اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

وزیر علوم:

تاکنون بیش از ۳۰ دانشگاه کشور هدف قرار گرفته‌اند/ ۶۰ دانشجو به شهادت رسیده‌اند

تاکنون بیش از ۳۰ دانشگاه کشور هدف قرار گرفته‌اند/ ۶۰ دانشجو به شهادت رسیده‌اند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر ظرفیت گسترده علمی کشور گفت: با وجود میلیون‌ها دانش‌آموخته و هزاران پژوهشگر، مسیر پیشرفت علمی ایران ادامه‌دار خواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حسین سیمایی صراف امروز با حضور در دانشگاه شهید بهشتی با محکومیت حملات اخیر به مراکز علمی و دانشگاهی کشور اظهار کرد: ترور استادان و هدف قرار دادن نهاد علم، نقض آشکار حقوق بین‌الملل، حقوق بشر و حتی مصداق جنایت علیه بشریت است.

وی گفت: به موجب موازین حقوق بشری، حقوق بین‌المللی جنگ و اسناد یونسکو، دانشمندان از حرمت و مسئولیت ویژه‌ای برخوردارند؛ بنابراین اقداماتی که رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۱۲روزه انجام داد، از جمله ترور پنج استاد از یک دانشگاه و نیز ترور دانشمندانی چون شهیدان شهریاری و علی‌محمدی در سال‌های گذشته، نقض حاکمیت ملی، حقوق بشر و حقوق بین‌المللی محسوب می‌شود.

واکنش ضعیف جهانی به ترور دانشمندان

وی افزود: متأسفانه جهان واکنش جدی و متناسبی نسبت به ترور استادان و دانشمندان نشان نداده است؛ در حالی که انتظار می‌رود دانشگاهیان جهان، به‌عنوان پاسداران حرمت علم، موضع‌گیری فعال‌تری داشته باشند. البته خوشبختانه در آمریکا و اروپا نیز واکنش‌هایی در تقبیح این اقدامات مشاهده شده است.

مستندسازی جنایات و پیگیری حقوقی بین‌المللی

سیمایی‌صراف با اشاره به اقدامات حقوقی جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: نخستین گام، مستندسازی این جنایت‌هاست. برای تخریب آثار فرهنگی و تاریخی، پرونده‌هایی تشکیل شده و کمیسیون ملی یونسکو نیز با حضور در محل‌ها، اقدام به تهیه اسناد کرده است. در حوزه دانشگاهی نیز جمع‌آوری مستندات در حال انجام است.

وی ادامه داد: این اسناد در نهایت به معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری تحویل داده می‌شود تا از طریق مراجع و مراکز حقوقی بین‌المللی پیگیری لازم صورت گیرد؛ چراکه اقدام علیه نهاد علم، جنایت علیه بشریت و نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه است. بر همین اساس، ایران این موضوع را تا دریافت کامل غرامت و خسارت پیگیری خواهد کرد.

مسئولیت بین‌المللی آمریکا و اسرائیل

وی تأکید کرد: اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی، حتی بر اساس اسنادی که خود امضا کرده‌اند، دارای مسئولیت بین‌المللی است. این اقدامات علاوه بر پیامدهای حقوقی، در حافظه تاریخی ملت‌ها نیز ثبت خواهد شد و ادعاهای حقوق بشری این کشورها را با چالش جدی مواجه می‌کند.

هدف‌گذاری برای توقف توسعه علمی ایران

وزیر علوم با اشاره به ابعاد حملات گفت: تاکنون بیش از ۳۰ دانشگاه کشور هدف قرار گرفته‌اند، ۶۰ دانشجو به شهادت رسیده‌اند و در جریان جنگ ۱۲روزه تا امروز نیز حدود ۱۰ استاد به‌صورت مستقیم هدف قرار گرفته و به شهادت رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: هدف اصلی این حملات، توقف یا کند کردن روند توسعه علمی ایران است، اما باید تأکید کنم که توسعه علمی ایران دستاوردی متعلق به کل بشریت است و با چنین اقداماتی متوقف نخواهد شد.

چرخه علم در ایران متوقف نمی‌شود

سیمایی‌صراف خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران امروز دارای میلیون‌ها فارغ‌التحصیل، حدود یک میلیون دانشجو و هزاران پژوهشگر است. آیا می‌توان با تخریب چند ساختمان یا ترور چند استاد، این چرخه عظیم علمی را متوقف کرد؟ این مسیر، پایانی ندارد.

وی افزود: استعداد، هوش و ظرفیت علمی ایرانیان نعمتی الهی است که نه‌تنها تضعیف نخواهد شد، بلکه با این فشارها تقویت نیز می‌شود و عزم ملی برای بازسازی و پیشرفت علمی کشور جدی‌تر از گذشته ادامه خواهد یافت.

مقابله به مثل، یک اصل حقوقی مسلم است

سیمایی صراف در ادامه درباره برخی اظهارات پیرامون هدف قرار دادن دانشگاه‌های منطقه گفت: مقابله به مثل یک اصل مسلم حقوقی است که هم در اسناد بین‌المللی، هم در فرهنگ بشری و هم در آموزه‌های قرآنی مورد تأکید قرار گرفته است.

وزیر علوم بیان کرد: علاوه بر عاملان مستقیم تجاوز، کشورهایی که به‌نوعی در تسهیل این اقدامات نقش داشته باشند نیز بر اساس حقوق بین‌الملل شریک جرم محسوب می‌شوند؛ بنابراین اصل مقابله به مثل، در این چارچوب قابل تحلیل و پیگیری است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه