اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

در دیدار با گروسی؛

وزیر خارجه چین نسبت به حملات به تاسیسات هسته‌ای در خاورمیانه هشدار داد

وزیر خارجه چین نسبت به حملات به تاسیسات هسته‌ای در خاورمیانه هشدار داد
وزیر امور خارجه چین امروز (پنجشنبه) در دیدار با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پکن هشدار داد که خصومت‌ها در خاورمیانه در حال تشدید و پیامدهای آن به سرعت در حال گسترش است و نسبت به حمله به تاسیسات هسته‌ای در منطقه هشدار داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛وانگ یی وزیر امور خارجه چین در این دیدار با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین تاکید کرد که هرگونه حمله به تاسیسات هسته‌ای منجر به عواقب شدید و غیرقابل پیش‌بینی خواهد شد.

به نقل از خبرگزاری شینهوا، دیپلمات ارشد چین همچنین بر لزوم جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها و محدود کردن تاثیر آن بر صلح جهانی و ثبات منطقه‌ای تاکید کرد.

وانگ یی در ادامه با بیان اینکه لازم است از تشدید پی در پی رویارویی که می‌تواند صلح جهانی و ثبات منطقه‌ای را تضعیف کند، جلوگیری شود، خاطرنشان کرد: «تاریخ بارها ثابت کرده است که نظامی‌گری به هیچ وجه مسیر درستی در جهان نیست. تنها با توقف فوری خصومت‌ها و ازسرگیری گفت‌وگو و مذاکره می‌توان ریشه‌های این درگیری را واقعا از بین برد.»

او با اشاره به اینکه جهان امروز در آشفتگی به سر می‌برد، گفت که برخی از کشورها با قدرت، قوانین را زیر پا می‌گذارند و همکاری را با قلدری جایگزین می‌کنند. نظم بین‌المللی پس از جنگ جهانی دوم با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبروست، نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل متحد با بحران اعتماد مواجه است و خطر واقعی وجود دارد که جهان به قانون جنگل بازگردد.

وزیر خارجه چین در ادامه تاکید کرد که پکن قاطعانه از چندجانبه‌گرایی حمایت و آن را اجرا خواهد کرد، از اقتدار و جایگاه منشور سازمان ملل محافظت خواهد کرد، خود را به احیا و تقویت سازمان ملل متعهد خواهد دانست و ایجاد یک سیستم حاکمیت جهانی عادلانه‌تر و منصفانه‌تر را ترویج خواهد داد.

وانگ یی با اشاره به اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقش مهمی در حاکمیت هسته‌ای جهانی ایفا می‌کند، مسئولیت‌های بین‌المللی برجسته‌تری را بر عهده دارد و انتظارات مردم همه کشورها را برآورده می‌کند، گفت که چین مایل است همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تقویت کند، از رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای محافظت و برای حفظ صلح تلاش کند.

رافائل گروسی نیز در این دیدار با وانگ یی گفت که جهان امروز با عدم قطعیت‌هایی روبرو است و تغییرات آنقدر عمیق هستند که پیش‌بینی آنها دشوار و باعث نگرانی می‌شوند و همه کشورها باید برای مقابله با این چالش‌ها دست به دست هم دهند.

وی خاطرنشان کرد که چهار ابتکار جهانی پیشنهادی از سوی چین، حمایت قاطع پکن از نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل متحد را کاملا نشان می‌دهد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدردان آن است.

گروسی با بیان اینکه چین یک قدرت هسته‌ای بزرگ و عضو مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، افزود: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سیاست چین واحد پایبند است و مایل است ارتباطات و همکاری با این کشور را در رسیدگی به مسائل مهم مربوطه و ترویج استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، حفاظت مشترک از رژیم بین‌المللی عدم اشاعه هسته‌ای و حفظ صلح و ثبات جهانی، تعمیق بخشد.»

اظهارات هشدار دهنده وزیر خارجه چین پس از آن مطرح شده که در ۱۷ مارس، سازمان انرژی اتمی ایران گزارش داد که موشکی به محوطه نیروگاه هسته‌ای بوشهر برخورد کرده و هیچ تلفات جانی یا خسارت مادی نداشته است. در همان روز، الکسی لیخاچف مدیرعامل شرکت روس‌اتم توضیح داد که این پرتابه در منطقه‌ای نزدیک ساختمان خدمات مترولوژی در محوطه صنعتی نیروگاه، نزدیک به یک واحد برق عملیاتی فرود آمده است. هیچیک از کارکنان روسی آسیب ندیدند و سطح تشعشعات در حد نرمال باقی ماند.

عصر سه‌شنبه، مقامات ایرانی از حمله دیگری در نزدیکی نیروگاه بوشهر خبر دادند. به گفته مقامات، این تاسیسات هیچ خسارتی ندیده، آسیبی متوجه هیچکدام از پرسنل نشده و نیروگاه به طور عادی به کار خود ادامه می‌دهد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه