است
نشست برخط پرسش و پاسخ سهامداران سایپا با حضور مدیرعامل و معاونان این گروه برگزار شد و آخرین وضعیت عملکرد مالی، تولید، فروش، توسعه محصولات و واگذاری سهام تودلی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سایپانیوز، علی شیخ‌زاده، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، در ابتدای نشست پرسش و پاسخ سهامداران سایپا با مدیران گروه خودروسازی سایپا برای دوره منتهی به ۳۱ شهریور سال جاری، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد شش‌ماهه نخست سال جاری، به تشریح وضعیت مالی، میزان تولید و فروش، برنامه‌های توسعه‌ای و آخرین جزئیات مربوط به واگذاری سهام تودلی سایپا پرداخت و به پرسش‌های مطرح‌شده پاسخ داد.

وی با اشاره به رشد ۹ درصدی درآمد عملیاتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: هرچند در شش‌ماهه ابتدایی سال با کاهش تولید مواجه بودیم، اما این رشد به دلایل متعددی حاصل شده است.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا افزود: افزایش میانگین ۲۰ درصدی قیمت محصولات یکی از عوامل رشد درآمد بوده است. همچنین تغییر ترکیب سبد محصولات تأثیر قابل‌توجهی در بهبود درآمد داشته، به‌گونه‌ای که تولید محصولات زیان‌ده کاهش یافته و تمرکز بر تولید محصولات کم‌زیان افزایش یافته است. در همین راستا، تولید خودروهای شاهین پلاس و اطلس رشد داشته و تولید محصولات خانواده کوییک کاهش یافته است.

مدیرعامل گروه سایپا، افت تولید در این مدت را ناشی از کاهش تولید خودروهای تجاری سبک دانست و اظهارداشت: در ابتدای سال، تولید دو محصول سایپا ۱۵۱ و وانت نیسان زامیاد به دلیل نداشتن استانداردهای لازم متوقف شد، اما پس از اخذ مجوزهای مورد نیاز، تولید این دو خودرو پس از چند ماه وقفه از سر گرفته شد.

وی همچنین با اشاره به فروش مازاد بر ظرفیت (آینده فروشی) در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خاطرنشان کرد: منابع حاصل از پیش‌فروش‌های گذشته مصرف شده و این موضوع باعث کاهش سرمایه در گردش گروه سایپا شده است. بر همین اساس، طی یک سال گذشته هیچ خودروی شاهین برای فروش جدید عرضه نشده و تمام تولید این محصول صرف ایفای تعهدات پیشین شده است.

وی با تأکید بر اقدامات انجام‌شده برای تأمین نقدینگی اظهار کرد: در راستای تأمین منابع مالی با کمترین هزینه و انجام پروژه‌های در دست انجام، اقدام به فروش دارایی‌های راکد شده و تاکنون ۹.۵ همت از این محل جذب شده است.

کاهش هزینه‌ها با اصلاح ساختار و چابک‌سازی

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا تصریح کرد: در راستای اصلاح ساختار و چابک‌سازی گروه، در سال جاری ۵۴ شرکت از مجموعه سایپا فریز یا منحل شده‌اند و در حال حاضر ۷۶ شرکت در این گروه فعالیت می‌کنند که این اقدام منجر به کاهش هزینه‌های قابل‌توجه شده است.

وی درباره واگذاری سهام تودلی سایپا که حدود ۴۲ درصد از ساختار مالکیتی را شامل می‌شود، گفت: فرآیند ارزیابی قیمتی در مراحل پایانی قرار دارد. هرچند ارائه گزارش تا ۱۵ دی‌ماه پیش‌بینی شده بود، اما با تأخیر همراه شد و انتظار می‌رود در روزهای آینده نهایی شده و فرآیند مزایده آغاز شود.

تولید آزمایشی خودرو آریا از ماه جاری

شیخ‌زاده با اشاره به توسعه سبد محصولات گفت: خودروی پارس‌نوآ به‌عنوان محصول جدید در مرحله تولید قرار دارد و به‌زودی به بازار عرضه خواهد شد. همچنین خودروی C3XR داخلی‌سازی شده و عرضه آن آغاز خواهد شد. در ماه جاری نیز تولید آزمایشی خودروی آریا آغاز می‌شود و پیش‌بینی می‌شود این محصولات نقش مؤثری در بهبود نقدینگی سال آینده ایفا کنند.

وی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور بر کاهش مصرف سوخت خودروها افزود: گروه سایپا در حال توسعه نسل جدید موتورهای کم‌مصرف است و به‌زودی سه موتور جدید بر روی محصولات این گروه نصب خواهد شد که مصرف سوخت را به ۵.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر کاهش می‌دهد؛ در حالی که میزان فعلی ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.

مدیرعامل سایپا همچنین اعلام کرد: خودروی آریا هیبرید به‌عنوان اولین خودروی پلاگین هیبرید داخلی در گروه سایپا تولید شده و امیدواریم در نیمه دوم سال آینده وارد بازار شود. این خودرو به‌طور کامل در داخل کشور تولید خواهد شد.

در پایان این نشست، معاونان گروه خودروسازی سایپا نیز به سایر سؤالات ارسال‌شده از سوی سهامداران و مخاطبان برخط پاسخ دادند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه