اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

یادداشت؛

چرا عملیات نصر انجام شد؟

چرا عملیات نصر انجام شد؟
تحولات دو روز اخیر در جبهه لبنان را نباید رویدادی محلی و جداگانه تلقی کرد. این تحولات در چارچوب یک محاسبه راهبردی دقیق از سوی جمهوری اسلامی ایران برای خنثی‌سازی طرح هماهنگ شده آمریکا و اسرائیل صورت گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرهاد نظریان سامانی کارشناس رسانه و فضای مجازی در یادداشتی نوشت: آنچه رخ داد، یک عملیات پیشدستانه برای حفظ تمامیت جبهه مقاومت و دفاع از منافع ملی ایران پیش از وقوع سناریوی بزرگتر دشمن بود.

۱. محوریت هماهنگی آمریکا-اسرائیل، نه اختلاف تاکتیکی

بررسی میدانی و اطلاعاتی نشان می‌دهد آمریکا و رژیم صهیونیستی برخلاف برخی اظهارات رسانه‌ای، دچار اختلاف راهبردی نیستند و صرفاً نقش‌ها را بین خود تقسیم کرده‌اند. هدف آنها از بحران‌آفرینی در لبنان، تضعیف و از کار انداختن حزب‌الله پیش از آغاز فاز نهایی تقابل با ایران بوده است. سناریوی دشمن مشخص بود: نخست لبنان، سپس ایران.

۲. لبنان نه میدان نیابتی، بلکه خط مقدم دفاع از ایران

هرگونه مداخله نظامی یا دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در لبنان - چه در قالب شرط آتش‌بس و چه حمایت عملیاتی - نه‌تنها کمکی به جبهه مقاومت، بلکه دفاع مستقیم از مرز‌های ملی ایران محسوب می‌شود. مرز‌های ما با رژیم صهیونیستی، همان مرز‌های لبنان است. اگر دشمن در لبنان پیروز شود، فردای آن روز با ایران مواجه خواهیم شد؛ بنابراین جبهه مقاومت یک «جبهه واحد» است و امنیت آن، امنیت ایران است.

۳. هشدار اطلاعاتی سیا و پنجره دو ماهه

مطابق برآورد‌های دقیق اطلاعاتی، سازمان سیا به دونالد ترامپ گزارش داده که حداقل به دو ماه فرصت نیاز دارد تا شبکه‌های آشوب و اغتشاش داخلی در ایران را فعال کند. طراحی دشمن این بود که طی دو ماه آینده، یک حمله نظامی را با بحران داخلی همزمان و گره‌زده پیش ببرد. یعنی یک عملیات ترکیبی از خارج و داخل.

۴. عملیات نصر: پیشدستی هوشمندانه برای شکست معادله دشمن

با این محاسبه، آنچه در روز‌های اخیر  در لبنان رقم خورد، یک عملیات کاملاً پیشدستانه برای به هم زدن جدول زمانی آمریکا و اسرائیل بود. از همین رو، اظهارات ترامپ برای حفظ آتش‌بس و ادعای «توقف درگیری‌ها» را نباید دعوت به صلح، بلکه بخشی از همان طرح برای نگه‌داشتن فاصله دو ماهه تا فعال‌سازی آشوب داخلی ارزیابی کرد. دشمن می‌خواست زمان بخرد؛ اما عملیات ما نقشه آنها را معکوس کرد.

جمهوری اسلامی ایران با درک دقیق از معادلات درگیری، نشان داد که بازی را نه در لبنان، بلکه در سطح راهبردی موازنه با آمریکا و اسرائیل تعریف می‌کند. مداخله در لبنان، عقب‌راندن خط مقدم جنگ از مرز‌های ایران و خنثی‌سازی سناریوی «حمله ترکیبی» بود. هرگونه توقف نابهنگام یا پذیرش آتش‌بس بدون مهار کامل تهدید، به معنای پذیرش نقشه دشمن برای یک حمله هماهنگ دو ماه دیگر است. به همین دلیل، ادامه عملیات پیشدستانه در چارچوب حفظ جبهه مقاومت، یک ضرورت ملی و راهبردی است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه