اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

صالحی‌امیری: نوروز ۱۴۰۵ سکوی بازسازی امید اجتماعی است

صالحی‌امیری: نوروز ۱۴۰۵ سکوی بازسازی امید اجتماعی است
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست مشترک شورای فرهنگی این وزارتخانه با معاونان وزرا و اعضای شورای هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی، نوروز ۱۴۰۵ را فرصتی بی‌نظیر برای بازسازی امید اجتماعی، تقویت انسجام ملی و نمایش توان فرهنگی ایران دانست و تاکید کرد: این نوروز، نماد وفاق و همدلی خواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، نشست شورای فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شنبه دوم اسفند در سالن فجر این وزارتخانه با حضور معاونان وزرا و اعضای شورای هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی برگزار شد تا سیاست‌ها و برنامه‌های کلان نوروز ۱۴۰۵ بررسی و هماهنگ شود.

سیدرضا صالحی‌امیری در این نشست اظهار کرد: نوروز ۱۴۰۵ با تمرکز بر وفاق و همدلی و با هدف بازسازی روحیه اجتماعی، بستری برای تقویت سرمایه اجتماعی و هویت ایرانی ـ اسلامی فراهم می‌آورد. ما «نوروز» را فرصتی برای ایجاد همبستگی و نشاط عمومی می‌دانیم.

وی افزود: فعالیت‌های فرهنگی ملی و توسعه نوروزگاه‌ها در سراسر کشور، بخشی از اقدامات دولت برای ارتقای تجربه اجتماعی نوروز است. استانداران محوریت اجرایی برنامه‌ها را بر عهده دارند و دولت نقش تسهیل‌گر و هماهنگ‌کننده خواهد داشت.

برنامه‌های ملی نوروز؛ از ارکستر ملی تا کارناوال‌های شادی

صالحی‌امیری درباره برنامه‌های کلان گفت: برگزاری اجلاس وزرای گردشگری کشورهای حوزه نوروز، ارکستر ملی، سمفونی نوروز، کارناوال‌های استان‌های مختلف، حضور گروه‌های تئاتری استان‌ها و نوروزگاه‌های مردمی از جمله برنامه‌های شاخص ماست. همچنین، فضاهای عمومی و شهری با همکاری شهرداری‌ها آماده استقبال از مردم خواهند شد.

وی تاکید کرد: نوروز، فرصت ارزشمندی برای تقویت پیوند میان نسل‌ها و توسعه سرمایه اجتماعی است و دولت بستر این فرآیند را تسهیل می‌کند. حضور فعال هنرمندان، شاعران و نهادهای مدنی، نوروز ۱۴۰۵ را به یک پروژه ملی و مردمی تبدیل خواهد کرد.

زیرساخت‌های تاریخی آماده استقبال از مردم

علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، با ارائه گزارشی از آماده‌سازی زیرساخت‌های کشور گفت: برای نوروز ۱۴۰۵، هزار نوروزگاه در سراسر کشور فعال خواهد بود. ایران، ظرفیت گسترده‌ای برای میزبانی از مردم دارد.

وی افزود: مراسم تحویل سال در نوروزگاه‌ها برگزار می‌شود و برای هر بنای تاریخی، ظرفیت محدود تعریف شده است. علاوه بر این، هزار بازارچه صنایع‌دستی فعال خواهیم داشت و با همکاری رسانه‌ها و شهرداری‌ها، ضریب ایمنی و حفاظت از روستاها و اماکن تاریخی تقویت می‌شود.

رونق مناطق آزاد و ستاد خدمات سفر

انوشیروان محسنی‌بندپی معاون گردشگری وزارتخانه، ضمن تاکید بر تجربیات موفق سال گذشته گفت: استان‌های نوظهور در حوزه گردشگری عملکرد چشمگیری داشتند و در نوروز ۱۴۰۵، رونق مناطق آزاد و برگزاری منسجم ستاد خدمات سفر از اولویت‌های ما خواهد بود.

نوروز، عرصه هنر و دیپلماسی فرهنگی

حجت‌الله ایوبی رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارتخانه، با اشاره به برنامه‌های فرهنگی و بین‌المللی اظهار داشت: برنامه‌های رسمی و فرهنگی مختلفی در کاخ نیاوران و کاخ گلستان اجرا خواهد شد. همچنین، اکران تابلوهای هنری «سلام‌های نوروزی» و اجرای سمفونی نوروز با همکاری هنرمندان ایرانی، افغانی و تاجیک، فضایی نوروزی و فرهنگی در کشور ایجاد خواهد کرد.

تلفیق نوروز و ماه رمضان تقویت تاب‌آوری اجتماعی

محمدجواد حق‌شناس مشاور فرهنگی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، گفت: تجربه جشن مهرگان و شب یلدا نشان داد که فعالیت‌های فرهنگی موجب پیوند مردم با طبیعت و میراث ملی می‌شود. تلفیق نوروز و ماه رمضان نیز می‌تواند تاب‌آوری اجتماعی و حس همدلی جمعی را ارتقا دهد.

ستاد خدمات سفر آماده اجرای برنامه‌ها

علی زینی‌وند معاون وزیر کشور، با اشاره به آمادگی کامل استانداران و فرمانداران، بیان داشت: ستاد خدمات سفر در سطح ملی آماده ارائه تسهیلات و هماهنگی کامل برای نوروز است تا تجربه‌ای امن و خاطره‌انگیز برای مردم فراهم شود.

انسجام ملی و مشارکت مردم

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه و سیدمحمد بطحایی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، بر نقش نوروز در انسجام ملی و تقویت احساس تعلق مردم به کشور تاکید کردند.

جشنواره‌های محلی و نوروز جهانی

غلامرضا ظریفیان عضو شورای راهبردی و حسین دیوسالار، معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بر برگزاری جشنواره‌های خانوادگی محلی، حمایت از محصولات بومی و تبلیغات محیطی به زبان کشورهای عضو نوروز، به عنوان راهبردهای کلان ارتقای هویت فرهنگی و اجتماعی ایران تاکید کردند.

نقش دانش‌آموزان در تجربه فرهنگی نوروز

صادق حسین‌زاده ملکی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش، اظهار کرد: دانش‌آموزان نقش محوری در مناسک‌سازی و انتقال فرهنگ نوروز دارند. تورهای موزه‌گردی و حضور فعال در نوروزگاه‌ها فرصتی برای ایجاد پیوند نسل جدید با میراث فرهنگی و هویت ملی است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه